İstanbul Zeytinburnu, Merkezefendi Mahallesi'nde 17 Mart 2022 tarihinde bir ihbar uzerine olay yerine giden polis ekipleri Bangladeş uyruklu Sumeyye Akdar'ın kaldığı odanın pencere koluna iple boynundan asılı bir şekilde buldu. Yapılan incelemede Sumeyye Akdar'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cinayet Buro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Sumeyye Akdar'ın bir gece once kavga ettiği birlikte kaldığı eşi Bangladeş uyruklu Refik İ.'yi gozaltına aldı. Yapılan incelemede Refik İ.'nin boyun kısmında tırnak izleri olduğu belirlendi. Ayrıca ceset uzerinde yapılan inceleme de Sumeyye Akdar'ın da yanağında tırnak izleri bulunduğu belirlendi. Cinayet Buro Amirliğinde sorgulanan şupheli Refik İ. "Eşimle birlikte yaşadığımız dairenin bir odasında kalıyorduk. Diğer odalarda başkaları kalıyordu. Bir gece onunla tartıştık. Aramızda kavga cıktı. Ancak daha sonra olay yatıştı. Ben ertesi gun sabah 08.00'de kalkarak işe gittim. Akşam donduğumde oda kapısının kilitli ve acılmadığını gordum. Bunun uzerine kapıyı kırarak iceri girdim. Eşim boynunda iple pencere kapı koluna asılı bir şekilde duruyordu. Hemen polise haber verdim." dedi. Poliste işlemleri tamamlanan şupheli adliyeye sevk edildi. Şupheli Refik İ. cıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın cok yonlu surduğu belirtildi.