Rusya Ukrayna savaşında 3 hafta geride bırakıldı. Rus ordusunun saldırılarından ise en cok cocuklar etkileniyor. Saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar arasında cocuklar da yer alırken Harkov ’de yaşayan 13 yaşındaki Maxim ’in sacları catışmalar nedeniyle beyazladı. Yaşadığı korkunun yuzunden okunduğu kucuk cocuk saldırıların başından bu yana olanları anlatırken yeniden o anları tekrar yaşadı. Annesi ve kardeşleriyle Lviv ’deki bir spor salonunda yaşayan Maxim, saclarının Rusya saldırılarının başlamasının ardından kısa surede beyazladığını soyledi. Korku dolu 3 hafta icinde sacları beyazlayan 13 yaşındaki Maxim, Harkov ’da yaşadığı evde camı olmayan odalar da saklandıklarını soyleyerek, “13 yaşındayım. Harkov şehrinden Lviv ’e annem, kardeşim ve arkadaşımla geldim. Harkov ’da cok şiddetli patlamalar var, sivil evler ve fabrikalar vuruldu. Biz evde kaldık genelde. Bomba duşerse camlar patlayıp uzerimize gelmesin diye camları olmayan odalarda saklandık. Patlamaların durmasını oturup bekledik. Korkunctu ve buraya gelmeye karar verdik. Bu olayların yaşandığı 3 hafta icinde saclarım beyazladı. Şehir merkezini vurdular. Cok fazla insanımızı, gorulmeye değer alanlarımızı vurdular. Savaş ucakları uctu, tanklar sokaklarda gezdi. Korkunc ama bir şekilde yaşıyoruz. Savaşın bitmesini isterdim. Sığınaktan sığınağa, şehirden şehre kacmak değil okula gitmek isterdim” ifadelerini kullandı.