Ukrayna Başbakanı olduğunu iddia eden bir kişi, İngiliz Savunma Bakanı Ben Wallace ’ı aradı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace dun akşam yaptığı acıklamada Ukrayna Başbakanı olduğunu iddia eden bir ‘sahtekarın ’ kendisiyle konuşmaya calıştığını belirterek “Birkac yanıltıcı soru sordu ve şuphelendikten sonra aramayı sonlandırdım” ifadelerini kullandı. İngiliz basını Bakan Wallace ’ın bir sahtekarın nasıl guvenlik aşamalarını gecerek kendisiyle goruşebildiği konusunda soruşturma actığını duyurdu. İngiltere İcişleri Bakanı Priti Patel ’de bir acıklama yaparak aynı olayı kendisinin de yaşadığını belirterek “Bu, hafta başlarında bana da oldu. Boyle zor zamanlarda bizi bolmek icin acınası bir girişim. Ukrayna'nın yanındayız” dedi. İngiliz hukumeti daha once de benzer olaylarla karşılaşmış ve 2018 yılında Dışişleri Bakanı olarak gorev yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ermenistan Başbakanı olduğunu zannettiği bir kişiyle telefonda goruşmuştu. Ukrayna Başbakanı Shmyhal ise Savunma Bakanına esprili bir yanıt vererek bundan sonra arayan kişilerden Ukrayna ekmeğinin Ukraynaca ismi palianytsia kelimesini soylettirmesini istedi. Ukrayna ’da bu kelimeyi Rusların telaffuz edemediği ve birisinin Ukraynalı olup olmadığını anlamak icin esprili bir şekilde bu kelimenin telaffuz ettirildiği biliniyor.