Antalya ’nın Kepez'de yaşayan 2 cocuk babası Mustafa Keser (65), 6 yıl once calıştığı inşaatta gecirdiği iş kazası sonrasında felc kaldı. Yapılan tedaviler sonuc vermeyince yuzde 96 engelli raporu alan Keser, aylık aldığı 743 lirayla ve gelen yardımlarla gecinmeye başladı. İddiaya gore Keser, bu arada yaşadığı tartışma nedeniyle hakkında acılan davada 'tehdit ve hakaret' sucundan 8 ay hapis cezası aldı. Ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu sağlık durumu nedeniyle Keser'in cezaevinde kalamayacağına dair rapor verdi. Raporu mahkemeye sunan Keser'in cezası ertelendi. Ancak erteleme kararı, sisteme işlenmedi. Mustafa Keser, sokağa cıkma kısıtlamasının devam ettiği gecen sene mayıs ayında 3 tekerlekli engelli motosikletiyle raporlu ilaclarını almak icin eşiyle yola cıktı. Cift, Vatan Bulvarı'nda polis kontrolunde durduruldu. Kısıtlamadan muaf olan Keser'in kimliğini alan polis, aranması olduğu gerekcesiyle motosikletten inmesini soyledi.
Engelli kimliğini gosteren Keser, ayakta duramadığını ve inemeyeceğini soyledi. Bunun uzerine polisler, Keser'i anahtarını aldıkları motosikletin gidonuna kelepceledi. Cep telefonuyla adliyeye ulaşan Keser'in aranması, sistemden duşuldu. Buna rağmen bir sure daha kelepceli bekleyen Keser'e, polisler maskesizlikten ceza yazacaklarını soyledi. Yuzunde maske olduğunu soyleyen Keser'in eşi bu sırada cep telefonu ile eşinin kelepceli ve maskeli fotoğraflarını cekti.
Keser'e ehliyetsiz arac kullanmaktan 2 bin 698 lira trafik cezası kesildikten sonra kontrol noktasından gitmesine izin verildi. Keser ve eşi savcılığa giderek, polisler hakkında şikayetci oldu. Savcılık iki polis hakkında soruşturma başlattı. Olaydan yaklaşık 6 ay sonra Keser'e, maske takmamaktan dolayı 3 bin 150 lira idari para cezası kesildiğine dair tebligat ulaştı. Keser, haksız yere kesildiğini iddia ettiği maske cezasına fotoğrafları da delil olarak sunarak itiraz etti.
Dosyaya bakan Antalya 6'ncı Sulh Hakimliği, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 72'nci Maddesi'nde, salgın ve bulaşıcı hastalıklardan birinin gorulmesi veya şuphelenilmesi halinde uygulanabilecek tedbirler, yasaklar, zorunluluklar arasında 'maske takmama'nın bulunmadığı, maske takmamaya 'Emre aykırı davranış' nedeniyle idari yaptırım kararı verilebileceği, kesilen cezanın hukuka uygun olmadığı gerekcesiyle 3 bin 150 liralık cezanın kaldırılmasına hukmetti. Hareket kabiliyeti olmamasına rağmen polisin kendisini motosiklete kelepcelediğini soyleyen Mustafa Keser, “Gecen sene mayıs ayında kullandığım ilacları almak icin eşimle birlikte eczaneye gidiyordum. Ağır engelliyim, yuruyemiyorum. Bu nedenle engelli aracımla gidiyorduk. Kimliğimizi istediler ve aranmam olduğunu soylediler. Bu nedenle zor kullandılar ve beni kelepcelediler. Zaten bir yere kacamazdım. O gun maskem takılıydı ancak 6-7 ay sonra bana maske takmadığımdan dolayı idari para cezası geldi." dedi. Kesilen cezayı odeyebilecek durumu olmadığını belirten Keser, “O gun olay yerinde cekilen fotoğraflarla buna itiraz ettik. Gecen hafta buna cevap geldi. Hukuka aykırı olduğu gerekcesiyle para cezası iptal edildi. Valilik de polisler hakkında soruşturma yurutuyor. Bu soruşturmanın da bir an once neticelendirilmesini istiyorum. Cunku 2 ayda bir zarf geliyor ve bu durum beni yaralıyor." diye konuştu.