İzmir'de son gunlerde meydana gelen kuyumcu vurgunlarının ardından bu sefer de bir fatura odeme merkezi, vatandaşları mağdur ederek kayıplara karıştı. Bornova ilcesi Erzene Mahallesi'ndeki bir iş hanında 5 yılı aşkın suredir fatura odeme merkezi işleten İlker E., bir sure once sessiz sedasız dukkanı kapatıp kayıplara karıştı. Faturalarını buraya odeyen cok sayıda kişi, gelen telefon aramaları ve mesajla son faturalarının odenmediğini duyunca buyuk şok yaşadı. Soluğu fatura odeme merkezinde alan vatandaşlar, iş yerinin kapalı olduğunu ve kimsenin olmadığını gorunce polis merkezine giderek şikayetci oldu. Bin 55 lira fatura bedelini buradaki fatura merkezine yatıran, ancak doğalgaz firmasından faturanın odenmediğine dair telefon alan Cemil Yavuz adlı vatandaş, fatura merkezinin kapalı olduğunu gorunce neye uğradığını şaşırdı. Yavuz, "Buraya doğalgaz faturamı yatırmıştım, bugun de firmadan faturamın yatırılmadığına dair telefon geldi. 20 dakika once aradılar, faturamı yatırmazsam doğalgazın kapatılacağını soylediler. Yatırdığımı soyledim ama yatırıldığı gorunmediği icin parayı yatırdığım vezneye gitmem gerektiğini bildirdiler. Geldim şimdi ve veznenin kapalı olduğunu gordum. Bin 55 lira yatırmıştım. Daha once boyle bir şey başıma gelmedi, şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Polis merkezine giderek şikayetci olacağım. Bu faturayı da şimdi mecburen bir daha yatıracağız. Yatırmazsak doğalgazın kesileceğini soylediler" dedi. Ote yandan alınan bilgiye gore faturalarını bu merkeze odeyen ancak firmalardan faturaların odenmemiş olmasından dolayı ihtar alan ve dolandırıldığını anlayan 13 vatandaşın, polis merkezine giderek suc duyurusunda bulunduğu oğrenildi. Dolandırıldıklarından haberi olmayan ve yeni haberdar olan vatandaşların da durumla ilgili şikayetci olabilecekleri tahmin ediliyor.