Adana ’nın Yureğir ilcesine bağlı Yavuzlar Mahallesi ’nde 14 Mart gunu Hilal İ. (24) isimli ozel guvenlik gorevlisi, calıştığı Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu ’nda, siyah renkli bir otomobili ile gelen ve Hilal İ. ’ye platonik aşık olduğu one surulen Enes A. (25) tarafından kacırıldı. Olay sırasında Hilal İ., şahıstan kurtulmak icin okulun bahcesinde koşmaya başladı ancak ayağı takılarak yere duştu. Bunun uzerine Enes A., Hilal İ. ’yi tutup tabancasını cekerek onu goturmeye başladı. Şahıs, okulun bahcesinde iki el de havaya ateş ederek Hilal İ. ’yi otomobile bindirdi. Zanlı, kendilerini bekleyen Hıdır Can S. ile bolgeden uzaklaştı. Okulun bahcesindeki oğrenciler de tum olaya şahit oldu. Adana Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğune bağlı Gasp Buro Amirliği ’nin yaptığı calışmalar sonucu olayın ertesi gunu zanlı, Hilal İ. ’yi bıraktı. Fakat kendileri teslim olmadı. Polis, zanlıyı ve ona yardım eden arkadaşını yakalamak icin Hilal İ. ’nin teslim edildiği Barbaros Mahallesi'nde calışmasını artırdı. Yapılan bu calışmalarda iki zanlı mahallede yakalandı.
Gozaltına alınan iki şupheli emniyete goturuldu. Enes A. ’nın ifadesinde suclamaları kabul etmediği, “Hilal İ. ile 9 yıldır sevgiliyiz. Konuşmak icin okuldan ayrılmıştık. Ben tabancayla ateş acmadım. Biz yakında evleneceğiz.” dediği one suruldu. Olay gunu otomobili kullandığı tespit edilen Hıdır Can S.'nin ise, “Enes A. arkadaşım olur. Olay gunu yanıma gelip ‘ben alkolluyum bir yere gideceğim beni goturur musun ’ dedi ben de ona yardım ettim.” şeklinde ifade verdiği iddia edildi. Hilal İ., iki şupheliden de şikayetci olmadı. İşlemleri tamamlanan Enes A. ve Hıdır Can S. adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Enes A. tutuklanırken, diğer zanlı adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı.