İstanbul'da saat 01.30 sıralarında Sarıyer Cayırbaşı Mahallesi Gulbağlar Caddesi uzerinde bulunan tek katlı gecekonduda yangın cıktı. Henuz belirlenemeyen bir nedenle cıkan yangın, kısa surede her tarafı kapladı. Cevredekilerin ihbarı uzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin calışması sonucu alev alev yanan gecekondu kısa surede sonduruldu. Yangında olu ve yaralı bulunmazken gecekondu ise kullanılamaz hale geldi.
Yanan gecekondunun cocukluk arkadaşına ait olduğunu soyleyen mahalle sakini, “Engin diye bir arkadaşımız, cocukluk arkadaşım benim. Gittim kendisiyle de konuştum. Bir anda elektrikleri kesilmiş. Sonra dışarı cıkıp bakmış. Benim evimde neden elektrik yok, diye şaşırmış. Arka tarafa mutfağa geciyor. Arka taraf kıpkırmızı. Ondan sonra salona geciyor. Bir anda tavanın alev aldığını gormuş. Evde yalnız, tek başına yaşıyor zaten. Şimdi kendisiyle de konuştum. Allah ’a şukur arkadaşımızda bir şey yok. Cok eski bir evdi zaten. Yeni yaptırmıştı. Bende şukurler olsun bir şey yok gelen mala geldi” diye konuştu. Polis ekipleri yangının cıkış nedenine ilişkin calışma başlattı.