Ukraynalı multecileri Polonya ’nın Przemysl kasabasından Finlandiya ’ya goturmekte olan Silt 22 isimli yardım kuruluşunun kiraladığı otobus Litvanya ’nın Letonya sınırına yakın Raubonysta ile Skilinpamusista kasabaları arasında trafik levhasına carptıktan sonra yoldan cıkarak devrildi. Otobuste bulunan kadın ve cocuklardan oluşan 53 multeciden 12 ’si hafif şekilde yaralandı. Yaralılar cevredeki hastanelere kaldırılırken, kalan yolcular ise Salociai Kultur Merkezine goturuldu. Otobusun Letonya uzerinden gecerek feribot ile Finlandiya ’ya ulaşması bekleniyordu. Kaza anını anlatan bir yolcu, kaza anında ise yolcuların coğunun uyuduğunu ifade ederek, “Gunlerdir uyumuyoruz. Kaza anında uyuyakalmışım. Otobus devrildiğinde kızımın cığlıkları ile uyandım. Gozlerimi actığımda torunum yoktu. Kaza anında koltuktan duşup koridordan şoforun yanına suruklenmiş olduğunu gorduk. Neyse ki yaralanmamıştı” dedi. Kaza yapan otobusun Finlandiya şirketi Turun Ojemiyes Oy ’e ait olduğu bildirilirken, otobus şirketinin CEO ’su Pasi Muurinen yaptığı acıklamada, “Silt 22 isimli yardım kuruluşu otobusumuzu bizden kiraladı. Ukrayna ’da savaştan kacanlara yardım etmek istedik ve otobusumuzu cok cuzi bir fiyata kiralık verdik. Bizden şofor istemediler. Gonullulerden 2 şofor kulandılar. Otobusun durumunu araştırıyoruz” dedi. Kaza sırasında otobusun hızlı gitmediği ve kazanın nedeninin araştırıldığı aktarıldı. Multeciler icin Finlandiya ’dan yeni bir otobus beklendiği, yaralıların da hastaneden dondukten sonra Finlandiya ’ya hareketin başlayacağı bildirildi.