Alla İc, Rusya'nın saldırıları altındaki ulkeye giden ve savaş nedeniyle mahsur kalan kızıyla yeniden buluşmak icin cağrıda bulundu. Odessa kentinde yaşayan Alla Gutsaliuk (38), 2010 yılında Turk vatandaşı Semih İc (60) ile evlenerek Balıkesir'in Edremit ilcesine yerleşti. Oturma izni alan Alla, kendisi ve kızı Anastasiia (15) icin vatandaşlık başvurusunda da bulundu. Edremit Ulku Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi 9. sınıf oğrencisi olan Anastasiia, iki ay once felcli olan anneannesi Svitlana Gutsaliuk'u (62) gormek icin Ukrayna'nın Vinnitsya kentine bağlı Gaysın ilcesinin Mıhaylivka koyune gitti. Savaşın cıkmasının ardından Anastasiia, Turkiye'ye geri donemedi. Ağlayarak kızının fotoğrafını seven ve kıyafetlerini koklayıp ozlemini gidermeye calışan Alla İc, bir an once cocuğuna kavuşmak istiyor. Alla İc, kızının bulunduğu yerin yakınlarında patlama olduğunu soyledi. Kızının bulunduğu yerde savaşın cok yoğun olmadığını ama patlama seslerinin duyulduğunu anlatan İc, bolgede internetin zor cektiğini kızıyla her gun iletişim kurabildiklerini belirtti. Gectiğimiz gunlerde, yakınlarında patlama olduğunu oğrendiğini kızının annesiyle 2 gun sığınakta kaldığını dile getirdi.
Alla İc, "Kızım ağlıyor, uzuluyor, onu ne zaman alacağımızı bekliyor. İki gun once iki abim, eşlerini de alarak koyden ayrılmış ve kızımı annem ile orada yalnız bırakmış. Annem, 'yaşayacağım kadar yaşadım, torunum kurtulsun' dedi." diye konuştu. Kızını cok ozlediğini ifade eden İc, "O benim canımın yarısı, hangi anne cocuğunu ozlemez ki. Eğer kızım buraya gelemezse ben tek başıma Ukrayna'ya gidip alacağım. Başka carem yok, eğer bana bir yerden destek gelmezse tek başıma gideceğim. Romanya'ya gidip sınırdan gecerek bir şekilde kızıma ulaşacağım, onu orada bırakamam. Yetkililer bana lutfen yardım etsin, kızımı buraya getirmek istiyorum. Tek isteğim bu, lutfen sesimi duyun ve yardım edin." diye konuştu.
Annesine, video paylaşarak sesini duyurmak isteyen Anastasiia da ailesini cok ozlediğini belirtti. Anastasiia, şu anda Turkiye'de olmayı cok istediğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Şu an sizin yanınızda olmayı cok isterdim. Buradaki durumlar cok zor, cok korkuyorum. Her an bir şey olacak diye odum kopuyor. Tek isteğim gelip beni buradan almanız. Buradan kurtulmak istiyorum. Lutfen gelip bana yardım edin. Burada market fiyatları 4 katına cıktı, geceleri silah ve bomba sesleri duyuluyor. Gercekten cok korkuyorum, ananem cok yaşlı olduğu icin maaşını alamıyor."