Tom Waits, reklamlarında kendisinden izin almadan bir şarkısını kullanan meşhur bir alman otomobil markasını dava etmişti. Moby gibilerin aksine araba reklamı işinde olmak istemeyen Waits, davayı kazanmış. Davadan yaklaşık 300,000 dolar bekliyor ve elbette hepsini ceşitli yerlere bağışlayacak.

Mırıl mırıllıkta dur durak tanımayan Death Cab for Cutie gitaristi Chris Walla, sonbaharda solo album cıkaracağını acıkladı. Soz, muzik, vokal, tum enstrumanlar ve produksiyondan sorumlu olacağı albumun bu kadar gecikmesinin sebebi ise, şu sıralarda The Decemberists’in yeni albumunu hazırlıyor olması. Boylece bir paragrafta iki yeni album haberi vermiş olduk.

“Last Days”de Kurt Cobain'i oynayan emekli Dawson’s Creek oyuncularından Michael Pitt, bu kez cidden muzik işine bulaşıyor. Pitt’in grubu Pagoda’nın ilk albumunu Sonic Youth’tan Thurston Moore yapıyor. Michael’ın ikna yontemi, Moore’un ozellikle en dandik gitarını isteyip şarkılarını calmakmış.

"Jimi Hedrix" marka bir icecek cıkıyor ve RHCP bascısı Flea bu durumdan bir hayli endişe duyuyor. Adını Hendrix’in grubundan ve “Are You Experienced” albumunden alan alkolsuz “Liquid Experience” adlı icecek, Amerika’da nisanda satışa sunulacak. Flea’ya gore bu ucuz bir numara: “Jimi’nin isminin ve hayatım boyunca bana yaşattığı guzel hislerin boyle bir reklama alet edilmesi buyuk hayal kırıklığı.” 2006’da da “Hendrix Electric Vodka” adında bir icki cıkmıştı.

Danışmanları, Natasha Bedingfield’ın Amerika’da fark edilmesi icin bu edepli kız imajını bırakıp biraz daha Brit gibi olmasını istiyorlarmış. Natasha ise muziğinin farkedilmek icin yeterli olduğu goruşunde: “Skandallar yaratmam gerektiğini soyluyorlar. Ben, mağazadan bir şeyler calıp, birilerinin suratına cep telefonumu fırlatıp manşetlere cıkmak icin mi yıllardır bu kadar calıştım? Ben sevimsiz biri değilim ki!” Kimlerden bahsettiği cok acık.

Mandy Moore’u siz de biraz sıkıcı bulmuyor musunuz? Anlaşılan plak firması da oyle duşunuyor, bu yuzden gecen sene kontratı iptal edildi. Oysa tam da değişik ve heyecanlı bir şeyler yapmanın eşiğindeymiş kızcağız. Bu sebeple yeni albumunun parasını cebinden oduyor: “Herkese şarkı yapan produktorlerle calışsam şimdiye kadar coktan yeni bir album yapmıştım. Pop muziği seviyorum ama artık benim icin uygun bir tur değil. Artık ne yapmam gerektiğini soyleyen bir plak firmam yok ve yeni şarkılarımla bambaşka biri olma şansım var.” Buyuk konuşuyor ama olsa olsa Hilary Duff kadar rockcı olur en fazla.

Meatloaf, kendi internet arama motoru SearchWithMeatloaf.com’u acmış. Sonuclar yahoo uzerinden aktarılıyor. Meatloaf diye arasanız, hem meşhur şarkıcıyı hem de kofte tariflerini bulabiliyorsunuz.

My Chemical Romance ile Kasabian arasındaki duello devam ediyor. Kasabian’ın “MCR vantrolog muziği yapıyor, karanlık ve garip, bu palyacolara daha fazla prim vermeyin” yorumuna cevap Gerard Way’den geldi: “Cahiller!”. Way şoyle devam ediyor: “Kasabian’ın bizi anlamadığı cok acık. Zaten ‘karanlık ve garip’ deyip hakaret etmek isterlerken iltifat etmelerinden belli değil mi?”