ANNE BAK GORECEKSİN BİR GUN...
Yaptığın işte oncelikle edim adımlarla yurudun Emre Aydın. Dun Gece yarısında, roportajını izledim, ben gibisin biz gibisin... Değiştirmemiş seni ne aldığın odul, nede yolda insanların seni tanımalarından dolayı yuruyememen. Helal olsun Emre Aydın...

15. MTV AVRUPA MUZİK ODULLERİ'NDE “AVRUPA'NIN EN İYİ SANATCISI” ODULUNE LAYIK GORULEN EMRE AYDIN'IN ANTALYA'DA YAŞAYAN AİLESİ, OĞULLARININ BAŞARISIYLA GURUR DUYUYOR.

6. Cadde adlı grupla katıldığı “Sing Your Song” adlı beste yarışmasında birincilik kazanarak muzik dunyasına adımını atan Emre Aydın, MTV Avrupa Muzik Odulleri'nde aldığı “Avrupa'nın En İyi Sanatcısı” oduluyle de adını tum dunyaya duyurdu.
“Afili Yalnızlık”, “Git”, “Belki Bir Gun Ozlersin” gibi sevilen parcalara imza atan 27 yaşındaki sanatcının yakaladığı başarı, Turkiye genelinde takdirle karşılanırken, Emre Aydın'ın Antalya'da yaşayan ailesi de buyuk gurur yaşadı. Antalya'da eczacılık yapan Şaban ve Nermin Aydın cifti, iki cocuklarından buyuğu olan Emre Aydın'ı İzmir'deki konseri sırasında ziyaret ederek başarısından dolayı kutladı.
Calıştıkları eczanede tebrikleri kabul eden anne Nermin Aydın, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Emre Aydın'ın muziğe ilgisinin cocukluk yıllarına dayandığını anlattı. Oğlunu oyuncakcıya goturduğunde her cocuk gibi silah, araba almak yerine muzik aletlerini tercih ettiğini belirten Nermin Aydın, ilkokul ucuncu sınıftayken de saz kursuna giderek bir enstruman calmaya başladığını dile getirdi.
Nermin Aydın, oğlunun beşinci sınıftan itibaren de gitar calmak istediğini ve kendisini kursa gonderdiklerini belirterek, oğlunun okulda cok başarılı bir oğrenci olmasına rağmen kendini muziğe adadığını kaydetti.

-“ZEKİ MUREN KASETLERİNİN UZERİNE KAYIT YAPARDI”-

Oğlunun muziğe ilgisinin enstruman calmakla sınırlı olmadığını, albumlerindeki parcaların buyuk bolumunun soz ve muziğinin de oğluna ait olduğunu dile getiren Aydın, “Kucukken bizim evimizde hic sağlam kaset olmazdı. Ben Zeki Muren'i cok severim. Kaseti aldıktan sonra bir, iki kez dinleriz. Sonra dinleyeceğiz diye koyarız, bir bakarız ki Emre uzerine kayıt yapmış” dedi.
Emre Aydın'ın henuz cocukken bestelediği parcaları kasetlere kaydettiğini belirten Nermin Aydın, şoyle konuştu:
“Daha ortaokul cağlarında, 'Anne bak goreceksin ben İngiltere'de şarkı soyleyeceğim' diyordu, ben de 'tabi anneciğim' diyordum ama hayalleri gercekleşmez ve hayal kırıklığına uğrar diye de uzuluyordum. O gercekten de İngiltere'de şarkı soyledi. 12-13 yaşındaki sozunu 27 yaşında gercekleştirdi.”

-“DERS CALIŞ” KAVGALARI-

Aydın, lise yıllarında oğlunu ders calışmaya zorlamalarına rağmen, onun muzikle ilgilenmeyi tercih ettiğini belirterek, şunları soyledi:
“Lise yıllarında hep muziğe ağırlık verdi. Kavgalarımız da zaten bu yuzden oluyordu. Biz 'ders calış' diyorduk, o muzikle ilgileniyordu. Emre boyle yaptıkca aramız da acıldı. Biz diş hekimi olsun, hayatı garanti olsun istiyorduk. Onun bu noktaya geleceğini bilsem desteklerdim o yaşlarda, ama bilmiyorsunuz ki... Bir suru muzikle uğraşan insan var. Her 'yıldız olacağım' diyen olamıyor ki. Emre ustune basa basa, 'Anne ben Turkiye'de bir numaralı isim olacağım, hayatımı bununla kazanacağım. Para kazanmak icin değil, bu işi sevdiğim icin yapacağım. Başka işi yapmam' diyordu. O boyle dedikce, daha cok ustune gidiyorduk, 'nasıl ekmeğini kazanacak' diye...”
Nermin Aydın, oğlunun hırsı ve yeteneği sayesinde bugune kadar onemli başarılar yakaladığını, bundan sonra kendisinden cok daha buyuk başarılar beklediklerini kaydetti.
Aydın ailesi olarak oğullarıyla gurur duyduklarını dile getiren Nermin Aydın, “Şimdi onun dunya capında tanınan bir muzisyen olma hayali var. Bunu da yapacağına inanıyorum. Cunku bugune kadar 'yapacağım' dediği her şeyi yaptı” dedi.