BİR KEZ DAHA AŞIK OLMAK İSTİYORUM!
YAKLAŞIK 15 YIL SUREN EVLİLİĞİNİ, BEŞ AY ONCE NOKTALAYAN AYLİN KOTİL KALABALIK BİR AİLE İSTEDİĞİNİ SOYLEDİ: KESİNLİKLE BİR DAHA AŞIK OLMAYI İSTİYORUM. HENUZ 38 YAŞINDAYIM. İNŞALLAH YİNE AŞIK OLURUM...

Aylin Kotil, bir sure once Şişli Belediye Başkanı olan eşi Mustafa Sarıgul'den ayrıldı. Şimdi, kendini işine ve oğluna odaklamış durumda. Fakat, aşka kapılarını kapatmış değil. İşte Aylin Kotil'in Şamdan Plus'a tum ictenliğiyle yaptığı acıklamalar...

* 15 yıllık eşinizden ayrıldınız... Neler değişti hayatınızda?
Fazla bir değişiklik hissetmedim. Zaten uzun sure ayrı yaşadık. O donemde cok zorlandım. Sonra zaten karar vermiş oluyorsunuz. İşime ve oğluma odaklandım. Realist bir insanım. Olmuyorsa olmuyordur, asla arkama donup bakmam.

* Boşanmanın en zor yanı nedir?
Cocuklarımızı yetiştirirken ayaklarının uzerinde durabilen bireyler yetiştirmemiz lazım. Hayat duz asfalt bir yol değil, cukurlar da var. Ailem beni bu şekilde yetiştirdi. Bir başka onemli nokta da şu: Anneler, kız cocuklarını evlendirirken 'zengin koca' diye duşunmesinler, kızlarını meslek sahibi yapsınlar. Her kız cocuğu meslek sahibi olmalı.

* Siz de 1996 yılından beri kendi ayaklarınızın uzerinde duruyorsunuz...
Kesinlikle. Yuvayı 1996'da actım, beni ayakta tutan da bu. İşe gittiğinizde kafanız dağılıyor ister istemez. Bunun yanısıra kendi ekonomik ozgurluğunuzu elinize almanın da bir guven duygusu var.

* Eve gelip yalnız kaldığınızda ne oluyor peki?
Aslında pek yalnız kalmıyorum, bizim evimiz cok hareketli. Oğlum genc bir delikanlı. Haftada en az uc gun arkadaşları burada oluyor. Benim de arkadaşlarım cok yakında oturuyor. Zaten ev hayatını cok seven bir insanım. Hep birlikte yemek yapıyoruz, yiyoruz. Akşama kadar da pilim kalmıyor.

* Boşanma surecinde cıkan haberler karşısında etkileniyor muydunuz?
Hayır etkilenmiyordum. Zaten hayatımda yeni bir sayfa acmıştım ve o uzuntu surecini de dibine kadar yaşamıştım. İnsanın bunu yaşaması ve tuketmesi gerekir. İcinize atmamalısınız.

* Boşandıktan sonra Mustafa Bey'le hic goruştunuz mu? Hayır, hic goruşmedim ve konuşmuyorum da.

İKİMİZ FARKLI YONLERDEYDİK
* Erken evlendiğinizi duşunuyor musunuz?
Bunun yaşla ilgisi yok. Evlilik tamamen şans. Otuzunuzda da evlenseniz, kırkınızda da evlenseniz bir hata yapabilirsiniz. Orneğin Bulent ve Rahşan Ecevit cifti kucuk yaşta evlenmişler ama kocaman bir aşk yaşadılar.

* Evliliğinizin sona doğru yaklaştığını hissettiğinizde, kendinizde de hata aradınız mı?
Elbette hatalar yapabilirim, bunu da sorgularım. Hep inandığım şeyi yaptım, ilişki anlayışım neydiyse oyle davrandım. Bunu karşı taraf değerlendiremedi, onun sorunu. İki kişinin uyuşamaması işte. Yirmi iki yaşında evleniyorsunuz ama kendinizi geliştirmeniz asla durmuyor. Hayatın bir alanında geliştirmeye başlıyorsunuz. Eşiniz ise başka alanda kendini geliştirmeye başlıyor. İlgiler ve istekler yaşla farklılaşıyor. Bir gun oyle bir noktaya geliyorsunuz ki siz hayatın başka yonunde, eşiniz başka bir yonunde duruyor. İlgiler ve istekler farklılaşıyor.

* Evliliğiniz icin yeterli fedakarlığı yaptığınızı duşunuyor musunuz?
Eleştirdiğim yonler oluyordu ancak değiştirme cabasına hic girmedim. On beş yıllık evliliğim boyunca uzerime duşen fedakarlığı fazlasıyla yaptığımı duşunuyorum. Oyle bir aileden geldim, annem de babam da fedakardı. Başka bir rol model bilmiyorum. Biraz misyon yuklenen biriyim. Gonlum rahat, oyle soyleyebilirim. Hic huzursuz değilim.

İNŞALLAH YİNE OLUR!
* Kucuk yaşta aşk evliliği yapan biri olarak aşkı nasıl tarif edersiniz?
Aklın gittiği an. Arkasından ışık yandığı vakit 'Ben neler yapmışım?' diyebiliyorsunuz ama yaşarken bunları hic fark etmiyorsunuz.

* Bir daha aşık olmayı istiyor musunuz yoksa 'kalbim kırıldı aşka inanmıyorum' diyenlerden misiniz?
Oyle duşunmuyorum ve kesinlikle bir daha aşık olmayı istiyorum. Henuz 38 yaşındayım inşallah bir kez daha aşık olurum. Hayat, buyuk laflar konuşmamayı oğretti bana.

* İkinci kez evlenebilir misiniz?
Aile hayatını cok seviyorum. En buyuk hayalim kalabalık İtalyan aileleri gibi bir ailem olmasıydı. Cocuk cok seviyorum, bu saatten sonra olur mu bilemem ama hayalim buydu.