Cocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı ‘Caycı Huseyin ’ karakteriyle tanınan Alpaslan Ozmol, bugun yaşadığı dolandırıcılık olayıyla gundeme duştu. Sosyal medya hesabına mavi tik rozeti almak isteyen Ozmol, bunu sağlayacağını one suren bir kişiye 1.000 TL ucret odedi. Fakat iddiaya gore bu kişi, parayı aldıktan sonra Ozmol ’a hesabının calındığını soyleyerek hesabı geri alabilmek icin 2.500 TL daha talep etti.
Ozmol, bu talebin ardından dolandırıldığı şuphesine kapılarak polise gitti ve kişi hakkında şikÂyette bulundu. Yapılan araştırma sonucunda soz konusu kişinin Mersin ’de yaşayan İbrahim T. olduğu tespit edildi. Sonrasında şuphelinin en sık goruştuğu numarayla iletişime gecildi.
[h=2]Şupheli, iddiaları kabul etmedi[/h]
İbrahim T. ’nin en fazla goruştuğu numara, taksici Huseyin G'ye aitti. Huseyin G, İbrahim T. ’nin muşterisi olduğunu, bircok kez de taksi ile ATM onlerine gittiklerini, şuphelinin ‘param geldi ’ diyerek para cektiğini gorduğunu soyledi. İfadeye alınan İbrahim T. ise kendisine yoneltilen suclamayı kabul etmedi.
Dolandırılma iddiasıyla ilgili Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame duzenlendi. İddianamenin kabul edilmesiyle Gemlik 3. Asliye Ceza Mahkemesi ’nde dava acıldı. Gemlik 3. Asliye Ceza Mahkemesi ’nde gorulen iki duruşmaya da katılmayan İbrahim T. hakkında zorla getirme kararı cıkarıldı.
Alpaslan Ozmol ise Bakırkoy Asliye Ceza Mahkemesi ’nde verdiği ifadede “Banka uzerinden bin lira gonderdim. Soz konusu parayı hesabıma mavi tik alınması icin vermiştim. Sonrasında bana 2.500 lira daha verirsem hesabımı geri verebileceğini soyledi. Art niyetli olduğunu anladım. Sonrasında iletişimi kestim. Akabinde sanıktan şikayetci oldum. Hesabımı da geri alamadım. Yeni hesap acmak zorunda kaldım. Boylelikle mağduriyet yaşadım. Sanıktan şikayetciyim. Cezalandırılmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı. Dosya, yargılanmanın devam etmesi icin Gemlik Asliye Ceza Mahkemesi ’ne gonderildi.