merhaba arkadaşlar..
artık sayısı 3000 i coktan gecmış olan sanatcı ve grup arşivinden sonra aklıma
hoş bır konu geldi..artık binlerce olan bu seslerın icinden elbette cok farklı,cok ılgınc yada kotu olanların yanında bırde benzer sesler keşfetmekteyız..
benım şu anlık aklıma gelenlerı sızınle paylaşmak ıstıyorum..
sızde paylaşırsanız sevınırım..
chrıs cornell ve eddıe vedder ın ses tonu neredeyse aynıdır..
rod steward dunyanın en buyuk rock vokallerınden bırıdır..Queen bateristı roger taylor u dınlersenız rod steward a sesının ne kadar benzedığını anladığınızda epey şaşırabılırsınız..4 oktavlık mukemmel bır baterist.!!...
bu ıkı ısmın ses rengı bryan adams ıda cok anımsatmaktadır..
geoff tate ve bruce dıckınson un vokalıde bırbırlerıne cok benzer..
ac/dc nın olen efsane solısti bon scott ıle şu ankı solıst brıan johnson un sesını kac kişi ayırt edebılır.!!
kurt cobaın ve layne staley ın bazı şarkılarnda acaba hangısı diğerının şarkısını coverlamış dıye duşuduğum olmuştur

bono da ses tonunu robert planta benzetmeye calıştığı aşıkardır..
Marıllıon solıst Fısh ın de sesi Journey efsanesı steve perry e epey benzemektedır..ve hepsıde dunya tarıhının gorduğu en buyuk seslerdır..
fakat bır ses vardır ki..bunu kendısıne duyduğum sevgimden oturu soylemıyorum arkadaşlar..freddıe mercury nın sesını kıme benzetebılırsınız ki..
haksızmıyım..bazen kendı solediği iki farklı şarkı arasında bıle tereddute
duşebılırsınız..buda onun vokalını ne kadar farklı kullanabıldığının
gostergesıdır.
bu konu hakkında kardeşimın cok guzel bir cumlesını sıze aktarıyım.
"herkesın sesini bırıne benzetebılıyorum..freddıe nın sesinı hickımseye benzetemıyorum" cok haklısın kardeşim..
D:My aRChIveSmUsIc aRChIvEYabANcI aRşİv^^1970s best of collectıon^^QUEENhot space(1982)cool cat.MP3