tuğce kazaz
tuğce kazaz haberleri

Sevgili melekler, bir donem Kenan Doğulu'yla buyuk bir aşk yaşayan, sonrasında Yunanlı Yorgo Seitaridis ile evlenerek hristiyanlığı secerek Yunanistan'a yerleşen Tuğce Kazaz o donem hayli tepki cekmişti. Evliliğinin catırdamasıyla sessiz sedasız ulkemize geri donen ve boşanma işlemlerine başlayan Kazaz'ın bir donem sesi soluğu cıkmadı. Boşanma davasının sonuclanmasının ardından podyumlarda daha sık gormeye başladığımız Tuğce Kazaz, Aysha dergisine verdiği roportajda neden ve nasıl hristiyan olduğunu anlattı..

2005 yılında Hıristiyanlık dinini secerek Yunan Yorgo Seitaridis'le kilisede evlenen ve din değiştiren Tuğce Kazaz'ın boşanmanın ardından budist olduğu iddia edildi. Kazaz bu iddialara "Tai Cai oğredim diye Budist mi oldum" diye cevap verdi. Kazaz son olarak yaptığı ''Namaz da kılıyorum, oructa tutuyorum'' acıklamasıyla gundemdeydi. İşte hayatındaki bu donum noktalarını ve aldığı kararları Aysha dergisine anlattı.

Neden gozlerden uzak yaşamayı tercih ediyorsunuz?

- Hem mesleğim gereği hem de sosyal yaşamda yıllardır goz onundeydim. Bunun bende bıraktığı ağırlığı fark etmiş durumdayım. Bundan sonrası icin sade ve mutevazı bir yaşamı sectim ve oyle yaşıyorum.

Bir suredir kapalı bir kutu gibisiniz. Soylentiler dışında sizinle ilgili cok fazla bir şey bilmiyoruz. Yunanistan'dan donuşunuzle birlikte hayatınızda neler değişti?

- Kendimdeki donuşum sonucunda duşunce şeklim, yaşam tarzım, bakış acım, amaclarım; neredeyse hayatımın tamamı değişti. Ama bu samimi ve gercek bir donuşum, değişim oldu. Gostermelik değil.

Size getirilen en buyuk eleştiri din değiştirmeniz konusundaydı. Hangi duygularla İslamiyet'i bırakıp Hıristiyan olmaya karar verdiniz?

- O gunun şuur seviyesinde, evlenmeye karar verdiğim insan icin ve aşk duygusunun gudumunde boyle bir karar almıştım.

Tuğce Kazaz daha once bir tesettur defilesinde boyle goruntulenmişti
''NEDEN HIRİSTİYAN OLDUM''

Bu kararı vermek zor olmadı mı?

- Az şey bildiğinizde karar vermek daha kolaydır. Ben de o donem İslamiyet hakkında cok bilgiye sahip değildim. İc catışma icindeydim. Hıristiyanlığı secmemin ilk nedeni arayışlarımdı, aşk vesile oldu. Ancak Hıristiyan olduktan sonra da arayışlarım son bulmadı, tatmin olmadım. İslamiyet'i doğru bulmadığım icin reddetmiş değilim. Sadece kaynaşamamıştım. İnanc ve din uzerine cok bedel odedim. Oğrenmeye başladıkca İslamiyet'le yeniden butunleştim.

''YARADAN TEKTİR''

Vaftiz olurken neler hissettiniz?

- Farklı bir dini rituel olduğu icin heyecanlanmıştım. Merak etmiştim, acaba bunu yapmakla yaradanımı kızdırmış mıydım? Sonra duşundum ki; yaradan tektir. Bu din de onun dinidir. Ben kendime bir başka tanrı yaratmıyorum. Bu duşunce beni biraz rahatlatmıştı.

Binlerce hayranı olan bir model olarak, gelecek ağır tepkilerden hic korkmadınız mı?

- Korkmadım cunku bedelini odemeyi kabullenmiştim baştan. Ancak uzulduğum bir şey vardı; bu konuda kendimi tam olarak ifade edememekten dolayı yanlış anlaşılmaktı.

Hıristiyan olmanızın nedeni yaşadığınız donuşum muydu, yoksa aşk mıydı?

- Temel neden; arayışımdı ancak aşk da bu olayın tetikleyicisi oldu.

''AŞK DENGESİZLİK, DELİLİK HALİ''

Aşkta fedakarlığın sınırları olmalı mı?

- Aşk kavramının taşıdığı genel ozelliklere bakarak soyleyebiliriz ki, o bir dengesizlik hatta akıl otesi bir ceşit delilik halidir. Sınırları akıl koyduğuna gore aşkta sınır yoktur. Aşkın ucuşan pervanelerin goz gore gore ateşin icine doğru ucarak kendilerini yakmaları gibi bir şey olduğunu soylerler. Bunda akıllı bir taraf var mı?

''ESKİ EŞİMLE GORUŞMUYORUM''

Eski eşinizle goruşuyor musunuz?

- Boşanma surecimiz iki ulke arasındaki burokrasiden dolayı gereğinden fazla uzun surdu. O surecte goruşuyorduk. Artık goruşmuyoruz.

Hıristiyanlığa boşanmanızla birlikte mi veda ettiniz yoksa yaşadığınız zaman icinde mi uzaklaştınız?

- Boşanma oncesinde icime sinmediğini anlamaya başlamıştım.

Diyelim ki şimdi karşınıza farklı dinden bir erkek cıktı. Siz ona şart koşar mıydınız?

- Hayır. Şartla yapacaksa yapmasın. Kendi secimi ve idraki ile olmalı.

Yeniden evlenmeyi duşunur musunuz?

- Evliliği kişisel bir aşk icin değil, aile olabilmek icin duşunurum...