BEN İNSANLARDAN KORKUYORUM!
LEMAN SAM, SON YILLARDA YAŞAMINI İZOLE ETMESİNİN EN BUYUK NEDENLERİNDEN BİRİNİN İNSANLARDAN KORKMASI OLDUĞUNU SOYLEDİ. SAM, 'HAYVANLAR BENİM AKRABALARIM. ONLARDAN KORKMAM AMA İNSANLARDAN KORKUYORUM' DEDİ.

24 kanalında Hakan Celik'in 'Moderator' programının konuğu Leman Sam oldu. Cok fazla televizyon programlarına konuk olmayan Leman Sam, Hakan Celik'in sorularını samimiyetle yanıtladı.

Hayattaki tek korkusunun 'İnsan' olduğunu soyleyen Leman Sam, hayvanları ise akrabası olarak gorduğunu belirtti. Sam, korkusunun nedenini ise şoyle anlattı:

'Benim bir tek korkum var; ben insanlardan cok korkarım. Bir donem kendimi bilmiyordum. Pembe gozluklerim vardı. Herkese cok sevgiyle bakıyordum. Bu mesleğe başlarken cok saftım, cok masumdum. Pembe gozluklerim kırılmamıştı. Herkese iyi niyetle bakıyordum, hic kimseden tehlike beklemiyordum. Tehlikeleri gordukten sonra en tehlikeli varlığın insan olduğunu anladım. Hicbir hayvandan korkmam, onlar benim akrabalarım. Şempanzeler, atlar, eşekler, bocekler, aklınıza gelecek turlu hayvanlar benim akrabalarım.'

Hayatında korkmayacağı insan sayısının da bir avuc olduğunun altını cizen Leman Sam, bu nedenle izole yaşamayı tercih ettiğini belirtti. Sam, korkusunun fiziksel bir korku olmadığını da sozlerine ekleyerek mutsuz olmaktan, hayal kırıklığına uğratılmaktan korktuğunu anlattı. İnsanların maskeyle dolaştıklarını ve gercek yuzlerinin gorunmediği ifade eden Sam, 'Yuzunuze guluyor, anlamazsınız ama bir hayvanın size kotuluk yapabilme ihtimalini anlarsınız. Sadece korktuğu icin yapar. Ben onu anlarım. Ac olmadıkca ve korkmadıkca zarar vermez. Ama insan oyle değil, insan sadece egosunu tatmin icin ya da icinde olduremediği bir şiddet olduğu icin kotuluk yapıyor' diye konuştu.

Ekonomik kriz beni mutlu etti cunku..

Yalnızca Turkiye icin değil, tum dunyada 1950'lerden sonra insan ilişkilerinin yozlaşmaya başladığına vurgu yapan Sam, dalga dalga yaklaşan ekonomik kriz ile ilgili olarak da şu değerlendirmeyi yaptı:

'Kureselleşme ve iletişim dolayısıyla her yer cok etkilendi. Sevindiğim bir tek şey var kuresel kapitalizmin duştuğu bu cukur beni bu son zamanlarda en mutlu eden şey. Marks'ı tekrar okumaya başladılar, ama kuresel ısınma konusunda artık cok gec. Gercekten bugun başlasak, aman biz duralım desek de geri donuşumu olmayan cok şey kaybettik.'

Televizyongazetesi