HERKESTEN TEBRİK ALIYORUM..GECEN SEZON 5. BOLUMDE YAYINDAN KALDIRILAN “SİNEKLİ BAKKAL” DİZİSİNİN YAPIMCISINDAN OYNAMADIĞI 8 BOLUMUN PARASINI ALMAK İCİN DAVA ACAN OZGE OZBERK, “HERKES ONCULUK YAPTIM DİYE BENİ TEBRİK EDİYOR” DİYOR..

Kanal D’nin Ayvalık’ta cekilen dizisi “Yol Arkadaşım”ın Ayla’sı Ozge Ozberk, son gunlerde eski yapımcısı Pastel Film’in sahibi Yaşar İrvul’e actığı davayla gundemde... Ozberk, gecen sezon başrolunu oynadığı ve 5. bolumde kaldırılan “Sinekli Bakkal” dizisinin yapımcısıyla imza attığı 13 bolumluk anlaşmaya dayanarak oynamadığı 8 bolumun parasını istedi. Ozberk’in actığı ve konusunda ilk sayılan bu dava, oynadıkları diziler yayından kalkınca mağdur olan oyuncular arasında da merakla takip ediliyor.

Eski yapımcınıza dava actıktan sonra nasıl tepkiler aldınız?

Aldığım tepkileri sana anlatamam. Herkes, “Birilerinin oncu olması gerekiyordu” gibi cumleler kuruyor. Herkes onculuk yaptım diye beni tebrik ediyor. Ama ben oncu olayım duşuncesiyle bu davayı acmadım. Tamamen avukatımın anlaşmamdaki haklarımı takip etmesiyle bu durum oluştu.

Anlaşmanızda yer alan madde sizin 13 bolumun ucretini oynamasanız bile almanız uzerine, değil mi?

Tabii ki, sozleşmede oyle bir madde vardı. Ben ekstra hicbir şey yapmadım. 5 bolum boyunca butun odemeleri yapımcı şirket gayet guzel yaptı. Dizi bittikten sonra da sozleşmenin şartlarına gore hareket ettim. Alacaklıydık ve bunu da talep ettik. Başka bir şey yok. Sozleşmem 13 bolumluk... Sozleşmemde dizi yayından kalktığı taktirde ve benim dışımda gelişen bir durum olduğunda 13 bolumun parasını alma hakkımın bulunduğuna dair madde vardı. Dizi yayından kaldırıldı, biz de yapımcı firmadan sozleşmenin gereğini yapmasını istedik. Yapmayınca yasal hakkımızı kullandık.

Yapımcı Yaşar İrvul, “Cesareti varsa, kanala dava acsın. Biz de sonucta mağdur olduk” dedi.

Benim sozleşmem kanalla değil ki, yapım şirketiyle... Doğal olarak da muhatabım da onlar, değil mi?

Sozleşmenizdeki bu madde daha once de iş yaptığınız şirketlerle olan anlaşmalarınızda da var mıydı?

Hayır, ilk kez anlaşmama boyle bir madde koydurduk ve başımıza da boyle bir şey geldi. Sozleşmeyi avukatımla birlikte yaptık. Goruşmeye avukatımla gittik. Her maddeyi tek tek yapım şirketine okuduk ve karşıklıklı anlaşıp imzaları attık.

Diğer oyuncular da bu davaya sevindi, bu konuda kendinizi nasıl hissettiniz?

Aslında şoyle bir şey soylemek gerek, yapılan o anlaşmaların maddeleri hic de boş değil. Ben bu işte en cok onu idrak ettim. İmza atılan ve hakkım olan bir şeyin boş bir şey olmadığını savunuyorum. Aslında cok da buyutulecek bir durum değil... Yasal olarak alacaklıyız, bunun uzerinden de hakkımızı talep ettik.

İcim biraz buruk

“Yol Arkadaşım”da oyunculara yuzde 25, teknik ekibe ise yuzde 10 ucret indirimi yapılacağı konuşuluyor? Sizden indirim istediler mi?

Evet, herkesten indirim istediler. Rakam olarak bana kesin bir şey soylenmedi, sanırım konuşuluyor o hÂlÂ... Yapımcımız Tomris Hanım (Giritlioğlu) bu konuyla ilgili goruşmelerine devam ediyor.

İndirim talebine uymayan oyuncular da var ve onlar dizi kadrolarından cıkarılıyor. Sizin icin durum ne olacak, indirim isteğini kabul edecek misiniz?

İşimi o kadar cok seviyorum ki, seve seve ne olursa olsun, iş devam etsin diye kabul ederim. Orada cok buyuk bir emek veriliyor. Cok ucuz paralara da orada canla başla calışan arkadaşlarımız var ve onlar aile gecindiriyorlar. O yuzden birazcık haksızlık oldu. İcimiz biraz buruk... Ne diyeyim ki? Ama yani uzerime duşen neyse onu yapacağım. Ben bir işe baş koyduysam, o iş icin ne gerekiyorsa yaparım. Bu iş de oyle...

“Yol Arkadaşım”ın yayından kalkma ihtimali var mı? Boyle bir dedikodu da dolaşıyor. ‘Diziniz yayından kaldırılıyormuş” diye telefon acanlar oldu ama benim bildiğim bizim devam edeceğimiz şeklinde ama ileriki donemde neler olur bilmiyorum.

Bebek planını erteledik

“Eşiniz Hayim Sadioğlu’yla bebek planlarınızı bile ertelediniz.

Evet, gecen sezon aslında hemen yeni bir diziye başlamayı planlamıyordum ama dizinin senaryosunu cok beğendiğim icin butun planlarımı erteledim. Cocuk yapmayı cok istiyorum, tez zamanda da olsun istiyorum ama dizi cekimleri İstanbul dışında şimdilik... Planımızı biraz daha erteledik.

İstanbul’a bir gunluğune geliyorum

Ayvalık’ta cekim yapıyorsunuz, İstanbul’da haftada kac gun kalıyorsunuz?

İstanbul’a sadece bir gunluğune geliyorum. Hemen dublajımı yapıp ertesi gun tekrar Ayvalık’a gidiyorum. İstanbul’da gecirdiğim gun de cok yoğun geciyor. Ailemi bile zor goruyorum. Olsun ama... Yoğunum ama oyle guzel bir iş yapınca her şeye değiyor. Şikayetci değilim yani, cok ama cok mutluyum. Bu farkındaysan sesime bile yansıyor. (Guluyor)

A.R.O.G dunya capında bir iş

Rol aldığınız A.R.O.G 5 Aralık’ta vizyona giriyor. Onun heyecanını yaşıyor musunuz?

Hem de nasıl... Beni filmin başında ve finalinde goreceksiniz. Finalde dublaj yaptığım bir anlatım bolumu vardı. Oradan cıktığımda, elim ayağım titredi. O kadar olağanustu olmuş ki, hÂl ona guluyorum. Cok cok guzel, inanılmaz iyi bir film oldu. Cem yine muhteşem, dunya capında bir işe imza attı.

Yine gişeleri sarsacaksınız yani?

İnşallah, yine oyle olur.

Televizyongazetesi