BEŞİNCİ ALBUMUNU PİYASAYA SUREN BURCU GUNEŞ, BU ULKEDE ANLAŞILAMAMAKTAN DERT YANDI.
“Burcu Guneş-Remix” adlı beşinci albumunu gectiğimiz gunlerde piyasaya suren Burcu Guneş, bu ulkede anlaşılamamaktan dert yandı. Unlu şarkıcı, 'Ben İzmirli’yim. Turku de soylerim, Turk sanat muziği de... Caz da soylerim, pop da... Ama polemik yaratan insanların icinde bulunduğu carka uymak istemem. Zaman zaman anlaşılamadığımı duşunuyorum' dedi.
Burcu Guneş, pop muzik dunyasında tek olduğunu da sozlerine ekledi: 'Fiziğim, bilincli olmam, ahlaklı yaşam secimim, sahnedeki ışığım, soz ve muziğimi yazabiliyor olmam nedeniyle başka bir orneğim yok popta!'
n 'Burcu Guneş-Remix' sizin beşinci albumunuz. Remix sanki yaz mevsimine yakışıyor, değil mi?
- Aynen oyle. Genelde bu tip hareketli şarkıları yazın cıkarıldıkları icin insanları şaşırttım. Asıl amacımız cok satsından ote -tabii ki cok satsın ama- bir onceki albumu percinleyecek bir takım şeyler olması, şarkıların tekrar gundeme gelmesi, ustunde durduğumuz şarkıları daha farklı versiyonlarla kuluplerde caldırmak vs... Ben zaten hep dans etmeyi, hareketli muzik dinlemeyi severim. Bu yuzden boyle hareketli parcaları albumlerime de koyuyorum.
Albumlerinizdeki şarkıların, sesinizi harcadığını duşundunuz mu hic?
- Albumu alanlar, zaten benim ses kapasitemi gosteren şarkıların yer aldığını goreceklerdir. Yani boyle bir kısıtlama yok. Pop soyluyorum diye basit şarkılar secmiyorum. Hatta ilk albumlerimde ses kapasitemi ozellikle gostermek icin buna uygun şarkılar seciyordum. Zaten ispatlanmış bir şeyi ucuncu ve dorduncu albumlerde ozellikle vurgulamaya gerek yoktu. Zaten boylesi antipatik gelir dinleyene de... Bu arada ikinci albumumden itibaren soz ve bestelerim yer almaya başladı. İşin mutfağında olmak cok onemli. Tum bunlar sanatcı doğduğumu artık bana da kabul ettiriyor.
POLEMİĞE GİRMEK İSTEMEM
Rahat biri olmayı ister miydiniz?
- Ozenmiyor değilim. O yuzden ekibimi biraz daha genişletmeyi planlıyorum. Bir sonraki albume kadar yenilenmeye ihtiyacım var. Yoksa zaman kalmıyor. O kadar cok calışıyorum ki... Mesela televizyon programlarına cıkmıyorum. Kendimi ifade edemeyeceğim bir takım programlar var. Ama hani hatır icin gittiğimiz... Artık hatır icin programlara katılmamaya karar verdim. Cunku bu sefer benim anlatmak istediğim benle, arada ucurumlar olmaya başlıyor. Sen bir şarkıcısın. Orada oturuyorsun. Yanında dayak yemiş iki insan, onunla ilgili konuşuyorlar. Ben zaten boyle programlara karşıyım. Cunku bunun bir sonu yok. Duygu somurusu yapan muziklerin de, duygu somurusu yapan programların da bitmesi gerektiğini duşunuyorum. Bu tip programlar birilerinin guclenmesini engelliyor. Ve bu daha hastalıklı bir toplum oluşmasına yol acıyor. Bu tip şeylere malzeme olmak istemiyorum. n 'Bu ulkede benim kıymetim bilinmedi. Yurtdışına acılmalıyım' diye duşundunuz mu hic?
- 'Kıymetim bilinmedi'den cok anlaşılmadım tarafındayım. 'Kıymetim bilinmedi', biraz şikáyete giriyor ve bu beni seven insanlara haksızlık olur. Bazı insanlar tarafından anlaşılmayan bir tarzım olduğunu duşunuyorum. Cunku ben İzmirli’yim. Turku de soylerim, Turk sanat muziği de... Caz da soylerim, pop da... Ama polemik yaratan insanların icinde bulunduğu carka uymak istemem. Anlaşılamadığımı duşundum zaman zaman... Ozellikle bunlardan bir tanesi TMSF donemiydi. O donem sanatcı hakları kısıtlandığında konser veremediğim icin oturup karalar bağlamak yerine, bunu nasıl cozeceğimi duşundum. Muzik adına cok onemli yurtdışı bağlantıları kurdum.
BERKE HOŞ BİR COCUK
10 yıldır muzik piyasasının icindesiniz. Neden 'Şarkı Soylemek Lazım' yarışmasına katılıp, her hafta eleştiri oklarıyla karşılaştınız?
- Kendimi orada gormeyi hic duşunmezdim. Hatta 'Bana boyle bir şeyi nasıl teklif edersiniz? Ben kendimi burada gormuyorum' diyerek ayrıldım. Biraz ikna calışmaları oldu. 'Burcu, senin duşunduğun gibi bir şey yok. Hatta bak Işın Karaca, İlhan Şeşen, Fatih Erkoc, Ferhat Gocer var' dediler. İsimleri duyunca iyi bir iş olacağını duşundum. Aslında ben juride yer almak istemiştim, olmadı. Sonra yarışma başladı. Cok gecmeden bir kocla bile birtakım polemikler yaşanması zorunluymuş gibi bir hava doğdu. Sonra beni kocluk yaptığım kişiyle yakıştırdılar. Tamam, hoş bir cocuk Berke (Hurcan)...
Bir şey yaşanacaksa, ertelenir miydi ki?
- Ama bizim yapımız pek uymuyordu Berke’yle. Berke cok ani cıkışları olan, tepkiler gosteren biri. Ustelik her hafta eski arkadaşının oraya gelmesi, benimle olan dedikodulardan dolayı motivasyonunu duşurmesi belki engellenmeliydi. Sonucta benim de huzurumu kacırdı. Elendiğimiz hafta hic uzulmedim acıkcası. Cunku artık bana ait olmayan bir şeylere karıştığımı duşunmeye başlamıştım.
Guzel olduğum icin ozur dileyecek değilim
Sizi eleştirenler 'Dekolte giymesine gerek yok cunku sesi guzel' diyorlar. Haklılar mı sizce?
- Evet ama ben Turk sanat muziği soylemiyorum ki! Pop şarkıcısı denince, ışıl ışıl kıyafetler, şıkır şıkır giyinmiş, dikkat cekici insanlar geliyor gozumun onune...
Siz kendinizi seksi buluyor musunuz?
- İnsanlarda şoyle bir kanı var; bir kadının boyle bir yanını sesi guzelken kullanmasına gerek yok diye duşunuyorlar. Niye kardeşim? Kadın guzelse, kadın hoşsa, bir de seksilik varsa... Pardon ama eleştirenler rahatsız oluyorsa o zaman kapatsınlar goruntuyu. Safiye Ayla gibi sesimi dinlesinler. Ama benim goruntum de guzel. Cok seviyorum estetik gorunmeyi, estetik bir şeylerle ilgilenmeyi, yani guzelliği seviyorum. Guzel olan bir şeyi gostermeyi seviyorum. Bu kolum olabilir, bacağım olabilir, dudaklarım olabilir. Hepimiz Tanrı’nın bir ifadesiyiz, bir parcasıyız. Dunya guzeli bir kız duşunun... Tanrı onu oyle yaratmış. Şimdi kadın ne yapsın, gizlesin mi guzelliğini? Ben de sahneye cıkıyorum. Sesim guzel, tamam, ama fiziksel guzelliğim de var diye ustumu kapatarak mı cıkayım! Bir de şoyle bir şey var, her kadın bir takım şeyler giyebilir ama bendeki gibi duramaz! Cunku ben cok iddialı taşıyorum, tipim iddialı bir kere. Boyle yaratılmışım diye ozur mu dileyeceğim? Ozur dilerim hatlarım boyle guzel olduğu icin!
gecce.com