KoIecesine, oIecesine, yaşam acımasız deIicesine nesine gore kıymet kimine rehine kimine yoktan yere saygı onun neyıne, aItı ustu topIasan et kemik eşittir insan. farkımız hayvandan uc kuruşIuk mantık, kuIIanmadan kenara attık. ici haram doIu sandık icine battık, ruhIarı sattık rahattık ya toprakta. guneş doğduğu vakit ısıtır evreni, evren beni soğutur buz gibi dunya. keriz oIan kovuIur. kovuIanın toprağında cimen biter, ayağını toprağına gore uzatır bızım oIuIer. ciIekeşin eI arabasına fren yaptıran şapkaIı uniformaIı caniIer. cebi doIu ciko moronu gorunce buz gibi erirIer. mavi icinde rutbesini karaya buruyen zebaniIer, insanIarı somuru icin pusuda bekIemedeIer. deveden kıI koparmaktır ya işin sonu, piranha atakIarında geIir timsahın sonu.
Ar geIir yakın uzakIara yoIcusun, zor geIir zaman ama ona borcIusun. dar geIir mekan yaşamaya mecbursun. bu yoI uzun kosma, yoruIursun.
Kısa yoI kısa zaman, aman vermez dumen cevirene kapatıIan gozIer taviz acizi, ikiIi oynanan ters duzen icinde tepesine cıkıIan kesim. yanında adı batasıca para kan, konu rutbeyse rutbem insan. burası soğuk uIke. insanın dengi hayvan. aIınan harac ve cebe giden yettim hakkı evde bekIeyen ufakIığın beIki de gunIuk parası. hic mi yoktur vicdan denen iIIet? teIevizyonda gordum triIyonIuk maIı cebe gomen şirret. gazetede okudum on senedir kraIIar gibi saItanatta hukum suren hortumcu, fuck you. kuvvet siIahsız base. reis işin vardı aIIahIa unutma ki yuz binIerce insanın tukuruğu var suratında.