ODULU DEĞİL, DİZAYNINI BEĞENMEMİŞ

ALTIN PORTAKAL'DA 'EN İYİ KADIN OYUNCU' SECİLEN NURGUL YEŞİLCAY, TEPKİ ALAN 'BU MUYMUŞ ALTIN PORTAKAL?' SOZUNU ODULUN DİZAYNI İCİN SOYLEDİĞİNİ BELİRTTİ. YEŞİLCAY, SEZEN AKSU İLE İLGİLİ SOZLERİ İCİN DE 'BİR TEK O ANLADI' DEDİ.

Beyazıt Ozturk ve Meral Okay'ın sundukları 'Nası Yani?' programına konuk olan Nurgul Yeşilcay, Altın Portakal'da soylediği ve manşetlere taşınan sozlerine acıklık getirdi.

Odulu aldığı gun hasta olduğu icin cok uşuduğunu ve odulu alırken bir suru şeyi unuttuğunu soyleyen Yeşilcay, 'Bu muymuş Altın Portakal?!' sozlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek 'Soylediğim iyi şeyleri zaten hic yazmadıkları icin.. Aday olan butun kadın oyuncularla beraber aldım. Cunku bu bir festival, bir şenlik. Biz bu guzelliği yaşamalı, film izlemeliyiz. Odul de bunun ucunda tatlı bir şey diye duşunuyorum. O tatlı bir şeyi alırken butun arkadaşlarımla paylaşayım istiyordum gercekten. Otekiler de cıktı ağzımdan ama cok da pişman değilim' dedi.

Nurgul Yeşilcay, 'Bu muymuş?' demesinin nedeninin de odulun dizaynı olduğunu soyleyerek 'Hic oyle bir şey duşunmemiştim. daha once de hic dikkat etmemişim o dizayna. Kadın olur, bir şey olur, portakal olur... Gercekten dizaynı şaşırttı beni' diye konuştu.

Beni bir tek Sezen Aksu anladı

Sahnede, Sezen Aksu'nun her festivalde kendisinden ovguyle sozettiği icin odul alamadığını ve bu yıl Aksu'nun gelmemesi nedeniyle odul alabildiğini soyleyerek yaptığı gondermenin ise aralarında gecen bir konuşmadan kaynaklandığını anlatan Yeşilcay, konuya şoyle acıklık getirdi:

'Sezen Aksu'yu cok seviyorum. Keşke Sezen Aksu her sene katılsa da ben hic odul almasam. Oluyorum, bayılıyorum ona. O da beni seviyor sağolsun. Daha onceki Altın Portakal'lara cıkıp hakkımda cok guzel şeyler soyluyordu. 'Nurgul muhteşem, boyle iyi, şoyle iyi' diye. Bunun uzerine biz Sezen'le gecen yıl bir geyik yaptık. 'Nurgul ben seneye katılmayacağım. Sen de git al. Ben de sana kasa kasa portakal hediye edeyim' gibi bir mavra yaptı. Bunun ustune birşeyler soyledim. Ama kimse anlamadı Sezen Aksu'nun dışında. Bu olayı bilenler de gercekten cok gulmuşler.'

Odulunu evine goturerek sakladığını anlatan Yeşilcay, 'Bizim butun oduller evde saklı durur. Onu da diğer oduller gibi sakladım' dedi.

Patavatsızım!

Zaman zaman soylediği sozlerin polemik konusu olmasıyla ilgili olarak 'Yanlış anlaşılabileceğini duşunmuyor musun?' sorusuna Nurgul Yeşilcay, 'Kendimi tutamıyorum. Oyle bir şeyim var. Sosyolojide buna patavatsız diyorlar' şeklinde konuştu.

gecce.com