Bir isim gecer aramızdan; orta boylarda gozleri bana benzeyen,seni bana surukleyen,devamını bende yaşadığın bir isim gecer gozlerime baktığın gozlerinden ve gozlerinden bulaşır ruhuma,esir alır huzurumu,bir savaş patlar icimde; bir yanda gozlerinden ruhuma bulaşan o isim bir yanda ben.Soramam sana beni nicin boyle bir savaşa suruklediğini,anlamam gerektiğinden 'neden' kelimesi duşmez dudaklarımdan.O isim seni esir alır,esirliğine doyamamışlığınla o isme beni teslim edersin.Yaşadığın acıyı kaldırıp kaldıramayacağımı,ne zaman yeter diyeceğimi beklersin,beni ona benzetmeye calıştıkca,bendeki sana daha cok acı cektirir,teslim olmamı istersin.Ama bir isim gecer aramızdan; artık yarısı ben kokar yarısı o isim.Ortadan sınır cekilip iki parcaya bolunmuşluğum ve o sınır kapısından hergun sayısız gecişlerin,bazı gece o ismin esir aldığı yanımda,bazı gece yenemediğin korkularınla o kapıdan son anda bana gelişlerin.Gelmediğinde sabahların olmayışı,icim icimi yerken bana kalan topraklarda kendime lanetler okuyup ne o isim ne de kendim edişim.Acı cekmeni kabul edemeyişimle kendimi silerken daha fazla direnmeyip, o isme beyaz bayraklar sallayıp tum ruhumu teslim etmeye karar verişim.Gozlerime bakarken orta boylarda,gozleri bana benzeyen o isme teslim oluşumu anında anlarsın ve yaşlar boşalır gozlerinden.Senin cektiğin acı artar beni ona teslim edişinle,benimse sana teslim olmak isterken bir yabancıya benzemişliğimle kendime actığım savaş...Artık bana baktığında o ismi gorur icinde kalan tum mağlubiyetlerin hırsını cıkarabilmek icin bir savaşta sen acarsın.Uc savaşın ortasında capraz ateş altında kalır savunmasız bedenim.Sevdiğim duşman,aramızdan gecen o isim duşman,ben duşman.Kendime sıktığım kurşunlar seninle o isimden yansır bana ve ona benzemişliğimle kazandığın zaferle cekip gidişin.Gidişinle o topraklardaki cesetler arasında oturup hıckıra hıckıra ağlamışlığım...Bir kız cıkar gelir boş kovanları toplamaya,benimle onun arasından ismin gecer,gozleri sana benzer,beni ona surukler,devamını onda yaşamaya karar verdiğim adın gecer gozlerine baktığım gozlerimden ve bulaşırsın onun ruhuna.Esir alırım huzurunu ve onun da bir savaş patlar icinde.Soramaz bana onu nicin boyle bir savaşa suruklediğimi,anlamak istediğinden neden kelimesi duşmez dudaklarından.O beni ruhunda actığım savaşlara rağmen cok sever,bana teslim olmak isterken sana teslim edişime ses cıkarmaz.Acımı paylaşmak istemiştir,her savaşa girmeye hazırdır yanımda oysa ben o savaşta once senin yanına gecer sonra ona ateş ederim.O da sevmişliğiyle benim yanıma gecip kendine ateş eder.Capraz ateş altında savunmasız kalmışken bedeni,kendine duşman olmuşken en cok onu terk edip gitmeme uzulur.Cunku aramızdan gecen orta boylarda,gozleri kendisine benzeyen ismi hissetmiştir ama o da benim gibi kendine kurşun sıkmayı goze alacak kadar cok sevmiştir. ..
Zuhal Aksulu
Edebiyat0 Mesaj
●6 Görüntüleme