iOS teknoloji yaşantısında populerliğini surduren,(bir diğer adıyla iPhone OS) Apple’ın, iPhone icin geliştirdiği ve daha sonra iPod Touch ve iPad’de de kullanılan mobil işletim sistemidir. Gunumuz teknolojisinin luks ve gelişebilirliği uzerine takip edilmesi guc ve yenilikler ortaya cıkaran ve birbiriyle yarışan teknolojik yazılımlar icinde baş başa giden iOS işletim sistemi linux tabanlı bir işletim işletim […]
iOS teknoloji yaşantısında populerliğini surduren,(bir diğer adıyla iPhone OS) Apple’ın, iPhone icin geliştirdiği ve daha sonra iPod Touch ve iPad’de de kullanılan mobil işletim sistemidir. Gunumuz teknolojisinin luks ve gelişebilirliği uzerine takip edilmesi guc ve yenilikler ortaya cıkaran ve birbiriyle yarışan teknolojik yazılımlar icinde baş başa giden iOS işletim sistemi linux tabanlı bir işletim işletim sistemidir.
Bir cok avantajı beraberinde getiren bu İOS kapalı bir sistem olduğundan dış saldırılara daha karşı daha guvenlidir. İOS işletim sisteminde takılma ve yavaşlama olmamaktadır. İOS işletim sistemi Apple’ın mobil cihazlarından başka hicbir sistemde calışmamaktadır. Apple, yeni İOS işletim sistemi yayınladığı anda 2 versiyon onceki iPhone’a kadar bu guncelleme acık oluyor ve aynı gun indirilebiliyor. Bu da elimizde en guncel işletim sistemine anında sahip olmak demek.
Genellikle Apple, yeni işletim sistemlerini en yeni cihazlarını baz alarak geliştirdiği icin en yeni surumde olan bazı ozellikler eski jenerasyon cihazlar icin kullanılabilir olmasa da guncellemeyi hızlı almak icin iyi bir avantaj. Bir cok olumlu ozelliği beraberinde getiren iOS işletim sistemi kullanıcıları hız, kararlılık, guncelleme sistemi, uygulama fazlalığı ile kullanıcılarına bir cok kolaylık ve yenilik sağlıyor.
Teknoloji basamakları ucer beşer cıkan Apple işletim sistemini surekli guncel tutarak bizim hayatımızı yeniliklerle donatıyor. İos işletim sitemini kullanıcılar eskitmeden yeniliklerle donatıyor ve gundelik yaşantımızı kolaylaştırmak adına elinden geleni yapıyor.
Yazar:Merve Yılmaz