“Ateşe” kelimesi sozlukte “Bir elciliğe bağlı uzman, elcilik uzmanı” anlamlarına şeklinde tanımlanıyor. Kelime aslen “Ataşe” olmakla birlikte gunumuzde “Ateşe” olarak kullanılmaktadır. Ataşe, bir ulkenin başka bir ulkedeki temsilcisidir. Bulunduğu ulkede ulkesi icin gorevleri dÂhilinde gozlemler yapan ve sonucları rapor etmekle gorevli olan kişidir. Yabancı ulkede ulkesini temsil eden ataşe, diplomatik dokunulmazlığa sahiptir. Gorevli olduğu ulkeden […]
“Ateşe” kelimesi sozlukte “Bir elciliğe bağlı uzman, elcilik uzmanı” anlamlarına şeklinde tanımlanıyor. Kelime aslen “Ataşe” olmakla birlikte gunumuzde “Ateşe” olarak kullanılmaktadır. Ataşe, bir ulkenin başka bir ulkedeki temsilcisidir. Bulunduğu ulkede ulkesi icin gorevleri dÂhilinde gozlemler yapan ve sonucları rapor etmekle gorevli olan kişidir.
Yabancı ulkede ulkesini temsil eden ataşe, diplomatik dokunulmazlığa sahiptir. Gorevli olduğu ulkeden bilgi toplayıp kendi ulkesine ileten ataşe bir tur yasal casus olarak gorulur.
Buyukelcilik ve konsolosluklarda gorev yaparlar.
[h=3]Ataşe Turleri[/h] 1. Askeri Ateşe (Ataşe)
2. Bilim Ateşesi (Ataşesi)
3. Basın Ateşesi (Ataşesi)
4. Ticaret Ateşesi (Ataşesi)
5. Kultur Ateşesi (Ataşesi)
6. Guvenlik Ateşesi (Ataşesi)
7. Eğitim Ateşesi (Ataşesi)
8. Din Ateşesi (Ataşesi)

Askeri Ataşe: Gorevlenmiş olduğu ulkede kendi ordusunun temsilcisi olarak calışır.
Bilim Ataşesi: Daha cok bilim ve teknoloji alanında uzmanlaşmış elciler danışmanlık yapmaktadır.
Basın Ataşesi: Yazılı, gorsel ve işitsel medya alanlarında ihtisaslaşmışlardır.
Ticaret Ataşesi: Ticarî ataşe de denmektedir, bulunduğu yabancı ulke ile kendi ulkesi arasındaki ticaret ilişkilerini izler, ticaret anlaşmalarının hazırlanmasında yardımcı olur ve kendi ulkelerinin ekonomik cıkarlarının korunması icin danışma gorevi yapmaktadır.
Kultur Ataşesi: Kulturel tanıtım ve işbirliği alanında danışmanlık yapar.
Guvenlik Ataşesi: Misyon Şefinin (bu kavram Buyukelciliklerde Buyukelci karşılığını, Başkonsolosluklarda ise Başkonsolos karşılığını alır) yakın koruması ve Buyukelcilik ve Başkonsolosluklara yapılabilecek teror saldırılarını onleyecek ozel koruma gorevlileridir.
Eğitim Ataşesi: Eğitim ve oğretim alanlarında uzmanlaşmışlardır.
Din Ataşesi: Vatandaşlarına dini konularda hizmet vermek uzere gorevlendirilmiş diplomattır.
Yazar: Ensar Turkoğlu

Yabancı ulkede ulkesini temsil eden ataşe, diplomatik dokunulmazlığa sahiptir. Gorevli olduğu ulkeden bilgi toplayıp kendi ulkesine ileten ataşe bir tur yasal casus olarak gorulur.
Buyukelcilik ve konsolosluklarda gorev yaparlar.
[h=3]Ataşe Turleri[/h] 1. Askeri Ateşe (Ataşe)
2. Bilim Ateşesi (Ataşesi)
3. Basın Ateşesi (Ataşesi)
4. Ticaret Ateşesi (Ataşesi)
5. Kultur Ateşesi (Ataşesi)
6. Guvenlik Ateşesi (Ataşesi)
7. Eğitim Ateşesi (Ataşesi)
8. Din Ateşesi (Ataşesi)

Askeri Ataşe: Gorevlenmiş olduğu ulkede kendi ordusunun temsilcisi olarak calışır.
Bilim Ataşesi: Daha cok bilim ve teknoloji alanında uzmanlaşmış elciler danışmanlık yapmaktadır.
Basın Ataşesi: Yazılı, gorsel ve işitsel medya alanlarında ihtisaslaşmışlardır.
Ticaret Ataşesi: Ticarî ataşe de denmektedir, bulunduğu yabancı ulke ile kendi ulkesi arasındaki ticaret ilişkilerini izler, ticaret anlaşmalarının hazırlanmasında yardımcı olur ve kendi ulkelerinin ekonomik cıkarlarının korunması icin danışma gorevi yapmaktadır.
Kultur Ataşesi: Kulturel tanıtım ve işbirliği alanında danışmanlık yapar.
Guvenlik Ataşesi: Misyon Şefinin (bu kavram Buyukelciliklerde Buyukelci karşılığını, Başkonsolosluklarda ise Başkonsolos karşılığını alır) yakın koruması ve Buyukelcilik ve Başkonsolosluklara yapılabilecek teror saldırılarını onleyecek ozel koruma gorevlileridir.
Eğitim Ataşesi: Eğitim ve oğretim alanlarında uzmanlaşmışlardır.
Din Ataşesi: Vatandaşlarına dini konularda hizmet vermek uzere gorevlendirilmiş diplomattır.
Yazar: Ensar Turkoğlu