BELCİKA’NIN “EUROVİSİON’DA BİZİM İCİN YARIŞ” TEKLİFİNİ REDDEDEN HADİSE, TURKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK.
Ve Eurovision’da Turkiye’yi kimin temsil edeceği belli oldu. TRT Eurovision icin son kararını verdi ve Belcika’da yaşayan şarkıcı Hadise’nin Turkiye adına yarışacağını ilan etti. Kurumun belirlediği ismi ilk kez acıklayan TRT Genel Muduru İbrahim Şahin, “Duzenlediğimiz anketin sonucunu dikkate alarak bizi Hadise’nin temsil etmesine karar verdik” diye konuştu. TRT, Mayıs 2009’da Moskova’da yapılacak yarışma icin aday sayısını ikiye indirmiş, Şebnem Ferah ile Hadise finale kalmıştı.
“Ben henuz Hadise’yle tanışmadım, goruşmedim” diyen TRT Genel Muduru İbrahim Şahin, neden Hadise’de karar kılındığını ise şu sozlerle anlattı: Kliplerini izledim. Cok iyi şov yapıyor. Guzel bir hanımefendi. Yurtdışında yaşadığı icin yabancı dili de cok iyi. Bir de cok iyi sponsorları var. EMI, onemli bir marka ve Hadise’nin sponsorluğunu yapıyor. EMI’ın bu konumu nedeniyle, TRT’nin tanıtım konusundaki eksikliklerinin de giderileceğini duşunuyorum. Bircok şey, bu sponsorluk sayesinde TRT’ye maliyeti daha az olacaktır...