EBRU ŞALLI, DOĞALLINI KAYBETMEK İSTEMEDİĞİNİ, CUNKU KENDİSİNE DOĞALLIĞIN DAHA COK YAKIŞTIĞINI SOYLEDİ:
Podyumların en sportmen isimlerinden Ebru Şallı, doğallını kaybetmek istemediğini, cunku kendisine doğallığın daha cok yakıştığını soyledi: Eşim ve arkadaşlarım beni makyajsız daha guzel bulduklarını, o halimle daha kucuk gorunduğumu soylerler. Ben de kendime hafif makyajları yakıştırıyorum zaten... Mesela sabah uyandığımda Harun beni cok beğenir.'
İlk once model ve guzellik kralicesi olarak hayatımıza girdi. Bunu, yaptığı yemek programları ve yazdığı kitaplar izledi. Fit olmak icin başladığı pilates alanında uzmanlaştı, cok gecmeden de profesyonel bir eğitmen olup cıktı. Hello! objektifine pilates yaparken poz veren Ebru Şallı, spor tutkusunu ve ozel hayatını da anlattı.
- Pilates siz hamileyken hayatınıza girdi. Sonra evde kendi studyonuzu kurdunuz. Eğitmen olma hikayesi nasıl başladı?
Pilatese hamilelik doneminde mat pilates yani minder uzerinde esneme egzersizleri ağırlıklı başladım. Kendime, bedenime cok yakıştırdım; sanki vucudumla pilatesin butunleştiğini hissettim. Beren doğduktan sonra daha sık yaptım ve reformer pilates yani makineyle yapılan pilatesle tanıştım. 4,5 yıldır pilates yapıyorum. 1,5 yıl once kendi kendime duşundum, 'Pilates eğitmensiz olmuyor, ben bu sporu daha profesyonel oğrenmeliyim' dedim. Hatta hoca olmaya karar verdim. Dunyanın en iyi pilates okulu olan Stott Pilates’e başvuruda bulundum. Turkiye’de, Amerika’dan gelen dunyanın en iyi 10 pilates eğitmeninden biri olan Lesli Breavman ile calışma şansı yakaladım. 1,5 ay boyunca, gunde sekiz saat anatomi ve teori dersleri de dahil her gun calıştık. Benimle beraber Turkiye’den dort pilates eğitmeni daha
vardı. Sonrasında ileri seviye eğitimimi de eşimin tenis kulubunde tamamladım. Wayne ile yine cok keyifli hem mat pilates hem de reformer pilates eğitimini yaptım. Ayrıca bu eğitmenliği aldıktan sonra bir pilates DVD’si hazırladım.
- Wayne, Jennifer Lopez’in de hocası...
Amerika’da bircok unluyle calışıyormuş. Jennifer Lopez de bunlardan biri... Bence cok cool ve başarılı bir eğitmen.
- Pilates’in size faydası ne oldu?
Vucudum cok daha guclendi ve sıkılaştı. Eskiden de inceydim ama kas oranım vejetaryen olmama rağmen şimdi cok daha fazla, hem de fitim.
- 'Pilates tam Turk kadınına gore' diyorsunuz.
Kesinlikle Turk kadınları icin muazzam bir spor dalı. Karın ve kalca ağırlıklı cok iyi egzersizler var cunku...
- Eşiniz de pilates yapıyor. Onun aklını nasıl celdiniz?
Harun da (Tan) son uc yıldır pilates yapıyor. Zaten tenise de devam ediyor. Ama pilatesi cok sevdi. Beraber de yapıyoruz, cok zevkli oluyor.
- tv8’deki programınızın diğer kuşaklardan farkı nedir?
tv8’deki programım hafta ici her gun 10.20’de canlı yayın pilatesle başlıyor. Bu programın misyonu, insanları pilates yapmaya yonlendirmek ve cocukları, bebekleri olan annelere ozel besleyici tarifler vermek, guzellik ve modadaki yenilikleri takip etmelerini sağlamak... Her şeyden onemlisi de son derece pozitif enerji veren bir program. Amacım insanların hayata mutlulukla, gulerek bakmalarını sağlamak.
- Televizyona epey ısındınız.
Orada olmanın heyecanı, zevki gercekten ayrı... İnsanlara ulaşmak ve onları faydalı bir şeylere yonlendirmek cok hoşuma gidiyor. Uzun suredir yemek tariflerimle ekranlardaydım. Şimdi pilatesi de ekledim. Bence cok hoş oldu.
- Mucize selulit receteniz işe yarıyor mu? Siz selulitleriniz ile başa cıkmak icin bugune kadar neler yaptırdınız?
Selulit recetesi, gercekten cok iyi ve guclu bir antioksidan bombardımanı. Sağlıklı yiyip, hareketli olan ve spor yapan kadınlarda selulitin daha az olduğu, hatta olmadığı kesinlikle doğru. Ben yaptığım spora ve doğru beslenmeme borcluyum bunu... Ama LPG’yi cok seviyorum; masaj gibi olduğu icin zaman zaman giderim.
- Evliliğinizi nasıl bir enerjiyle yaşıyorsunuz?
Evliliğimizi ayakta tutmak icin tabii ki emek harcıyoruz. Aslında herhangi bir zorlama olmadan doğal yaşıyoruz. Birbirimize son derece saygı duyuyoruz. O, benim işime, kariyerime, bana saygı duyuyor. Ben de ona son derece saygı duyuyorum ve cok guveniyorum. Biz esasında bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Sevgisiz, aşksız hicbir ilişkinin yureyeceğine inanmıyorum. Birbirimizden tek beklentimiz sevgi, ilgi ve aşk...
- Her iki taraf da hÂl ilk gunku gibi birbirine ozen gosteriyor mu?
Heyecanı ayakta tutmak icin birbirinize gosterdiğiniz ilgi, aşkınıza, sevginize harcadığınız emek, karşılıklı ozveri cok onemli. Biz birbirimiz icin her şeyi yapabiliriz. Aşk bence emek ister, aşk sadakat ister. Aşkı huzur ve uyum icinde yaşıyorsan, işte o zaman doğru yoldasın. İşte ben bu yolu buldum.
- Gercekten mutlu ve sakin misiniz?
Kesinlikle sakin ve mutluyum. Hayata pozitif bakış acım artık benim yaşam felsefem oldu. Evrene her zaman pozitif enerji gonderiyorum. Dolayısıyla ben de pozitif oluyorum. Beni yoran ve negatif enerji veren insanlardan genelde uzak durmaya calışıyorum. Tabii ki ben de sinirlenebilirim, bu cok normal.
- Bu surecte eşinizin hangi ozelliklerini keşfettiniz?
Kararlı davranışları var, guvenilirdir, olgundur. Kariyerimi bu noktaya getirmemde en buyuk nedenlerden biri Harun’dur. Cunku benim her şeyimi destekledi. İnsan aşık oluyor, seviyor, alışıyor, heyecan yaşıyor. Bizim uc yıllık bir flortumuz oldu ve evlendik. Evlendikten sonra, 'Biz daha ne kadar sevebiliriz?' diyoruz. İnsan birbirini tanıdıkca ya da birbirine olumlu şeyler dondukce, daha cok bağlanıp, aile olduğunu anlıyor. Sonra cocuk oluyor, başka şeyler hissetmeye başlıyorsun. Zaman zaman baş başa kalıp flort gibi yaşıyorsun. Ben Harun’u flort zamanından daha cok seviyorum. Heyecan da yaşıyorum. Onunla bazen oğlen yemeğinde buluşuyoruz, konuşuyoruz.
- Size surpriz yapmayı seven bir eşiniz var. Eşiniz sizin icin ne yapsa cok mutlu olursunuz?
Harun ince bir insan. Beraberliğimizin 10’ncu yılı... Sevgi ve aşk beraberliği oldu. Biz tanıştığımızdan beri her ayın 13’unde birbirimize mektup, kart ve aşk notlarını bırakırız. Harun, benim aradığım bir yemek kitabını bulur. Kucuk şeyler ama insanı cok mutlu ediyor. Harun’un hobilerine saygı duyuyorum. Yurt dışındaki turnuvalarda ona eşlik ediyorum. Haberi yokken bu turnuvaları organize ediyorum. Aslında tum bunlar ilişkiyi ayakta tutuyor.
- Pınar Altuğ’un doğum kocusunuz...
Pınar benim yakın arkadaşım. Maşallah cok rahat bir hamilelik geciriyor. Ben hamilelik surecini daha once yaşadığım icin ona bazı konularda bilgi veriyorum, hepsi bu. Tabii ki guzel bir kız bebek bekliyoruz.
- 'Normal halimi daha guzel buluyorum' diyorsunuz.
Eşim, ailem, arkadaşlarım ve yakınlarım beni makyajsız daha guzel bulduklarını ve daha kucuk gorunduğumu soylerler. Ben de kendime hafif makyajları yakıştırıyorum. Sabah uyandığımda Harun beni cok beğenir.
- Dr. Murad’tan sağlıklı guzellik konusunda tam puan aldınız. Neler hissediyorsunuz?
Bu tabii ki benim icin cok onemli. Gectiğimiz yıl dunyaca unlu dermotolog Dr. Murad’ın medikal spa’sına davet edildim ve orada cok guzel bir hafta gecirdim. Beni gercekten cok iyi ağırladılar. Onun tarafından incelenip kontrollerimin yapılması beni cok mutlu etti. Ayrıca vucut yaşımın 21 cıkması tabii ki superdi. Kendimi cok şanslı hissediyorum.