MTV, en muhteşem metal gruplarını secti ! Kim kimin hakkında neler dedi?

Buyrun!

1. Black Sabbath

"Onlar groundbreaking* bir gruptular ve hala da oyleler. Yıllardır yeni birşeyler yayınlamamalarına rağmen, hala ilk Black Sabbath albumunu CD calarınıza koyabilir ve ustunden 30 kusur yıl gecmiş olmasına rağmen, ilk gunku gibi taze tadlar alabilirsiniz. Cunku iyi muziğin zamanla sınırlanmayan bir yeteneği vardır: Benim icin Sabbath, Beatles ya da Mozart ile aynı konumda. Onlar alışılmamış, farklı bir cok şeye liderlik ediyorlar." — Rob Halford, Judas Priest

*Groundbreaking: İngilizce; yeni, orjinal fikirler yaratan anlamında.

"Yokluktan birşeyler var etmek, imkansızdır (eğer bir sihirbaz değilseniz). Bu yuzden rahatca soyleyebilirim ki, Black Sabbath bir buyu yaptı. Bu Birmingham'dan cıkan 4 sihirbaz, daha once var olmayan bir muzik turu yarattılar. Tony Iommi gitarın perdelerinde dolaşarak dunyayı değiştirdi. Sanki notalar boşlukta Tony'nin onları duymasını beklercesine ucuşuyormuş gibi; O, ellerinin gucuyle notaları aldı ve onları bilinmezlikten, hepimizin dinleyebileceği Doom etkili şarkılarının icerisine soktu. Sabbath, bu notaları, Heavy Metal'in 5 kusursuz albumu haline getirdi. Heavy Metal onların. Onlar buna sahipler. Judas Priest, Iron Maiden, Metallica, Anthrax, Slayer, Pantera gibi gruplar (evet, tum bu buyuk gruplar da, onların) Sabbath'a cok şey borclular." — Scott Ian, Anthrax

"En Heavy, en korkunc, en cool riffler ve kıyamet gununu andıran Ozzy haykırışları.. Her bir super parcasında, bu, işci-sınıfı kent, Birmingham'ın sokaklarından gelen adamların, umutsuz ve tehditkar seslerini duyabilirsiniz. Onların hippi tabanlı, cicek-cocuk imajlı psychedelic muzikleri, daha sonra gelecek tum Heavy Metal gruplarının standartlarını belirledi." — Tom Morello, Audioslave / Rage Against the Machine

2. Judas Priest

"Priest ile tura cıktığımız zaman hala başım donuyor. Gercekten ozel bir iki-gitar atağına sahip olduklarını duşunuyorum. Glenn Tipton var olan gitaristler arasında tahminen en kucumseneni -oysa oldukca etkileyici. Ve kendimi modellerken K.K. Downing'den etkilendiğimi soyleyebil,rim. Tarzımda ikisinin de etkisi var. Harika insanlar. Onların yanında hala konuşacak kelime bulamıyorum." — Kerry King, Slayer

"Benim icin gercek metal, Judas Priest'tır; cunku onlar metal dışında hic birşey icermiyorlar. Onlar saf metaller; hatta Metallica gibi, pek de metal olmamasına rağmen hala sahnelere cıkabilen bir grubun yanında %100 metal!" — Michael Amott, Arch Enemy

"Daha henuz 10 yaşındayken, Priest'tan ilk duyduğum notalar, "Painkiller"'dandı ve kesinlikle aklımı başımdan aldı. O album tamamıyla tum zamanların en iyi metal albumlerinden biridir. Cok etkilenmiştim. 5 yıl sonra ise, onceki tum kayıtları elimdeydi. Muhtemelen hayatımdaki en onemli metal anım, "Living After Midnight"'ta, Japonya'da, Rob Halford'la birlikte calmaktı; yani Metal Tanrısı'nın bizzat kendisiyle.." — Alexi Laiho, Children of Bodom

3. Metallica

"İsmi zaten herşeyi anlatıyor. Ortaya cıktıklarında, hız oğesini on plana cektiler ve bu işi 25 yıldan fazla suredir hala yapıyorlar. Onlar gercekler adamım. Master of Puppets, yaptıkları en iyi kayıt. Bu, onların oyunda, en ust seviyede oldukları ve yazabildikleri en iyi şarkıları yazdıkları an. O albume bayılıyorum, icindeki tum şarkılara, baştan sona. Herkes, onların bu piyasanın en buyuklerinden olduğunu bilir ve onlar hic bir zaman kendilerini başkalarına gostermek zorunda kalmadılar. Biz (Pantera) onların geldikleri seviyeye ulaşabilen tek grubuz. Onlar, sizin başarılarınızın olcusunu değerlendirebildiğiniz bir grup" — Vinnie Paul, Pantera/ Damageplan

"Onlar Korn icin her zaman bir esin kaynağı olmuşlardır. Onların hep kendi yollarında azimle ilerleyen ve hala aynı kalitesini koruyan işlerine bayılıyorum. Onlara hala her gittikleri yerde kapalı gişe oluyorlar. Onların buyuk bir fanıyım. Onlar benzer turden bir ikinci album yapmayı her zaman reddettiler ve bu yuzden onlara hep saygı duydum. Bence onlar gelmiş gecmiş en buyuk gruplardan birisi." — Jonathan Davis, Korn

"Onların yaptıkları herşeyi seviyorum. "the Black Album" benim tum zamanlar icinde favorilerim arasına giren en iyi albumlerden birisi. O albumdeki gibi riffler yazabilmek, o mukemmel davullarla birlikte... Bazen cok basit gorunen şeyler, en etkileyici olanlar olabilir. Fakat benim favori Metallica album (1988'in) ...And Justice For All'u." — Zacky Vengeance, Avenged Sevenfold

4. Iron Maiden

"Maiden ortaya cıktığında, bir başka grubun daha dunyaya egemen olacağını ve Metal Ruhunu yaşatacağını gormek heyecan vericiydi. Bir muzik grubunda calmak dışında, onlar, gercekten, bizim yaşama sebeplerimizden biri. Bu muziği seviyoruz. Ozellikle yapılan işlerin bu kulture kan pompalaması onemli ve Maiden bunu yaptı, hala da yapmaya devam ediyor. Bence rekabet etmek, duşman olmaktan daha aktif bir duygu" — Rob Halford, Judas Priest

"Killers’i ilk duyduğumda “İşte budur.” dedim. Butun o guce sahipti – ve cekiciliğe. Her şeye sahipti. Gecen sene, Ozzfest’te oldukca ilham vericiydiler cunku yıllar sonra hala sahnede aynı enerjiye sahip olduklarını gorebiliyordunuz ve 15 yaşındaki cocuklarla 50 yaşındaki eski elemanların beraber dağıttıklarını izlemek gercekten etkileyiciydi. Eğer iyi yaptığınız işi bilirseniz ve iyi yaptığınız işten vazgecmezseniz, asla olmez. Ebediyen devam edebilirsiniz. Her yorgun hissettiğimde, “Adamım, yorulmuş olamazsın. Bruce o sahnede etrafta bir bucuk saat koşuşturup durarak gecede 30 mil kat ediyor, şikayet edecek hicbir şeyim yok” diyorum." — Brian Fair, Shadows Fall

"Albumlerin cıkmasını beklediğim ilk zamanlardı. "Powerslave"'i henuz almıştım ve "Somewhere In Time"'ı bekliyordum. Muzikal olarak basitti, fakat bir araya getirme tarzları, tamamen değişikti. Onlar bu eski ama istikrarlı akor gelişimlerine geri donduler, fakat her seferinde kulağa farklı gelmesini sağladılar. Steve Harris 4 telli basla gorduğum herkesin yapabileceğinden fazlasını yapıyor. Ve Bruce Dickinson? Dostum! Benim icin o su katılmamış bir old-school Heavy Metal solisti. En sağlam notaları cıkartıyor ve tam bir şovmen. Tum bunlar benim bir fan olmamı sağladı. Ve takıldığım arkadaşlarımdan, okul kitaplarına Eddie'yi cizmeye calışmayan yoktu." — Corey Taylor, Slipknot

5. Pantera

"Pantera kızgınlığı, muzisyenliği ve heavy olmayı mukemmel olculerde harmanlamıştır. Bircok "heavy" grup albumleri satsın diye soundlarını yumuşatırken onlar metal muzik bayrağını 10 yıl boyunca dalgalandırdılar. Pantera metal muziği tamamen bir at nalı oyunu olmaktan kurtardı. Bu dunyadaki her gercek metal grubu, herhangi bir şekilde Pantera'dan etkilenmiştir." — Trevor Phipps, Unearth

"Pantera'yı ilk duyduğumda, inanılmaz heyecanlandım. Metal dunyasına geldiğimden beri, birilerinin ortalığı havaya ucuracak bir etki yapmasını bekliyordum. Onların yaptığı işte buydu. "Cowboys From Hell"'i ilk duyduğumda ilk olarak 'Tanrım, bu dehşet verici! Birşeyleri değiştirmek icin boyle bir muzik ve duruşa gercekten ihtiyacımız var.' diye duşundum. Rock and Roll tarihinde inanılmaz sayıda grup gelip gecmiştir. Gecip gidenler ve ortalığı sallayanlar ki bunlar hala cok buyuk onem taşırlar... Pantera da bu ikinci sınıfa dahil olanlardandı" — Rob Halford, Judas Priest

"Pantera'nın en iyi ozelliği en karışığından en basidine kadar herşeyi Pantera olarak yapabilmeleri. Orneğin "Walk"'da cok basit ritmler kullandılar ve bu basit ritmlerle muzik tarihinin en "Heavy" şarkılarından birini yaptılar. Bu istedikleri zaman minimalist olabildiklerini gosteriyor, hem de hala tamamen vurucu olabiliyorlar. Ve de sonra "Domination" gibi aşırı teknik iceren bir şarkı yapıyorlar. Aynı zamanda, Pantera bugun metal muzikte olanı başkalarından once duşundu ve uyguladı. Ve Dimebag tum bu cılgın şeyleri inanılmaz bir hisle yaptı." — Corey Beaulieu, Trivium

6. Slayer

"Slayer, bana, "Onlar satanist, onları dinleyemezsin!" dedikleri ilk gruptu. O zaman bir cok dindar insanla birlikteydim ve Slayer (Hell Awaits'de) bu backward-masking* denen şeyi tamamiyle yapıyordu. Ve ben kaydı tersten dinlerken, ‘Bize katıl, bize katıl’ diyorlar, şeytan ve onun hakkındaki cool şeylerden bahsediyorlardı. Beğenmiştim dostum, sevmiştim ve onlar, kahrolası şarkılar, aşırı hızlıydı. Dave Lombardo’nun davul tekniğini severim, bu gun icin bile harika bir iş." — Jonathan Davis, Korn

*Backward-Masking (ya da Back-Masking): Şarkılara, ancak tersten dinlenildiğinde anlaşılabilecek sozler, gizli mesajlar ekleme durumu. Ozellikle Led Zeppelin, the Beatles gibi grupların şarkılarında cokca bulunur.

"Yeni gruplar icin yapı taşı oldular. Her tur grupta, Slayer’ın etkisini gorebilirsin ve onlarsız, Extreme Metal daha farklı olurdu. Death ve Extreme Metalin muzik dağarcığına bircok şey eklediler." — Alex Webster, Cannibal Corpse

"Muziklerinin şiddeti ve vahşiliğiyle inanılmaz istikrarlılar; rifler, vokaller ve muhteşem davul ile gercekten cılgınlığa ve gercek manyaklığa sebep oldular. Her kayıt ilerleme ve yeni enerjiyle dolu; ama tum bunlar, hep bildiğimiz ve sevdiğimiz Slayer. Onlar, surekli Death, Speed ve Trash arasında bocaladılar, nerdeyse Black Metal imajına bile goz kırptılar. Bir cok kişinin bu konuda yanılmasının sebebi, onların yaptığı işin zaten bir tabu olmasındandır." — Jamey Jasta, Hatebreed

7. AC/DC

"Onlar cok acık, gercek, duzgun, sade ve anlaşılırdı. AC/DC’nin muziği gercekten sade ve basit, ama bu başarmanın kolay olduğu anlamına gelmez. Bazı şarkılar cok basit gorunur ama aslında yapması en zor olanlardır. Ac/Dc’nin butun kayıtlarına sahibim ve bu gun onlardan herhangi biri bu gun de yeniden piyasaya cıkabilir. Bonn Scott bırakmadan once ki son Avrupa turlarında, Priest’i da aldılar ve bu metal dunyasının kapısından iceri ilk adımımızı atmamıza buyuk yardım sağladı. Bu yuzden sadece grubun muziğini ve kendilerini sevmiyor, onlara teşekkurde ediyoruz." — Rob Halford, Judas Priest

"İki onemli şey var, Angus ve Malcolm’un yaptığı, benim de yapmayı sevdiğim iki şey. Rifflerindeki basitlik ve herhangi bir parcayı monotonluğa sebep vermeden devam ettirebilmeleri. Bon Scott’dan dolayı onların ilk zaman ki işlerine daha cok duşkunum. O hicbir zaman vazgecmiyordu. AC/DC dinleyen genc bir cocuk benimle birlikte yankılanıyor." — Dave Mustaine, Megadeth

8. Motorhead

"Grubu herkes biliyor, ama piyasaya oynamıyorlar. Sex Pistols gibiler, annem de biliyor Sex Pistols’un kim olduğunu. Motorhead cığır acmış bir efsane; ama sadece Hardcore hayranları onların muziğini biliyor. Sanırım cok sevilmelerinin sebebi, onlarda gorduğun ve aldığının aynı olması. Motorhead’de hayali şeyler yok, ve onlar Punk ile Metal arasında kopruler. Cok acık ve cok hızlılar, sacmalıklar ve gereksizlikler yok. Metallica’nın ucmaya hazır hali gibi." — Fozzy frontman/ WWE champion Chris Jericho

9. KISS

"Kiss’i seviyorum cunku onlar makyajlı dort adamdan daha fazlası, cekici, aldatıcı rockdan, kandan cok daha fazlası, onlar ateş ve patlama. Kiss ulaşabileceğimiz en yuksek Rock’n Roll fantezisi, yaşamımızı curuten bir patlama. Onlar bizi can sıkıntısından kurtarmak icin başka bir dunyadan gonderilen super kahramanlar." — Rob Zombie

10. Motley Crue

"Motley Crue yaptığı her şeyle Amerikan Rolling Stones gibi. Gruptaki karakterler, tam, gercek Rock’n Roll. Harika muzisyenler, harika yazarlar, harika şovmenler. Ve gectiğimiz zamanlarda hevesle beklenen yeniden birleşmelerine tanık olduk. Bu butun Amerika’yı yerinden oynattı. Onları gercekten seviyorum ve muhteşem olduklarını duşunuyorum." — Rob Halford,

Metallicanın 3. sırada olduğuna dikkati cekmek isterim...