Pop muziğin genc ve yakışıklı isimlerinden Keremcem dizi calışmalarına ara verdikten sonra 'Aşk Bitti' adlı albumunu cıkardı. Şu sıralar konser ve yeni dizisi icin calışmalarını surduren Keremcem, "Sanatcının topluma ornek olması gerektiğine inanmıyorum, tam aksine butun dunyada sanatcılar topluma aykırıdırlar" dedi.

"Aşk bitti" diyorsun yeni albumunde... Ve ilk konserin oncesinde hasta halinle buluştuk. Nazara mı geldin?
Bilmiyorum nazara inanan biriyim ama bu tam album cıkışı ve konser oncesine denk geldi. Kiminle konuştuysam grip. Ama konser icin sabırsızlanıyorum, provalar var diye heyecanlandım. Ama konser heyecanı yoktur bende mesela.

Album ne zaman cıktı?
Album yaş gunumde cıktı. 28 Eylul yaş gunumdu. Yaş gunu hediyesi oldu bana. Daha erken cıkacaktı ama muzikal projesi vardı ve uc hafta geciktirdi albumun cıkışını. Yedi tane benim şarkım var, sozu, bestesi bana ait. Dort tanesi Yunus Adak'a ait. Bir de muzikal projede soylediğimiz 'Birlikte' isminde şarkı var. Bir tane de Aykut Gurel-Sezen Aksu bestesi var. O kadar cok şarkı vardı ki bende, en guzellerini sectik.

Peki "aşk bitti" mi?
Aşk bitmedi ama bir donem olarak yaşanan bitiyor belki. Kavram olarak bitmez devam eder. Ne şarkı ne de aşk biter. Ben aşık oluyorsam aşk bitmemiştir. Şarkı sadece, bir ilişkiye dair aşk kavramından bahsediyor. Bu album ilkine gore daha tutkulu, fırtınalı, biraz daha hızlı bir album oldu. Ama yine aşk şarkıları aslında.

Album hazırlığında 'Aşk Oyunu' dizisini bırakmıştın. Yarım mı bıraktın diziyi?
Aslında dizi bitmişti, albumu hazırlamaya başladım ve diziyi o zaman bıraktım. Dizinin devamına sonradan karar verildi. Dizi zamanı sadece diziye calışmıştım ama muzik ve album zamanı kendimi tamamen muziğe veririm. Album yapmam gerekti cunku iki yıl gecti.

Populer oldun ve sevildin... Sen nasıl hissediyorsun bu iki yıllık piyasada oluşunun etkilerine bakınca?
Benim icin onemli olan kısmı populer olmaktan cok sevilen olmak. Yukselen bir şekilde hayallerimi yaşıyorum. Şohret ve populerlik hayalim yoktu ama şarkılarımı insanlara duyurma hayalimin gercekleşmesi muthiş mutluluk benim icin. Ben işimi yaptım. Nasıl ve nerede duracağıma karar verdim sadece. Ve beni sevdiler, bu cok guzel.

İyi bir magazin malzemesi değilsin galiba sen...
Evet kesinlikle oyleyim. Giderek azalıyor bana sorulan aşk hayatı ve polemik soruları. Allah'a şukur oyle bir şey yapmama gerek kalmadı. Ne istemediğim bir programa cıktım ne de istemediğim bir şekilde davranmam gerekti. Bundan sonra da umarım gerekmez.

'Sen Bilirsin' şarkısını 'Aşk Oyunu'nda birlikte rol aldığın Yasemin Ergene icin mi yaptın?
Hayır, Yasemin'e yapmadım. Ben o şarkıyı 2001 yılında yaptım. Yasemin'i tanıdığımda 2004-05 yılıydı. İleriye yonelik bir şey yaptıysam bilemiyorum (guluyor).

Aşık mısınız birbirinize?
Yasemin'le mi?!!!

Evet...
Merak ediliyor evet... Ben de pek cok şeyi merak ediyorum ama her merak edilen oğrenilemiyor. Sormandan ya da merak etmelerinden bahsetmiyorum. Biriyle bir şey yaşıyorum ya da yaşamıyorum, aşığım ya da değilim demek de doğru gelmiyor. Zaten bazı şeyler oğreniliyor, bazıları da oğrenilmesin yani. İnsanlar beni uc yıldır tanıyor ve uc yıl icinde aşık da oldum, ilişki de yaşadım ve bu bir kişiden fazlaydı. "Aşk hayatım hakkında konuşmuyorum" gibi bir tavrım da yok. Ya da ornek olmak gibi bir durumum yok insanlara.

Ama sanatcı topluma ornek olmalı klişesi vardır ya da oyle davranmaya calışırlar.
Ben buna kesinlikle katılmıyorum. Tarihe baktığın zaman sanatcıların hepsi topluma aykırı. Cunku o onun hakkı. Cunku onun bir şey uretmek icin aykırı yaşaması gerekiyor olabilir. Ben de kucukluğumden beri boyle bir insanım. Sanatcı olduğum icin boyle değilim. Aşk girince hayatıma ben de kızıyorum, sıkılıyorum, benim de cekemediğim şeyler var, sinirleniyorum, ben her şeyi yapıyorum. Ama bunu ne aşırı uclarda yapmak benim tarzım ne de kameraların onunde yapmak.

"Yeni dizide hayalet olacağım"

Şimdi bir dizi projesi daha var. Hayalet Sevgili. Ama şu anda hicbir şey belli değil. Sadece ben belliyim, şubat icinde cekime başlanacak. Tayfun Guneyer'in beni duşunerek yazdığı bir proje. Sitcom tarzı bir komedi olmayacak. Durum komedileri olan bir drama olacak. Ghost filmindeki gibi hayalet olacağım. Ghost'tan farkı ben hayaletken bir aşk başlıyor. Melekler Şehri'ndeki Nicolas Cage gibi. O filmi iki defa izledim ve hungur hungur ağladım. İcinde olmak isteyeceğim guzel bir proje. Şimdi bu hayalete bir sevgili aranıyor... Var birkac kişi ama daha belli değil.