PEKER ACIKALIN İLK KEZ AVRUPA YAKASI DİZİSİNDEN NİYE AYRILDIĞINI ACIKLARKEN CEM YILMAZ, YILMAZ ERDOĞAN VE GULSE BİRSEL İLE İLGİLİ DE TARTIŞMA YARATACAK KONUŞMALAR YAPTI. DİZİDEN HUMEYRA'NIN AYRILMASININ PERDE ARKASINI DA ANLATTI.
Kanalturk ekranlarında Gulşen Yuksel ve Muge Dağıstanlı’nın sunduğu sabah programı 'Orada Neler Oluyor?’un konukları arasında unlu oyuncu Peker Acıkalın vardı. Acıkalın, Avrupa Yakası dizisinden neden ayrıldığını da ile kez katıldığı programda acıkladı. Acıkalın, Cem Yılmaz, Gulse Birsel ve Yılmaz Erdoğan ile ilgili de konuştu.
Diziden Humeyra’da gidince Gulse Birsel’in kalemi kırıldı bence. Kalemi plaster ile yapıştırıp yola devam ettiler. En buyuk kayıp Humeyra ve benim gitmemdi. Ama ben en cok Vural Celik’e uzuldum. O cocuk annesine bakıyor biliyor musunuz? ‘ O dişiye teşekkur etmem’ dedi diye cıkartıldı. Cocuk demek ki teşekkur etmek istememiş. Humeyra’ya ne yapıldı? Humeyra cekim icin dizi setine gitmiş, Ona ‘bu bolumu cektik, teşekkur ederiz’ demişler. Duşune biliyor musunuz bu korkunc durumu? Allah korusun başıma gelmesin.
'Kalemi oynatmaya başladığını hissetiğimde diziden ayrıldım'
Gulse Birsel’in fazlalıkla soz sahibi olmaya yonelik bir davranış bicimi var. Yani’ kalemimi oynatırım, ona gore ha!’ gibi bir tarzı var. Ama bunu oyle herkese yapamaz. Bana biraz hissettirir gibi oldu, Gaffur’da koyune gitti. Kalemini oynatmaya başladığını hissetiğim an diziden ayrıldım. Gulse Birsel panik oldu. Dizide 2 kişi kaldı: Gazenfer Ozcan ve Binnur Kaya. Diziye bir daha asla geri donmem. Bende geri vites yoktur. Dikiz aynası vardır.
Ata, Avrupa Yakası’na donmek zorundaydı. Cunku Volkan’da takılı kaldı. Geri vitese attı.
Ata bu dizinin dışında başka bir karakter yaratamadı ki. Dolayısıyla diziye geri dondu. Volkan ile kitlendi kaldı. ‘ Son Osmanlı Cumhuriyeti’ diye bir film cekti. Orada Vahdettin’i oynuyor. Ama sanki Volkan padişah kostumu giyip oraya cıkmış. Rol Volkan, kostum Vahdettin. Ata’nın geniş bir bahcesi yok. Bu yuzden Avrupa Yakası’ndaki Volkana dondu. Ben donemdim cunku oynayacak başka rolllerim vardı.
'2 Metrelik Denizde Vurgun mu Olur?'
Cem Ozer benim icin ‘ Peker sutten cıkmış ak kaşık değil’ demiş. ‘Ne kaşığım nede sutun icinden cıktım. Ama kim cay kaşığı, kim kepce bilirim. Ben filmin reklamı ici kavga cıkartmam. Hastanelere yatmam onun gibi. İnsan hic 2 metre denizde vurgun yer mi? Bu filmin gişesi icin vurgun yedi.
'Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Gulse oyuncu değil'
Cem Yılmaz’ın GORA filmine de hic gulmediğini soyleyen Peker Acıkalın ‘Fragmanlar yuzunden filmi daha gormeden bitirdik. Cem eski işinin tekrarını yaptı. Kendini tekrarladı. Havuzu para doldu. Havuzu yeniden doldurmak icin A.R.O.G’u cekti.
Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Gulse Birsel oyuncu değil herkes yerini bilecek. Cem Yılmaz mizah yazarı, Stand-Upcı. Yılmaz Erdoğan yazar. Ata Demirer sadece Volkan Karakterinde kaldı. Gulse Birsel yalnızca yazar. Oyuncu olabilmek icin benim gibi en az 30 yıllarını verecekler.