AKP'DEN ANGELINA JOLIE'YE DAVET

AKP KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI, 27-28 KASIM'DA DUZENLENECEK VE İŞ DUNYASINDA KADININ ROLUNUN ELE ALINACAĞI TOPLANTIYA, UNLU FİLM YILDIZI ANGELİNA JOLİE'Yİ DAVET ETTİ.JOLİE, DAVETE İCABET İCİN ABD’DEKİ BİR YARDIM KURULUŞUNA BAĞIŞ KOŞULU GETİRDİ.

AKP, kuresel ekonomik kriz surecinde dikkatleri iş dunyasındaki başarılı kadınlara cekmek icin onemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. AKP Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin tarafından duzenlenen “İşte Kadın Kongresi”nde acılış konuşmasını Sabancı Holding Yonetim Kurulu Başkanı Guler Sabancı ve Başbakan Erdoğan yapacak.

Bu kapsamda, iş dunyasında kadının rolunun masaya yatırılacağı “İşte Kadın” konulu bir toplantı duzenleyeceklerini ifade eden Mehmet Ali Şahin, toplantıya işci, işveren, dunyada rol modeli olmuş guclu kadınları davet ettiklerini soyledi.

Angelina Jolie'yi de bu toplantıya davet ettiklerini anlatan Şahin, “Dunyanın kabul ettiği guclu bir sanatcı. Yardımseverliğiyle butun dunya onu biliyor. Biz de bu anlamda davet ettik. Davetimizle alakalı surec, bu hafta takip ediliyor” diye konuştu.

Ancak Jolie, toplantıya katılmak icin ABD’deki bir yardım kuruluşuna bağış koşulu getirdi. Şahin, “Biz iktidar partisiyiz. Yaptığımız hicbir programda, davet ettiğimiz hic kimseye para vermedik. Bunu onlara ilettik. Şimdi onlardan yanıt bekliyoruz” dedi.

ABD'den Terry Neese ve Mona Dimond, Pakistan'dan Manail Anis Ahmed'in, toplantıyla ilgili davetlerine olumlu yanıt verdiklerini bildiren Şahin, “İstiyoruz ki butun dunyadan guclu kadınlar gelsin ve guclu bir ses cıkaralım” diye konuştu.