'ADIM PROJE CANAVARINA CIKTI'

REKLAM KAMPANYALARININ YANI SIRA TRT'DE EKRANA GELEN 'DALGAKIRAN' ADLI DİZİDE BALIKCIYI CANLANDIRAN UNLU FUTBOLCU İLHAN MANSIZ, HAFTA SONU DERGİSİNE KONUŞTU.

Futbol hayatından modaya, ozel hayatından oyunculuğuna kadar her konuya acıklık getiren Mansız, 'Son donemde adım 'proje canavarı'na cıktı. Cunku surekli yeni projeler uretiyorum' diyor.

Sizi herkes futbolcu olarak tanıdı, sonra sakatlandığınız icin futbolu bırakmanız gerekti ve oyunculuğa geciş yaptınız. Bu nasıl bir değişim oldu sizin icin?

- Oncelikle duzenli bir hayattan duzensiz bir hayata geciş oldu. Surekli yolculuk halindesiniz ve surekli setlerdesiniz. Profesyonel futbolcuyken programınız belli olur; sabah 10 antrenman, akşam altı antrenman gibi. Siz de tum diğer işlerinizi ayarlayabiliyorsunuz. Fakat oyunculuk boyle bir şey değil. Sete geliyorsunuz ve cekimlerin ne kadar sureceğini onceden kestiremiyorsunuz. Bir nevi gocebe hayatı yaşıyorsunuz.

Cok zorluk yaşadınız mı?

- Tabii ki zor. 15 senedir profesyonel anlamda spor yapan ve duzenli bir hayat yaşayan biri icin, belli bir yaştan sonra duzensiz hayata geciş hayli zor oldu ama oyunculuğun da henuz başındayım. Zorluklar yaşanacak zaten; olmadığı takdirde bir şeyler iyi gitmiyor demektir. O yuzden bunlarla yaşamayı oğrenip oyunculuk adına en iyi şekilde performans sergilemeye calışıyorum.

Bundan sonrası icin film veya dizi projeleriniz var mı?

- Var. Sadece bir değil, birkac farklı projemiz var. Son donemde adım ’proje canavarı’na cıktı. Cunku surekli yeni projeler uretiyoruz. Bunun icinde sinema filmi de var. Daha farklı şeyler de var ama henuz hepsi hazırlık aşamasında. Sinema filmiyle ilgili bir senaryo yazdırıyorum.

Konuyla ilgili biraz ipucu verir misiniz?

- Surpriz olsun. İpucu vermeyeyim. Senaryomuz hazırlansın, daha sonra detaylı acıklama yapabilirim.

Kendinizi oyuncu olarak yeterli buluyor musunuz?

- Henuz işin başındayım. 'Dalgakıran' adlı dizi de ilk başrolum. Bir iş yapıyorsanız bu anlamda hem eğitim alıp hem antrenman yapmanız gerekiyor. Antrenman da farklı projelerde yer almak demek. Cunku belli bir zaman sonra insan zaten kameralara alışıyor, o rahatlık geliyor ve kendinizi oyununuza vermeye başlıyorsunuz. Bu da fark ediliyor zaten. Mesela bu cektiğimiz dizide uc bolum stok cektik. İlk bolumde bazı sahnelerde bir tutukluk var ama ikinci bolumde artık bunları tamamen ustumden atmış olduğumu fark ediyorum. O yuzden bunları hazırlık, antrenman olarak goruyorum. Ben hicbir zaman yeterli olmadım. Futbol oynadığım donemde 'Ben kendi mevkiimde en iyisiyim' demedim, her zaman kendimi geliştirmeye calıştım. Oyunculuk adına da bu boyle olacak.

Modayla ilgili de bazı planlarınız var, değil mi?

- Var. Şu an sağlık sorunlarımdan dolayı hayat akışı surekli değişiyor. Ben profesyonel anlamda spor yaptığım icin buna gore hedefler belirliyorum. Ve bu hedefler sağlık nedeniyle gercekleşmeyecekse diğer projelere gecmek zorundayım. Bu yuzden son donemde hayatımda bir suru değişiklik yapmak zorunda kaldım. Modayla ilgili calışmalarım da var. Televizyonun yanında bunlar da hayata gececek. Erkek modası olacak bu.

'Buzda Dans' adlı yarışmada birinci olmuştunuz. Buz patenine devam ediyor musunuz?

- Yaklaşık uc aydır sağlık nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Fakat 'Buzda Dans' yarışmasından sonra partnerimle ortak calışmaları profesyonel anlamda devam ettirmiştik. Mayıs ayında dizlerimden tekrar problem yaşayınca antrenmanları kesmek zorunda kaldım. Şimdi tedavi programım devam ediyor. Şu an dizi cekimi dışında da haftanın uc, dort gunu Almanya’da tedavimi surduruyorum.

Futbola donuş yapsanız, hangi takımla devam etmek istersiniz?

- Zaten iki senedir futbol oynamıyorum. Profesyonel bir takımla benim antrenmana cıkmam, gercekci duşunursen onumuzdeki sene yaz ayları. Ee, ben 34 yaşında olacağım. İki sene sahadan uzak kalan biri icin bir sezon tempoya alışabilmek icin oynamam gerekecek. Ben, 'Tam anlamıyla hazırım' dediğimde zaten 35 yaşındayım. O yaşta da 'Real Madrid’de oynayacağım' diyecek halim yok. O yuzden oyle bir hayalim de yok. Sadece ben futbolu seviyorum. Ben bunu para icin de yapmıyorum. Zaten iki sene futbol oynamamış, dort sene sakat olan insan ne kadar kazanabilir?

Beşiktaş’ın durumunu nasıl değerlendirirsiniz?

- Tabii ki gonlum Beşiktaş’ın artık şampiyon olmasından yana ama şu an bu konuda konuşmak icin erken. Bu uzun bir maraton. En az hasar goren şampiyonluğu gorsun.

Milli takımın Dunya Kupası’na gitme şansını nasıl goruyorsunuz?

- Gitmemiz lazım. 'Gidebilecek miyiz?' değil, gitmemiz gerekiyor. Dunya futbolunda yer edinmek istiyorsak artık buyuk turnuvaların hepsine dahil olmamız gerekiyor.

Futbol oynadığınız donemde yeterli yatırım yaptınız mı?

Herkes icin gorecelidir bu. Yeterli nedir? Gerekli yatırımı yaptım. Yeri geldiğinde de istediğim gibi harcadım. Zaten gecmişte fazla yaşamıyorum, hep geleceğe bakıyorum. Para benim icin ikinci planda. Yaptığım işleri de keyif alıyorsam yapıyorum. Keyif alınca başarı ve para da geliyor. n Ne tarz kadınları beğenirsiniz?

- Dış gorunuşe bakmıyorum dersem yalan olur, sonucta ilk baktığımız şey dış gorunuştur. Dış gorunuşte etkilendiğim once gozlerdeki duygu. İnsan ruhunu ifade eder zaten gozler. Fiziksel anlamda sportif olmalı. n Peki yakın zamanda evlenmeyi duşunuyor musunuz?

- Şu an icin duşunmuyorum.

Oynamak istediğiniz bir rol var mı?

- Dahi bir psikopatı oynamak isterim. Mesela 'Testere' filmini izlediyseniz o tarz bir gerilimde oynamak isterdim. Sinema projeniz de bu tur bir gerilim mi olacak?

- Yok, bu gerilim değil. Belgesel tadında bir film olabilir.

Filmde hayatınızdan parcalar da olacak mı?

- Evet, var.

Ozel hayatınızda en uzun ilişkinizin kızınızın annesiyle yaşadığınız ilişki olduğunu soylemişsiniz. Kısa sureli ilişki yaşamanızın sebebi nedir?

- En uzun sureli olan kızımın annesiydi, evet. Mantıklı şekilde incelediğinizde zaten şu an ilişki yaşamak cok zor. Dort gun sette, dort, beş saat uykuyla diğer gunlerde yolculuklar vs. derken kendime vakit ayıramıyorum, bir ilişkiye nasıl vakit ayırabilirim?

Kadınlardan ilginc teklifler alıyor musunuz?

- (Guluyor).

Mutlaka alıyorsunuz tabii, en cılgınını anlatır mısınız?

- Yok, en cılgınını anlatmayayım. Şoyle soyleyeyim hic evlenme teklifi almadım.

Futbola geri donme şansınız olduğu doğru mu?

- Doğru. Bugune kadar bir suru tedavi gecirdim. Farklı ulkelerde tedavi oldum; fakat ilk defa problemi kokunden cozmeye calışan biriyle karşılaştım. Onun bana vermiş olduğu umitle 'Tekrar futbola donme ihtimali var' diyerek tedavimi surdurdum. Uc, dort gunluk tedavi programım var. Diziyi de aslında yazlık dizi olduğu icin kabul etmiştim. Tabii şimdi onumuzdeki hafta yayına gireceği icin tum tedavi programımı altust etti. Normalde ben takımla eylulde antrenmanlara başlayıp futbola donebilir miyim, donemez miyim gormuş olacaktım. Şu an 'futbola donuyorum' diyemiyorum. Bunu dizi bittikten sonraki durum gosterecek. Fakat şu an bir 10 bolum daha cekmemiz gerekiyor. Bu da demektir ki 2.5 ay daha planları ertelemek zorunda kalıyorum.