NEFİSE KARATAY, RAMAZAN BİTTİĞİ İCİN HUZUNLENENLERDEN. GİZLİ GİZLİ ORUC TUTTUĞU GUNLERİ, OZENDİĞİ İFTAR SOFRALARINI VE EL OPMEYİ OĞRENMENİN HUZURUNU ANLATAN KARATAY, 'RAMAZAN İCİMDE UKDEDİR' DİYOR.

Televizyonların unlu yuzu Nefise Karatay da Ramazan bittiği icin uzulen bir sima. Her ne kadar sağlık nedeniyle oruc tutamasa da Ramazan’ın bitmesi onu icten ice huzunlendiriyor. Bu huznunun nedenini ise soyleşimiz ilerledikce anlıyoruz. Cocukluğundan bu yana gizli gizli oruc tutan, arkadaşlarının evinde kurulan iftar sofralarına, sahur geccelerinin muhabbetine hayran olan Karatay, Ramazan’ın icinde hep ukde olarak kaldığını anlatıyor: “Cocukluğumda cok zayıf olduğum icin babam oruc tutmama izin vermezdi. Her anne-baba cocuğunun cok yemesini ister. Bizimkiler de oyleydi. Biz dort kardeşiz. Dordumuz de cok zayıftık. Ama ortaokul ve lisede okurken gizli gizli oruc tutardım. Annem beni idare eder, yemek yemişim gibi yapardı, babam anlamasın diye… Bazen arkadaşlarımın evine iftara giderdim, herkes iftar masasının etrafına otururdu. Kalabalık iftar sofralarına ozenirdim. O gunlerden beri Ramazan geldiği zaman cok sevinir, biterken de uzulurum…”