KENDİNDEN KUCUK BİRİYLE OLMAZMIŞ!
EVA MAYA 'KENDİMDEN KUCUK BİRİYLE AŞK YAŞAMAM' DİYEREK HAYALLERİ SUYA DUŞURDU.

Rus asıllı manken Emel Eva Maya’nın Turkiye macerası, akraba ziyaretiyle başladı, podyumdan beyazperdeye uzandı. 'İcindeki insan sevgisiyle' meşhur Muro’nun aralık ayında gosterime girecek filminde de rol alan manken, Tempo dergisine verdiği roportajda 'Kendimden kucuk biriyle aşk yaşamam' diyerek hepsinin hayallerini suya duşurdu!

Babasının mesleği gereği Macaristan’da doğdu. Sarışın, mavi gozlu, uzun boylu, guzel mi guzel bir kızdı... 16 yaşında keşfedildi, mankenlik yapmaya başladı. Jeoloji uzmanı babasının isteği uzerine Moskova Universitesi Psikoloji Bolumu’nde okudu. Şimdi 29 yaşında.

Bundan dokuz yıl once, akrabalarını ziyaret icin Turkiye’ye geldi. Burada da fark edilmesi uzun surmedi. Hayallerini oyunculuk susluyordu. Mankenlik bunun icin iyi bir basamak olabilirdi. Nitekim oldu da... Kısa surede hem tanınmış bir manken oldu Turkiye’de, hem de ilk dizi teklifini aldı. 'Eyvah Babaanne!' adlı diziyle podyumdan beyazcama transfer oldu. Eva Maya, Fransa’dan gelen bir yabancıyı canlandıracaktı.

DİN DEĞİŞTİRMEDİM

Soluğu Haldun Dormen’in yanında aldı. Eğitimli olmalıydı. Turkce oğreniyor, aynı zamanda Turkiye’ye alışmaya calışıyordu. Burayı sevdi, ’yabancı’ olmak istemedi. Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı icin başvurdu, kabul edildi. Adı da Emel Eva Maya oldu. Bu adı ona arkadaşları uygun gordu.

Turkce’sinin yeterli olmadığı zamanlarda, sıkca yanlış anlaşıldığını soyluyor... Nitekim o donemde 'Eva Maya, Musluman oldu' manşetleri de atılıyor. Eva Maya, bu iddiaları bir kez daha yanıtlıyor: 'Sadece Turk vatandaşı oldum. Dinimi değiştirmedim. Herkes gibi Allah’a inancım var. Zaten inancı olmayan kişilerden korkarım.'

Eskiden her turlu defileye cıkan Eva Maya, artık secici olduğunu soyluyor. Tasarımcısına, model kadrosuna, konsepte dikkat ediyor. Bu, ona kendini huzurlu hissettiriyor. Mankenliği seviyor.

Şimdilerde yeni bir heyecan icinde. 'Lanet Olsun İcimdeki İnsan Sevgisine' filminde yer alan oyuncu, 'Kurtlar Vadisi' dizisi icin Pana Film ile iletişim kurmuş once: 'Kurtlar Vadisi dizisine katılmak bana nasip olmadı. Bu filmde de yabancı bir oyuncuya ihtiyac vardı. Ben de zaten akıllarındaydım ve aradılar. Senaryo uzerinde konuştuk, anlaştık ve cekimlere başladık. Buradaki karakterin adı Natali. Bir kızı var. Onunla yıllardır Turkiye’de yaşıyor. Turkcesi kotu, barda garsonluk yapan komik biri.'

CEM YA DA OKAN’LA CALIŞMAK İSTERİM

Peki ya aşk? Bu kaş goz ve bu fizikle epey can yaktığına şuphe yok. Eva Maya, son zamanlarda genc erkeklerin ilgisini cektiğini anlatıyor: 'Neredeyse ergenlik cağındalar. Yanıma gelip benden hoşlandıklarını, benimle yemeğe cıkmak istediklerini soyluyorlar. Yaşlarını soruyorum, en az beş yaş buyuk soyluyorlar. Komik değil mi?'

Neden peki, bunu hic duşundu mu acaba? Duşunmuş olacak ki hemen cevabını veriyor: 'Herhalde Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan ilişkisinden etkilenmeye başladılar. Ama ben bu konuda netim. Asla, asla olmaz.'

'Aşk, dunyanın en guzel şeyi' diyen guzel oyuncunun kalbi bugunlerde boş. Kendini işine vermiş. Hayalinde yine bir komedide yer almak var. Bir de Cem Yılmaz ve Okan Bayulgen ile calışmak...

İDDİALARIN AKSİNE

SİYASETLE ARAM YOK

Bir ara AKP’ye uye olacağı yonunde dedikodular cıkmıştı Eva Maya’nın. Yoksa podyum, televizyon, beyazperde derken, şimdi de siyaset arenasında mı goreceğiz onu? Bu soruyu hic duraksamadan yanıtlıyor Eva Maya: 'Cem Ceminay’ın radyo programına katıldım. Orada konu acıldı. ’Şebnem Schaeffer Demokrat Parti, Tuğba Ozay Cumhuriyet Halk Partisi’ne uye oluyorsa, ben de AKP’ye uye olurum’ dedim. Aslında siyasetle aram yoktur. O zaman Recep Tayyip Erdoğan, Turkiye’yi guzel idare ediyordu. Ben de AKP’nin adını telaffuz ettim. Sonra yine manşetlerdeydim. Oylesine soylenmiş bir sozdu hálbuki. Ayrıca bir yere uye olacaksam, bu kesinlikle yardıma ihtiyacı olanlara uzanan bir dernek olmalı.'