NUKHET DURU, YARDIM KAMPANYASINI, TELEVİZYONU, ALBUMU, DR. MUZAFFER KUŞHAN OLAYINI VE AŞKI KONUŞTU.
Seninle dergisi, Nukhet Duru ile Fulya’da, Turk Kalp Vakfı’nın karşısında actığı ve televizyon programıyla aynı adı taşıyan mağazada buluştu. Ve unlu sanatcıyla TOCEV’e yardım kampanyasını, televizyonu, konserlerini, yeni cıkaracağı albumu, Dr. Muzaffer Kuşhan olayını ve aşkı konuştu.
Burası hem satış mağazası, hem de atolyeden oluşuyor. Duru Muhabbetler mağaza ve atolyesi fikri nasıl doğdu?
- Hic boyle bir fikir yoktu. Seyircilerin programda beni en doğal halimle tanımaları cok hoşlarına gidiyor. Benim de mutfağa girdiğimi, yemek yaptığımı yeni oğrendiler. Her gunun konseptine uygun kıyafetler giyiyorum. Boyle olunca, once birkac terziyi bağladım kendime. Ama baktım bu da olmuyor, cunku sadece bana calışmıyorlar. Ustelik elbiseler de birikiyor. Ne yapacağım bunları? En iyisi bunları hayırlı bir işe donuştureyim dedim. Once atolyeyi kurduk, ardından bu mağazayı acmaya karar verdim. Hem bir kez giydiğim elbiseleri satışa cıkarıyorum burada, hem
de icerde atolye var, siparişler alıyoruz.
Bu mağazanın bir başka ve en onemli hizmeti, yardımları galiba...
- Evet, bu mağazada kazanılan paranın kár payından, eğitime katkı sağlayan TOCEV’e bağışta bulunuyoruz.
Tepkiler nasıl?
- Cok guzel tepkiler var. Halkımızdan bağışlar geliyor. 'Bunları doğru yerde kullanacağınıza inanıyoruz' diyorlar. Sanatcı arkadaşlarımız da katkı sağlıyor.
Nukhet Duru 'Durup Dururken' adlı single’ını cıkardı. Şimdi sıra geldi albume...
- Şoyle soyleyeyim, bir şarkı haric, tum repertuvar bitti.
Neden tek bir şarkı eksik, neyi bekliyorsunuz?
- Son dakikaya kadar bomba bir şarkı geleceğine inanıyorum. Belli de olmaz, bakarsınız ben yaparım o şarkıyı.
Ne zaman cıkacak yeni album?
- Aralık ayında inşallah. Zaten 2009’dan itibaren de konserlerime başlayacağım. Eski hayranlarım ile yeni nesli buluşturmak istiyorum. Anadolu’yu da dolaşacağım. Para kazanmak onemli değil. Turne şeklinde konserler bunlar...
Televizyon programı, mağaza, konserler, album... Zaman yetiyor mu?
- Planlı davranırsan yetiyor. Her gunum her saatim dolu.
Peki Nukhet Duru’nun kalbi de dolu mu? 10 bin tane gul hediye eden Turgay Dilek’le ilişkiniz ne durumda?
- Turgay bu konuya cok emek verdi, artık pes ettim. Cok romantik bir insan. Bundan sonra ne olur bilemem. Ama iyi ki de oldu, hayatıma girdi. Cunku son zamanlarda artık sormaya başladılar 'Niye sevgilin yok?' diye. Sevgilimin olmaması ayıp gibi karşılanmaya başlandı. Eskiden boyle bir şey olacağını soyleseler inanmaz, guler gecerdim. Cok şukur bunu da gorduk!
Yunanlı doktordu en son aşkınız...
- Evet, uc-uc bucuk yıl gecti uzerinden. Nitelikli bir beraberlik olması gerekiyordu. 'Bu hafta sonu bir flortum olsun bakalım' cağını gectik tabii.
Kadın her yerde kadın, her ulkede kadın. Onları en cok olumsuz etkileyen konulardan biri de fazla kilolar. Biliyorsunuz Dr. Muzaffer Kuşhan olayı ozellikle kadınları derinden etkiledi. Nukhet Duru neler soylemek ister?
- Herkesle beraber Kuşhan’ı linc etmek istemem. Ama ben yıllardır dedim ki, bu tur şok diyetleri uygulamak sağlıklı değil, zararlı ve tehlikeli. Herkes rejimini yaşam bicimine gore uygulamalı. Ben bunu kendisine de soyledim. Artık aşırı iştahı kesen, duzenleyen bantlar var, bunlar sırta yapıştırılıyor. Damak tadı iki uc lokmayla da alınabilir. Hangi gun beni iki oda bir hol gordunuz de, ardından inanılmaz diyetlere girdim? Hayatımda sadece bir kez oldu, o da hamileliğimde... Kadınlar sofraya doymak icin değil, ac kalmaya engel olmak icin oturmalı.