gazeteci

1955 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta, lise oğrenimini TED Ankara Koleji'nde yaptı. Universite oğrenimini, Queens College of New York'ta, yuksek lisansını New School for Social Research'de (New York), doktorasını ise Siyasal Bilgiler Fakultesi'nde tamamladı. YOK tarafından asistanlık gorevinden uzaklaştırıldı. Gazeteciliğe başladı. Sırasıyla Yeni Gundem dergisi, Guneş, Cumhuriyet, Hurriyet, tekrar Guneş, tekrar Hurriyet ve Akşam gazetelerinde calıştı. Haber Turk gazetesinde koşe yazılarını surduruyor.

HAKKINDA YAZILANLAR

Şişko ve şaşı patates

KANAT ATKAYA
Hurportreler Hurriyet 2002 İlavesi

Serdar Turgut canlıları birleştirerek yeni canlılar elde eden Doktor Moro'nun Adası'na duşseydi; cılgın doktor Serdar'ı rahatlıkla şu isimlerle birleştirebilirdi: Marx Kardeşler ve Marcel Proust, Cevat Kurtuluş ve Martin Heidegger, Woody Allen ve Keith Richards...

AZ once, bu yazıyı yazmaya başlamadan, Serdar'ı aradım ve ‘‘Ağbi, benden senin portreni yazmamı istediler. Yaptılar yani boyle bir fenalık. Beni nasıl olsa oldureceksin. Lutfen acı cekmeden olmemi sağla ’ ’ dedim.

O'nun bana ne dediğinin onemi yok. Sanırım, Amsterdam'da gorduğum ‘‘dominatrix ’ ’ten (hani ful siyah deri giyinen ve erkeklere eziyet eden kadınlar var ya, işte oyle bir hayat kadınıydı) korktuğumu soylememden ve onun beni ‘‘cinsel acıdan ilkel ’ ’ bulduğunu belirttiği gunden beri bana biraz kırgın.

Kırgın denmez aslında. ‘‘Bir ara kadınla beraber olmayı duşundum ama bir dominatrix'le ne yapılacağını bilmediğimden korktum ’ ’ dedim. O da beni, cinsel yonden ‘‘onanizm ’ ’den oteye gidememiş sefil bir insan olarak tanımlayıp aşağıladı ve bu durumu okurlarla paylaşacağını soyledi (Onanizm: masturbasyon meselesi işte canım.)

*

Bu gazetede, herkesin portresini rahatlıkla cıkarabilirim. Fakat, bana en kazığını verdiler. Şimdi, elinizi vicdanınıza koyun ve soyleyin, bugune kadar şişko olduğunu, şaşı olduğunu, karısının surekli kendisine eziyet ettiğini soyleyen, penisiyle ilgili meseleleri okurlarıyla paylaşan bir adam hakkında sizin soyleyebileceğiniz bir şey kalmış olabilir mi?

Sadece onun yazdıklarını onaylayabilirim: Evet Serdar şişkodur, evet Serdar şaşıdır, evet penis uzerine en cok konuşulması gereken organdır ve evet Rana ona eziyet ediyor. Maaşını bilmiyorum ama aldığı parayı belirleyen kişi benim maaşımı da belirliyor. Bu sebepten, Serdar'ın az kazandığına da kalpten inanıyorum.

*

Serdar Turgut (ki kendisi haklı olarak dunyanın en seksi erkekler sıralamasında Antonio Banderas'tan once gelen kişiyi elektrikli testereyle doğramak istemektedir), 1990'ların başında yazdığı mukemmel Washington yazılarından bu yana benim ve tanıdığım tum aklı başında insanların (Ben aklı başında değilim ama) en sevdiği yazar.

Niye seviyoruz peki Serdar'ı? Kendi adıma konuşayım. Ben pek cok şeyden Serdar sayesinde haberdar oluyorum. Kendisiyle ilgili yazdıklarında samimi olduğunu biliyorum. Hayata ve memleket meselelerine yaklaşırken maske takmaması ona guven duymamı sağlıyor.

Son olarak Basın Yayın'da oğrenci olduğu yıllarda kitap okumuş insanların coğunlukta olduğuna inandığım bu sektorde, Serdar'ın gercek bir entektuelin nasıl yaşaması gerektiğini gosterdiğine inanıyorum. Bir de belirtmeden gecemeyeceğim; genel olarak şişko ve şaşı insanları sempatik bulurum...

Serdar'ın gecenlerde bir yazısında bahsettiği ‘‘schadenfreude ’ ’ diye Almanca bir kavram var. Ozet olarak ‘‘başkalarının talihsizlerinden zevk almak ’ ’ denebilir. Rana'nın Serdar'a yaşattıklarını okurken (ki kendisi aslında bir melektir) keyif alıyorum mesela.

Veya Serdar'ın uzun otobus yolculukları sırasında insanların gaz problemlerini tahlil etmesi bana cok zekice geliyor (Kimse bana bugune kadar otobus yolculukları sırasında gaz cıkarmadım demesin).

*

Serdar Turgut canlıları birleştirerek yeni canlılar elde eden Doktor Moro'nun Adası'na duşseydi; cılgın doktor Serdar'ı rahatlıkla şu isimlerle birleştirebilirdi: Marx Kardeşler ve Marcel Proust, Cevat Kurtuluş ve Martin Heidegger, Woody Allen ve Keith Richards...

Belki de hayatımda yazdığım en zor yazının sonunda gelecekle ilgili endişelerimi sizinle paylaşmak istiyorum: Serdar Turgut ona şişko ve şaşı dediğim icin beni kesinlikle vahşi bir şekilde oldurecek. Ama bu onun şişko ve şaşı olduğu gerceğini değiştirmeyecek. Sen supersin şişko patates!