CHP İstanbul Milletvekili

Selina Ozuzun Doğan

hukukcu

1977 yılında doğdu. Galatasaray Universitesi Hukuk Fakultesi ’nden mezun. Değişik sektorlerde avukatlık yaptı. Ermeni feminist edebiyatcıların eserleri hakkında calışmalar yaptı. Ermenice yayın yapan bir radyo kurulması icin cabaladı. Fransızca, İngilizce ve Ermenice biliyor. Evli ve bir cocuk annesi.

7 Haziran 2015 Genel Secimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili secildi.

HABER

AGOS'tan Selina Ozuzun Doğan ’ı kurtarma sansuru
Zihni Erdem / Ankara
Aydınlık 11 Nisan 2015

CHP yoneticilerinin “Adaylığımın Ermeni soykırımının 100. yılına gelmesinin simgesel bir anlamı var” diyen Selina Ozuzun Doğan ’ı uyarması uzerine AGOS Gazetesi ’nin haberinden bu ifadeleri cıkardığı bildirildi.

Aydınlık ’ın “Diaspora ’ya CHP Hediyesi” başlıklı haberinden sonra CHP yonetiminin, “Adaylığımın Ermeni Soykırımın 100. yılına denk gelmesinin simgesel anlamı var. Bunun CHP ’ye olumlu yansımaları olacaktır” diyen İstanbul 2. Bolge 1. sıra milletvekili adayı Selina Ozuzun Doğan ’ı uyardığı oğrenildi. Bu uyarıdan sonra Selina Doğan ’ın AGOS Gazetesi ’ndeki ifadeleri haberden cıkarıldı.

CHP eski Milletvekili Uluc Gurkan, AGOS gazetesindeki silme işlemini Twitter hesabında, Agos gazetesinin Doğan ’ın ‘adaylığının Ermeni soykırımının 100. yılına gelmesinin simgesel bir anlamı olduğu ve bunun CHP ’ye olumlu yansımalar yapacağı ’ yolundaki sozlerini sildiğini bildirdi.

Aydınık ’ın haberine ilişkin ustu kapalı acıklama yapan Doğan, “ceşitli soyleşilerimde sarf ettiğim bazı sozler carpıtılarak ve farklı anlamlar yuklenerek servis edilmiştir” dedi.

SELİNA ’DAN SAVUNMA

Aydınık ’ın haberine ilişkin ustu kapalı acıklama yapan Doğan, “ceşitli soyleşilerimde sarf ettiğim bazı sozler carpıtılarak ve farklı anlamlar yuklenerek servis edilmiştir” dedi.

GURKAN ’IN ACIKLAMALARINA ‘SOZ UCAR YAZI KALIR ’ YORUMU

Kaynak Yayınları ’ndan cıkan “Ermeni Katliamı Suclaması Yargılaması ve Karar: Malta 1919-1921” adlı kitabın yazarı Gurkan ’ın acıklamalarına yorum yapılan A. Dursun adlı twitter hesabında şoyle denildi: “Agos gazetesi CHP ’nin surpriz adayı Selina Doğan ’la ilgili habere tepkiler gelince sunumda değişikliğe gitmiş. Değişikliğe gittiğini e-postama not olarak ileten Gurkan ’ın yazısından algılıyorum. Cunku bir evvelki gun Agos ’u okumadığım icin detaylardan haberim yoktu, anlıyorum ki Y-CHP ’deki tavır değişikliği artık aşikÂrlaştı. Sayın Gurkan o sozler silindi diyor ama soz ucar yazı kalırmış. Ustelik kendi sesinden kayıtlar da mevcut.”

HABER

Selina Doğan CHP Grup Yonetim Kurulu uyesi secildi
24 Haziran 2015

CHP Grubunun basına kapalı toplantısında Grup Yonetim Kurulu icin secim yapıldı.

CHP Grup Yonetim Kurulu uyeliğine, Balıkesir Milletvekili Namık Havutca, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Canakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Denizli Milletvekili Melike Basmacı, İstanbul Milletvekili Selina Doğan, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İstanbul Milletvekili Didem Engin, İzmir Milletvekili Musa Cam, Tokat Milletvekili Orhan Duzgun secildi.