Turk Halk Muziği Sanatcısı

Halk Edebiyatı Araştırmacısı

Radyo ve TV Programcısı

TRT Muzik ’te 'Takvimler' adlı programın hazırlayıcısı ve sunucusu da olan Ergul, Muzikle tarihi buluşturan bir sanatcı. Yemen, Sarıkamış, Canakkale başta olmak uzere, tarihimizi ilgilendiren ne varsa mutlaka konuyla ilgili derlemeleri mevcuttur. Bir tarihci kadar bilgi ve birikime sahip Ergul ’un, kendine ozgu bir turku yorumu ve ozel bir dinleyici potansiyeli var. Oyle ki, medyada fazla yer almamasına rağmen tum konserlerinde salonları tıklım tıklım dolduran bir sanatcı.

Araştırmacı kimliğini muziğine yansıtan Sanatcı, 2006 yılında bir ilke imza attı. Sarıkamış Harekatında donarak yaşamlarını kaybeden askerlerimizin ardından yaklaşık 10 yıllık bir surede derlediği turkuleri bir albumde topladı. Album 'Bir Beyaz Olum' adı ile 2 cd olarak Kultur ve Turizm Bakanlığı, Guzel Sanatlar Genel Mudurluğu tarafından yayınlandı. Zara, İzzet Altınmeşe, Erkan Oğur ve bir cok sanatcı bu albumde sesleri ile kendisine destek sundu. Donemin Kultur ve Turizm Bakanı Atilla KOC ’un da katıldığı album galası Sarıkamış ’ta yapıldı.

* Derlemelerine devam eden Sanatcı,2009 da bu kez konuyu daha da geniş bir şekilde ele alarak 'Sarıkamış'a Varamadan' isimli ikinci bir album yayınladı. 'Sarıkamış Destanı' adı altında album ve konser calışmaları devam etmektedir.

Eserleri THY da Secme eserler listesinde yayınlanan Sanatcı, MESAM ve MUYORBİR uyesidir.

Yayınlanmış Albumleri:

Bir Turkudur Yaşamak 2001
Bir Beyaz Olum 2006
İcimde Sakladığım 2008
Sarıkamış ’a Varamadan 2009
Bir Avuc Şiir, Bir Yudum Turku 2011
Kayseri Turkuleri 2012
Almanya Turkuleri 2012

HAKKINDA YAZILANLAR

Ağıt turkulerini Recep Ergul'den dinledim
Yılmaz Karakoyunlu
16 Aralık 2009

CRR Konser Salonunda gercekleşen konserde, Sarıkamış Harekatının ağıt turkulerini Recep ERGUL ’den dinledim. Bilgi ile donanmış bu sanatcının ustun bir musıki icrası ve tesirli bir ses guzelliği ile soylediği turkulerle, gozlerin nasıl yaşardığını gordum.

iletişim:

www.recepergul.com

[email protected]