BALKAN SAVAŞLARINDAN SONRA BATI TRAKYA TURKLERİNİN SOSYO-KULTUREL HAYATI VE EĞİTİM TARİHİ

DR. PERVİN HAYRULLAH
BİYOGRAFİ NET

YAKINDA

Milletlerarası Neşriyat Numarası-ISBN
978-975-8204-49-6
İkinci Basım: Biyografi Net İstanbul 2021

Batı Trakya Turklerinin azınlık tarihi surecinde maruz kaldıkları ayrımcılığın bir kesitini; tarih, sosyoloji ve eğitim disiplini cercevesinde ele alan bu calışma disiplinlerarası başka calışmalara fikir verecektir. Bundan sonra yapılacak calışmalar, bu calışmada eksik kalan ya da derinlemesine incelenmeyen hususların gun yuzune cıkmasına ve okuyucuyla buluşmasına vesile olacaktır.

yazar, editor

İstanbul ’da doğdu. İstanbul Camlıca Kız Lisesi ve akabinde Orta Doğu Teknik Universitesi Yabancı Diller Eğitimi Bolumunu bitiren Hayrullah, daha sonra Trakya Universitesi, Sosyal Bilimler Enstitusu, Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalında yuksek lisansını, Trakya Universitesi, Sosyal Bilimler Enstitusu Tarih Bolumunde doktora calışmalarını tamamladı. Ayrıca, Anadolu Universitesi Acık Oğretim Fakultesi Sosyoloji Bolumunu bitirdi.

Hayrullah, Batı Trakya Azınlığı Yuksek Tahsilliler Derneğinde uzun sure yoneticilik yaptı. Uluslararası Azınlık Hakları Grubu (MRG International) koordinatorluğunde Avrupa Konseyi (AK), Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Guvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında insan hakları eğitim programlarını takip etti, insan ve azınlık hakları konusunda eğitimcilerin eğitimi seminerlerini tamamlayarak uzmanlık sertifikası aldı. Dernek adına pek cok projeye imza attı. Birleşmiş Milletler Azınlıklar Rehberinin Turkceye tercume projesini yuruttu.

2008 yılında kurulan Batı Trakya Turk Kadın Platformunun kurucusu ve ilk sozcusudur. Halen Batı Trakya Azınlığı Kultur ve Eğitim Şirketi Genel Mudurluğu yanı sıra insan ve azınlık hakları konusunda Batı Trakya ’yı AK, BM, AGİT gibi ceşitli platformlarda temsil etmektedir. Hayrullah bugune kadar dokuz kitabın editorluğunu yaptı, eğitim denetimi uzerine yapmış olduğu yuksek lisans tezi kitap olarak yayımlandı. Gazete ve dergilerde ceşitli makaleleri yayımlanmaktadır.