Turk Keneşi (Konseyi) Genel Sekreteri

buyukelci

23 Eylul 1978 doğumlu. Lisansını Baku Devlet Universitesi Tarih bolumunde tamamladı. Aynı Universitenin Uluslararası İlişkiler Fakultesinden Yuksek Lisans derecesi aldı.

1999-2002 yılları arasında Baku Şehri Karadağ Belediyesi Yonetim Kurulunda Yonetim Kurulu Uyesi olarak gorev yaptı. 1999-2003 arasında Azerbaycan-Turkiye Genclik Topluluğu kurucu ve eşbaşkanlığında bulundu.

2002 ’den Ocak 2010 ’a kadar, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi ’nde Bolum Başkanı olarak calıştı.

2005-2010 tarihleri arasında ayrıca, Yeni Azerbaycan Partisi, Genclik Kolları Başkanlığını ustlendi.

2008-2014 arasında Baku Universitesi, Uluslararası İlişkiler Fakultesinde, “Cağdaş Azerbaycan Dış Politikası” dersleri verdi.

29 Eylul 2009 tarihinde Baku ’de duzenlenen Turk Dili Konuşan Ulkeler Parlementerler Asamblesi (TURKPA) 1. Genel Kurul Toplantısında dort yıl sure ile TURKPA ’nın birinci Genel Sekreteri olarak secildi.

15 Ocak 2010 ’dan 1 Ekim 2013 tarihine kadar TURKPA Uluslararası Sekreteryası Genel Sekreteri ve Diplomatik Misyon Şefi olarak gorevini surdurdu.

Kasım 2013- Ocak 2014 arasında Londra ’da mesleki becerilerin geliştirilmesi uzerine kapsamlı eğitim programına katıldı.

Mart 2014'te, Sayın Ramil Hasanov, Harvard Universitesi John F. Kennedy School of Government tarafından duzenlenen Ust Duzey Yonetici Programını tamamlayarak kendisine tamamlama belgesi sunuldu.

5 Haziran 2014 tarihinde Bodrum ’da duzenlenen Turk Keneşi 4. Zirvesi sırasında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Turkiye Devlet Başkanları tarafından uc yıl sure ile Turk Keneşi Genel Sekreterliği gorevine getirildi.

Genel Sekreter Hasanov, Fevkalade ve Tam Yetkili 1. Dereceli Elci Statusune haizdir.

Kendisi İngilizce, Rusca ve Turkce ’ye hakimdir.

Evli ve bir kız evladı vardır.