bankacı, işadamı

M. Sami Erdem

14 Şubat 1937 tarihinde Malatya'nın Darende ilcesinde doğdu. İlk tahsilini Darende'de, orta tahsilini İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde tamamladı. 1959 yılında İstanbul Universitesi İktisat Fakultesini bitirdi. Yedek subay olarak askerliğini yaptı.

Mufettiş muavinliği imtihanını kazanarak Akbank'ta goreve başladı. Bu bankada bir sure mufettişlik yaptıktan sonra uzun yıllar Ankara Bolge Mudurluğu gorevini yuruttu.

1981 yılında Turkiye Vakıflar Bankası Genel Mudurluğune tayin edildi. 1987 yılına dek burada calıştı. 1987 yılı sonunda Faysal Finans Kurumu Yonetim Kurulu Genel Koordinatorluk gorevini ustlendi.

Erdem 15 Eylul 1988-5 Aralık 1993 tarihleri arasında Tutunbank Başkanvekilliği, Murahhas Aza ve Genel Mudurluk gorevlerinde bulundu. Yaşar Holding A. Ş. Yonetim Kurulu Uyeliği ve Batı Sigorta Başkanvekilliği yaptı.

Berlin'de kurulan Express Trade Bank'ın yonetim kurulu başkanı oldu.

Karadeniz Bakır İşletmeleri yonetim kurulu Başkanvekilliği, Turkiye Sanayi Yatırım Bankası Yonetim Kurulu Uyeliği ile Taksim Otelcilik A. Ş. Yonetim Kurulu Başkanlığını da ifa etti.

17 Ocak 1994 tarihinde İhlas Holding Yonetim Kurulu Başkan vekili olarak gorevlendirildi. Bilahare Egebank ’ta gorev aldı. Evli ve 1 cocuk babası idi.

23 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul Florence Nightingale Metropolitan Hastanesi'nde vefat etti.