akademisyen

1955 yılında Karaman'ın Ermenek ilcesinde doğdu. İlk, orta ve lise oğrenimini burada tamamladı. 1980 yılında Erzurum Ataturk Universitesi Edebiyat Fakultesi Tarih Bolumu ’nu bitirdi. Bu bolumde, Umumî Turk Tarihi sahasında 1982 ’de master, 1986 yılında doktora derecesini aldı.

1985 yılında okutman olarak Fırat Universitesi ’ne atandı. 1988 ’de İnonu Universitesi Eğitim Fakultesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bolumu ’ne oğretim Uyesi oldu. Kurucu başkan sıfatıyla bu bolumu eğitim ve oğretime hazırladı.

İnonu Universitesi Ataturk İlkeleri ve İnkılÂp Tarihi Bolumu Başkanlığı gorevini de 1990 tarihine kadar surdurdu. Bir yıl sonra docent oldu. 1993 tarihinden itibaren uc yıl sureyle bu universitenin Kultur, 1997–2003 yılları arasında da Ataturk İlke ve İnkılÂpları Araştırma ve Uygulama Merkezi mudurluklerini yuruttu.

Bu arada, 1995 yılında Ataturk Kultur, Dil ve Tarih Yuksek Kurumu, Ataturk Kultur Merkezi asil uyeliğine secildi. 1997 ’de profesor oldu.

Başta Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan gibi Turk ulkeleri olmak uzere KKTC, Romanya, Suriye, Hindistan ve Pakistan ’da konferanslar verdi.

1998 yılından bu yana Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Ermeni Araştırmaları Enstitusu Yayın Kurulu uyeliğini de yurutmektedir.

Mesleki calışmalarında yeterli olacak derecede İngilizce, Fransızca ile Farsca biliyor.

ESERLERİ:

Ataturk İlkeleri ve İnkılÂp Tarihi I, Elazığ 1992
Turk İnkılÂbı ve Ataturk İlkeleri, Elazığ 1993
Turk Tarihine Giriş, Elazığ 1995
Dehli Turk Sultanlığı Tarihi, Malatya 2001
Gurlular Devleti Tarihi