işadamı, eski milletvekili

1929 Şanlıurfa'nın Akcakale ilcesinde doğdu. 1949 yılında lise oğrenimini tamamladı. Hulusi Yahyagil'in teşvikiyle Sadi Nursi'yi Emirdağ'da ziyaret etti. Ticaretle uğraştı. Bir ara Hilal adlı dergiyi neşretti ve sahipliğini yaptı. Aktif siyasette bulundu. 1977 yılında MSP milletvekili olarak Şanlıurfa ’dan meclise girdi. Faisal Finans ’ın kurucu ve yoneticiliğini, FEY Vakfı Mutevelli Heyeti Başkanlığını yaptı.

2015 yılında vefat etti.

Salih Ozcan'ın kendi dilinden hayatı
Zaman 3 Ağustos 2015

"Ustad, 'Annem Huseynî, babam Hasenî'dir' dedi."

"1949 yıllarında Hulûsi Ağabey (Yahyagil) bize, Ustad Bediuzzaman'dan bahseder ve Kucuk Sozler'den okurdu. Afyon'da olduğunu soyler ve bizi Ustadı ziyarete teşvik ederdi.

"O sene liseyi bitirdim. Tatilde Emirdağ'a Ustad'ın ziyaretine gittim. Dedem bana o zaman izin vermişti. Mehmed Calışkan'a giderek beni Ustada goturmesini istedim. Ustad bizi kabul etti. Dizlerinin uzerinde doğruldu, kalktı, 'Gel, Seyyid Salih! Gel' diye beni kucakladı. Ellerinden optum, başımdan tuttu. Dedemin, Hulûsi Ağabeyin selÂmlarını, hurmetlerini soyledim. Yanımızda bulunan Mustafa Acet'le Mehmet Calışkan'ı dışarı cıkarttı. 'Ben yuzbinlerce seyyidi beklerken sen geldin' dedi. Ben kendilerinin seyyid olup olmadıklarını sordum. 'Annem Huseynî, babam Hasenî'dir' dedi. Sonra da, 'Ben de seyyid sayılır mıyım?' diye tebessumle sordu. Ben de, 'Hem de cift taraftan seyyidsiniz' dedim.

VEFAT-HABER

Salih Ozcan vefat etti
Zaman 3 Ağustos 2015

Said Nursi'nin talebelerinden Salih Ozcan vefat etti.

Salih Ozcan uzun suredir yoğun bakımdaydı. Bu gece Hakkın rahmetine kavuşan Ozcan'ın cenaze programı daha sonra belirlenecek.