akademisyen

1950 yılında Kadirli ’nin Sarıdanışmanlı koyunde doğdu. İlk ve Orta okulu Kadirli ’de bitirdi. Oğretmen Okulunu Mersin ’de okudu ve başarılı oğrenciler arasına girerek Ankara Yuksek Oğretmen Okuluna secildi. Yuksek oğrenimini 1967-1972 yılları arasında Ankara Universitesi Fen Fakultesinde ve Ankara Yuksek Oğretmen Okulunda tamamladı. Yuksek Lisansını (1975) ve Doktorasını (1979) Ankara Universitesi Fen Fakultesi`nde yaptı. Fırat, Yuzuncu Yıl ve Kırıkkale Universitelerinde gorev yaptı.

Ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelere ve kurslara katıldı. Yurtici ve yurtdışındaki dergilerde bilimsel makaleleri vardır. Biyolojide ozel calışma alanı "Hucre / Hucre Biyolojisi" ve "Elektron Mikroskop"tur. Milli Eğitim Bakanlığı'na yazmış olduğu ders kitapları, 1986-1997 yılları arasında, butun liselerde okutuldu. Cok sayıda Yuksek Lisans ve Doktora tez danışmanlığı yaptı.

Ceşitli dergilerde Turkiye'nin kulturel ve sosyal meseleleri ile ilgili cok sayıda yazıları cıktı.

Gazi Universitesi Eğitim Fakultesi'nde oğretim uyesi olarak gorevini surdurdu. Evli ve uc cocuk babası. SELCUKLU SOSYAL GUVENLİK, EĞİTİM, KULTUR VE DAYANIŞMA VAKFI'nın Genel Başkanlığını yaptı.

ESERİ:

2006 yılında yayınlanmış "İnsan Gelecekte Yaşar" isimli otobiyografik bir kitabı vardır.