TİSK Başkanı

yonetici, işadamı

1940 yılında doğdu. İstanbul Universitesi Hukuk Fakultesi ve London School of Economics okulundan mezun oldu. Koc Holding'te yoneticilik yaptı. TİSK başkanı secildi. Evli ve bir cocuk babası.

2000- Koc Holding A.Ş.Endustri ve Halkla İlişkiler Başkanı
1994-2000 Koc Holding A.Ş.Endustri ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı
1988-1994 Koc Holding A.Ş.Endustri İlişkileri Koordinatoru
1985-1988 Koc Holding A.Ş.Endustri İlişkileri ve Personel KoordinatoruHalkla İlişkiler Koordinatoru (Vekaleten)
1984-1985 Koc Holding A.Ş.Endustri ve Personel Koordinatoru
1982-1984 Koc Holding A.Ş.Endustri İlişkileri KoordinatoruPersonel Koordinatoru (Vekaleten)
1981-1982 Koc Holding A.Ş.Endustri İlişkileri Koordinatoru
1977-1981 Arcelik A.Ş.Genel Mudur Yardımcısı
1968-1977 Koc Holding A.Ş.İş Hukuku Muşaviri

Diğer Faaliyetler
KİPLAS (Turkiye Kimya İşverenleri Sendikası) Yonetim Kurulu Uyeliği ve 1986 ’da Başkan Yardımcısı,
1985 yılından bu yana TİSK (Turkiye İşveren Sendikaları) Yonetim Kurulu ve 1994 yılından bugune kadar TİSK Yurutme Kurulu Uyeliği bulunmaktadır,
1988 yılından bugune, U N I C E (Avrupa İşveren Teşkilatı) Sosyal İşler ve Endustri İlişkiler Komitesi ’nde TUSİAD ve TİSK ’i temsil etmektedir,
1992 yılından, bugune E A P M (Avrupa Personel Yoneticileri Teşkilatı) Delegeler Kurulu Uyeliğini yurutmektedir,
Fenerbahce Spor Klubu ’nde uzun yıllar basketbol oynayan Kudatgobilik, 1992 yılından beri Turkiye Basketbol Federasyonu Yonetim Kurulu uyesidir.
TUSİAD, PERYON, ENDUSTRİ İLİŞKİLERİ DERNEĞİ (EID), HALKLA İLİŞKİLER MUŞAVİRLERİ DERNEĞİ (HDD), ve IPRA (INTERNATIONAL PUBLIC RELATIONS ASSOCIATION) uyelikleri yanısıra, Boğazici Universitesi Vakfı ve İstanbul Erkek Lisesi Vakfı Mutevelli Heyeti uyesidir.
1995 yılından bu yana Turkiye - Avrupa Birliği (AB) arasında kurulan Karma İstişare Komite uyesi olarak vazife yapmaktadır.

HABER

Tuğrul Kudatgobilik TİSK Başkanı secildi
Hurriyet 27 Aralık 2004

Turkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 22. Olağan Genel Kurulu'nda Yonetim Kurulu Başkanlığı'na, Turkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik (ustte) secildi.

Genel Kurul'da dun yapılan secimlerde toplam 184 delegenin 173'u oy kullandı. Genel Başkanlık icin MESS Genel Başkanı Kudatgobilik ile Turkiye Seluloz, Kağıt ve Kağıt Mamulleri Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Rıza Kutlu Işık yarışırken, 98 oy alan Kudatgobilik Yonetim Kurulu Başkanlığı'na secildi. Rıza Kutlu Işık ise 75 oy aldı. Secimler sonucunda Şukru Kocoğlu ile Sadık Oğuz da yonetim kurulu başkanvekilliklerine getirildi.

HABER

TİSK'ten Merkez Bankası'na destek
5 Temmuz 2011

TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Merkez Bankasının aldığı son kararları değerlendirdi. "Merkez Bankası drastik (guclu etkili) bir karar almıştır, doğru ve yerinde bir karardır" dedi.

Merkez Bankasının aldığı son kararları değerlendiren TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Merkez Bankası tarafından alınan kararların ekonominin ısınmakta olduğu sinyallerine karşı bir tedbir olarak alınan kararlar olduğunu soyledi.

Soz konusu kararların biraz ''drastik'' kararlar olduğunu ifade eden Kudatgobilik, ''Fazla buyuk montanlarda (tutarlarda) yapılmıştır ama bu yapılması gereken on hamlelerden biri olarak goruyorum. Yabancı sermayenin bu konuda ortaya koydukları endişelere de pek katılmıyorum. Turkiye'ye yabancı sermaye gelmeye devam edecektir, cunku Turkiye diğer şartları itibarıyla yatırım yapılacak en musait devlettir. Bu bakımdan Merkez Bankası drastik bir karar almıştır, doğru ve yerinde bir karardır'' diye konuştu.