tuğba erbil sac rengi tuğba erbilin sac rengi mehmet ali erbil eşi mehmet ali erbilin eşleri eşleri
'CAPKINLIK YAPARSA BIRAKIR GİDERİM'MEHMET ALİ ERBİL VE EŞİ TUĞBA ERBİL'LE YAPILAN KEYİFLİ SOHBET

Oğlum icin komik adam, annem icin Kuheylanoyunundaki başarılı tiyatrocu, pek cok kadın icin capkın, benim icinse kendi ruhunun derinliklerine kacmaktan korkup, başkalarını eğlendirmeye koşan adam. Bunlardan hangisi gercek Mehmet Ali Erbil? Yoksa hepsi birden mi? Erbil'lerle gecirdiğim iki saat boyunca unlu komedyenin sorularıma tepkileri, bir kaleydoskopu her cevirişinizde değişen renkler gibiydi. Eşi Tuğba Erbil'in bu kaleydoskopun parcaları arasında gonullu olarak kaybolmaktan hoşlandığını duşundum. İlginctir ki aralarında 21 yaş fark olmasına rağmen, yaşama sevincini Tuğba Erbil'e veren, eşi Mehmet Ali. 'TV'de sesini duyduğum anda neşem yerine geliyor,' diyen genc kadına 'Ya bir gun capkınlık yaparsa yine?..' diye soruyorum. 'Hoşgoremem. Mehmet Ali capkınlık yaparsa, onu bırakır, giderim,' diyor.

TUĞBA ERBİL
Beni gercekten sevdiğine inandım, cok da duşunmedim gecmişini...

Ne kadar modern bir aileden gelmiş olsam da, evlilik olmadan birlikte yaşayacak turde biri de değildim. Bence sevdiğin insanla evlenirsin!

Babam cok uzuldu, gazetelerde fotoğraflarımızı gorunce. Kim ister ki birinin sevgilisi olarak gazete kupurlerinde yer almayı.

Boşandığı zaman, Mehmet Ali'yle aramızda henuz duygusal bir şey yokken 'Boşan bir daha evlenme, evlilik sana gore değil,' diyordum.

Hayatta boyle inatcılık gormedim. Mesela Gulben Ergen'in programına inadından cıkmadı. O zaman yalvardım ona. 'Gitmiyorum,' dedi. Annesi bizdeydi, ısrar etti, ona rağmen gitmedi. O inadı cok kotu.

MEHMET ALİ ERBİL
İlk evliliğimi yaptığımda Tuğba daha yeni doğmuş! 51 yaşımdayım. Aramızda 21 yaş fark var!

Gorur gormez Tuğba bana değişik geldi. O gune kadar yaşadığım ilişkilerin, arkadaşlıkların ya da aşkların cok dışında geldi. Hayatımın son evliliği olduğunu hissettim...

Boşanma acayip bir travma. Zaten olumden sonraki ikinci travma insan hayatında. Bu travmayı uc kez yaşadım.

Kadınları tanımak mumkun değil. Zaten kadını cozmediğiniz surece ilişki daha guzel.

Erkeklerin yuzde 99'u capkın. Bir tek uvey babam capkın değildi. Neler var... İkisiyle yaşıyor, bir de Rus sevgili buluyor falan. Biz onların yanında hicbir şeyiz.

- 'Capkın showman' Mehmet Ali Erbil dorduncu evlilikte artık durulmuş gibi... Ne yaptınız ona?
- T.E: Aksi durumda zaten beraberliğimizin anlamı olmazdı ki.

- Erbil pek cok ilişkisini kamuoyu onunde yaşadı. 25 yaşında okulunu yeni bitirmiş, Ankaralı memur bir ailenin kızı olarak, 'Ya beni de uzerse...' demediniz mi hic?
- T.E: Beni o konuda ikna etti.

- Nasıl?
- T.E: Sevgisiyle belki. Beni gercekten sevdiğine inandım, cok da duşunmedim gecmişini.
- M.A.E: Tuğba ile aramızda yaş farkı olmasına rağmen ilişkimizde hÂl bir sorun yok...

- Yaş farkınız ne kadar?
- M.A.E: 19.
- T.E: Hayır, 21 yaş daha buyuksun benden.
- M.A.E: Ne diyorsun?
- T.E: Evet. 29 yaşımdayım.
- M.A.E: Ben ilk evliliğimi yaptığımda o daha yeni doğmuş... Ben 51 yaşımdayım.

- Kuşak catışması yaşamıyor musunuz?
- T.E: Ortak zevklerimiz fazla olduğu icin fazla catışma yaşamıyoruz. Hayat zaten yuzde 100 beklentilerin karşılandığı bir şey değil.

- Cocuğu planlamış mıydınız?
- T.E: Hicbir şeyimizi planlamadık. Evliliğimiz de planlı değildi. Cocuk da oyle... Cocuk sahibi olayım, anne olayım ozleminde değildim acıkcası. Ama iyi ki doğmuş.
- M.A.E: Bir de benim olgunluk donemime denk geldi bu evlilik.

- Tuğba Erbil'in hedefleri, tutkuları nedir? Anne ve babanız da TRT'den emekliymiş.
- T.E: Bir ablam var. Ne mankenim, ne bu dunyadan geliyorum, ne bu dunyada olma isteğim vardı. Benim icin piyango, Mehmet Ali'yle tanışmam. İlişkimiz arkadaş olarak başladı.

- Nerede tanıştınız?
- T.E: Falcıda tanıştık.
- M.A.E: Aslında Tuğba'nın ablasını tanıyordum. O bir falcıya gitmişti, beni de goturdu. Orada Tuğba'yı gorur gormez Âşık oldum. Bana cok değişik geldi.

- Nasıl?
- M.A.E: Daha kiloluydu. Tuğba demiyordum o zamanlar, 'Duba' derdim. (Guluyor)
- T.E: Fazla da değildim yani.

- Gorur gormez aşk... Ne giydiğini hatırlıyor musunuz?
- M.A.E: Hic hatırlamıyorum, ben onu ustsuz duşundum. Şaka yapıyorum!
- T.E: Ben baktırmadım bile.

- O zaman evliydiniz?
- M.A.E: Evet, evliydim. Tuğba'nın da erkek arkadaşı vardı zaten.
- T.E: Hafta sonu icin gelmiştim İstanbul'a. Hacettepe Universitesi'nde son sınıftaydım.
Pazar Sabah