BETUL DEMİR; BİR DONEM UNLU KADINLARIN DİLİNDEN DUŞMEYEN 'GEYŞA RUHLUYUM' ACIKLAMALARINA GONDERME YAPTI.

Ucuncu albumuyle dikkat ceken Betul Demir, 'Butun Gece' adlı şarkısına klip cekti. Klipte geyşa kılığına giren guzel şarkıcı, bir donem unlu kadınların dilinden duşmeyen 'Geyşa ruhluyum' acıklamalarına gonderme yaparak 'Ben geyşa ruhlu değilim. Bana hizmet edilmesini isterim' diyor.

'Super' şarkınızla iyi bir cıkış yaptınız. Şimdi sırada 'Butun Gece' var. Kiminle calıştınız klipte?

- Mustafa Uslu’nun yonettiği bir calışma... Gorduğunuz gibi de cekimler boyunca kılıktan kılığa girdim. Neyse ki sonucta cok eğlenceli bir iş cıktı ortaya...

Evet, geyşa bile oldunuz...

- Doğru... Aslında beni en cok zorlayan sahneler de onlardı... Aksesuvarları, makyajı falan ciddi bir hazırlık gerektirdi.

Ruhunuzda da hissettiniz mi peki o geyşalığı?

- Asla... Ben kesinlikle geyşa ruhlu değilim. Tam tersi bana hizmet edilsin isterim.

Cekimlerde sizi asıl zorlayan şey uğradığınız arı saldırısıymış sanırım...

- Evet, cekimden bir hafta once bacağımı arı soktu, alerjim olduğu icin olumden dondum. Bacağım da felaket morardı. O morluk nedeniyle mini etekli sahnelerde yakın plan cekimler yapılamadı mesela...

Album kartonetinin girişinde 'Şarkı soyleyen herkes bir parca hayat tamircisidir' diye yazıyor. 'Ben hayat tamircisiyim' mi diyorsunuz?

- Herhalde oyleyim. Ama bir şey eklemem lazım: Benim hayat tamircim Sezen Aksu’dur.

Kendisiyle duet yapma gibi hayaliniz var mı?

- Hem de deli gibi isterim Sezen’le duet yapmayı!

Yeni albumde Mustafa Ceceli, Umit Sayın, Harun Kolcak’tan vokal anlamında destek almışsınız. Boyle bir destekte bulunduklarına gore sizi cok seviyor arkadaşlarınız... Bu devirde kimse kimseye vokal yapmaya can atmıyor sonucta...

- Gercekten cok şanslıyım. Mustafa 'Bir Ara' şarkısına hem vokal yaptı hem de duzenleme... Cok guclu bir sese sahip canım arkadaşım benim. Hatta albumde onun yaptığı vokal kısımlarını biraz one cıkardık. Cok kızdı. Cok mutevazı biri. Onun o vokallerde bastığı seslere Turkiye’de en iyi tenorler bile zor basar. 'Yeter' adlı Sezen Aksu şarkısında ise Umit Sayın vokalleri var, sağ olsun... Harun Kolcak olayı ise bambaşka...

Biz studyoda 'Pişmanım' şarkımıza calışırken Harun geldi. Tam o sırada ben 'şarkıda bir eksik var, cok yavan kaldı' deyip duruyordum. Derken Harun’la goz goze geldik, ama o gozlerini kacırdı. Bir muddet sonra tekrar goz teması kurmaya calıştım. Direkt 'Hayır, cok vefasızlıklar gordum ve yapmak istemiyorum' dedi. Şarkıyı bir daha dinleyince dayanamadı. Canım aradaşım benim...

Sahnede cok farklı dillerde şarkılar soyluyorsunuz, neden?

- Evet... İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca şarkılardan turku ve sanat muziğine kadar geniş bir repertuvarım var. Sahnede taklitler yapıyorum, insanlarla iletişim kuruyorum, şovlar sergiliyorum. İnsanların gozundeki mutluluğu goruyorum; zaman zaman da huzunlenip ağlıyorlar. Hic bilmedikleri, hayatlarında hic dinlemedikleri şarkıları ertesi hafta gelip benden tekrar isteyebiliyorlar. Mesela bir adam vardı, her hafta program yaptığım mekana gelir ve 'Stand by Me' şarkısını isterdi. Bu benim icin onemli, demek ki insanlara bir şeyler veriyorum.

Kac yaşındasınız?

- 29 . Cok şey yaşadım ama... Kucuk yaşta sahneye başlayınca, yaşanmışlığın da cok oluyor. Aşkın Nur Yengi, Demet Sağıroğlu, Emel Muftuoğlu, Erdal ve 90’larda cıkan butun şarkıcıların albumlerinde vokal yaptım.

Ya sahnede?

- Yok, sahnede kimseye vokal yapmadım.

Sesimi kaybetmek en buyuk kabusum

Sizi etkileyen buyuk bir korkunuz var mı?

- Sesimi kaybetmek, cunku boyle bir tehlike atlattım ben... Beş yıl once ciddi bir rahatsızlık gecirdim ve doktorum sesimin geri gelmesinin cok kucuk bir olasılık olduğunu soyledi. İşte o an şarkı soylemenin benim icin her şey demek olduğunu anladım.

Nasıl iyileştiniz peki?

- Pozitif duşunce gucuyle... Doktorum tekrar filmlerimi gorduğunde, sevincten benimle birlikte oturup ağladı.

gecce