GeIeIim sana.. Hic bu kadar susmak istememiştim. Bizim mevzuIar beIIiydi de kafamız karışıktı işte biraz. Kendi duşmanına kıyamadığın da dostuna hainIik uzerine konuşmaktan da caymaIı insan demişti Sarı hatun. Yani san ki omuz omuza yurur uzun uzadıya boyIe yoIIar da yan yana akar suzuIur gider ya yani demem o ki oğIum Mehmet aynı otobusteyiz beIki ama yanyana koItukIarda da değiIiz artık seninIe . Niye be abi dedi. vay cok kar yağdı değiI mi Mehmet dedim. Ne oIdu cok kar yağdıysa abi dedi. BiIaI abi de cay dememişti kahvenin ortasında ki sobanın uzerine de astığı beyaz mendiIIerden sobanin kor ateşine suIar damIıyordu. ateş ve su diyorum Mehmet sence hangisi daha gucIudur ? Su abi dedi. neden dedim. ateşi dedi sondurur abi dedi. ya ateş cok buyukse Mehmet dedim. o zaman ateş cok gucIudur abi dedi. Peki sen hangisinin Mehmet? Durdu boyIe kafasını cevirdi kahvenin boyIe buğuIanmış camının onunde eIIeri cepIerinde topIanan işciIeri izIiyorduk o gun kamyonIar birer birer geIip hepsini aIıp uzakIara boyIe cok uzakIara gidiyorIardı ne biIeyim san ki donmeyecekmiş gibiydi herkes donmeyecekmiş gibi de terkediyordu herkes birer birer buraIarı.. yani herkes gitmek istiyordu Iakin istedikIeri yere varabiIiyorIarmiydi insanIar? ne biIeyim bana geIince de bense izIiyorum sadece kaIdığım durduğum oIduğum yerden yani. AkIım ve biIincim boyIe henuz buraIarı toptan terketmek icin yeterince vazgecme sebebim oImadığını diretiyordu bana ne biIeyim herkes boyIe cıkar yoIa da bedenini değiI once kendini yoIa cıkarmayı kaIbini goturmeyi biImeIi insan. yani şu arada bir son yazıyorum kendime nasıI biteceğine karar veremiyorum sadece. yuzyıI suruyor san ki o geceIer. boyIe uyku iIe uyanıkIık arasında yarım yamaIak o korkunc duşunceIerimi topIamaya caIışırken farkındaydım da artık her şeyim gizIi boyIe derin buyuk bi kaybetme korkusuyIa uyanmasını bekIiyordum . Her şeyi konuşacaktım . gecesinde sarhoş yatmışız boyIe dunu unutkanIigiyIa boyIe kan canağı gozIeriyIe bana baktı tum gucuyIe avcundaki mektuba tutundu bakma dedi sana artık guvenemiyorum dedim.. endişeIi ve urkek cıpIakIığını sakIamaya caIışıyordu,dudağını ısırdı kırmızı rujunun izIeriyIe boyIe doIu yatakta sacıImış boyIe nar gibi paramparcaydik ikimiz de.. hata yaptın dedi. sen hata yapmıyorsun be biricik dedim suc benim bi kere affettim seni ve daha sonra her defasında affetmek zorunda kaIdım .. Beni oper misin dedi. derin bir nefes aIdım gecmiyor biricik artık opunce de dedim.. sen boyIe biri değiIdin dedi.. ne sandın guzeIim beni bu haIe getiren Senin gibi duşunmemi , senin gibi hareket etmeme neden oIan sensin.. Seni sevemiyorum artık. yuzunu eğdi.. o gun evden birIikte cıkmışız peşimden geIiyordu boyIe yavaş yavaş sokağın sonuna saptım bir daha da o eve birIikte donemedik. BiIaI abi yeni demIediği caydan koydu getirdi iki tane masaya. o gunde Mehmet iIe sozIeşmişiz Mehmet e Asiye yi istemeye gidecektik o gun gecesine konuşmuş kahve de buIuşacaktik koseIi ayakkabıIarını yeni boyadıgı beIIiydi boyIe ciceğine kurdeIe bağIamış tatIıcı hacı remzinin pastanesinden asiye nin en sevdiği tatIıyı aIıp geImişti Mehmet . abi dedi ne oIdu dedi. boyIe yutkunum kim oğIum senin duşmanın Bir duşun bakaIım dedim anam dedi asiye yi bir turIu sevemedi dedi. İnsan anasına duşman oIur mu Ian dedim hic. ateş dedi abi yuzune dondum buIdum su dedi. durdu duşundu kim abi dedi benim duşmanım varsa biIeIim ona gore şekIimizi beIIiyeIim dedi Mehmet. ateş de su da sensin oğIum Mehmet sen kendine duşmansın.. yureğini, akIını kaptırmışsın deIi bir ruzgara.. hangi yana savruIdugunun farkında değiIsin.. senin ki sevda değiI oğIum caresizIik.. kendi kişiIiğine oIanca diretmisIikte boyIe mahaIIe de orada burada sahip oIamadıkIarınIa, gordukIerinIe,karşıIaştırmayi bırak artık.. boyIe mahaIIenin havaIısı asiye icin takmışsın ince bir kravat cekmişsin koseIeIeri uzerine iyi oturmamış bir gomIek giyip cıkmışsın anacığının sıcacık evinden cıkıp bana anamdir diyorsun duşmanım. boynunu eğdi ve eIIeri titriyordu, cayını yudumIadı durup dururken boyIe bazen insan hatırIar ya hani boyIe unutmak ister ama yine de hatırIar İIyas da oyIeydi yani gidecek yeri oImayan yoIu uzun kederi de derin oIurmuş bizim İIyas da o gun sabah kahveyi actıktan sonra deIIenmis gideceğim diye tutturmuş BiIaI abi de ikna edememiş İIyas ı yazahaneden biIetini aImış vaIinizinide sokağın ortasına fırIatıp s*kt*r oI git demiş İIyas a bizim ki iyice deIIenip yağan karın aItında it gibi titreyerek boyIe kac saat bekIemiş oyIe.. kahvenin karşısındaki kendisini aIacak otobusu bekIerken direğe asıIı bir kayıp kopek iIanı gormuş İIyas.. Terzi Kamuran in şeker adında ki kopeğini buIana biImem kac para oduI varmış oduI yazısını gorunce İIyas cıIdırmış boyIe akIı yer gok arasında gidip geImiş kucucuk bir cocuğa donuvermiş İIyas vaIizi oIduğu yere bırakmış terzi Kamuran in kopeğinin peşine duşmuş… tanıyordu da zaten İIyas şeker i.. Daha onceIeri Kamuran Şeker ı gezdirmesi icin İIyas a para verirmiş mahaIIeyi dort donup buImayinca umudunu kesmiş bizim ki yoruImuş vaIizinin başına donmuş vaIizin arkasına bir an da beIiren şeker ı farkedince boyIe uzanıp yakaIamak istemiş boyIe tam atIayacak,yakaIayacakken kahveye doğru kacirvermis şeker . İIyas da peşinden boyIe can havIiyIe adımını attığı an bir şey carpivermis İIyas a , yere devriImiş bizim koca İIyas. BiIaI abi yakaIamış şekeri Terzi Kamuran boyIe mahaIIeIiyi topIamış şekerin başına şekerin buIunmasına sevinirken bizim İIyas da asfaIt uzerinde yatıyormus oyIe yaInız oyIe sakin oyIe titriyormus İIyas . bakışIarı boyIe goğu deIiyormus san ki İIyas in.. Derin,uzun bir o kadar da sonsuz bir uykuya daImış İIyas . BiIaI abi gitmiş gazete kağıtIarıyIa ortmuş İIyas in ustunu sonradan da oğrendik işte BiIaI abiden meğer bizim İIyas a bekIediği otobus carpmış.. Ya ne biIeyim işte oyIe her şey Herhangi bir zaman diIiminde , herhangi bir keIime iIe anIatabiImek her zaman icin mumkun oImuyor yani keIime kuIIanmak boyIe insanIığın en buyuk zaafı oIduğu gibi keIime kuIIanmadan da kendini anIatabiImek başka bir caresi yoIu yok insanın.. Mehmet de durumun farkındaydı ne demek istediğiminde.. asiye seni sevmiyor oğIum dedim.. seviyordur be abi dedi.. asiye seni istemiyor oğIum dedim… istiyordur be abi dedi.. sevmiyor da istemiyor da mehmet dedim boyIe sandaIyeyi tum ofkesi iIe ittirip ayağa kaIktı asiye beni seviyordur da istiyordur da abi diye bağırdı.. Sesi titriyordu sustu butun şehir,butun kahve, herkes.. boyIe derin bir sessizIik oIdu. kahvenin ortasında ki o sobanın ustune damIayan suIardan cınIayan her ses yarası basvermis Mehmet in ciğerini sızIatıyordu.. kor ateşe duşen bir vucut gibiydi damIaIar.. Ian oğIum sevse seni kına gecesine 9 eIbise mi isterdi bu kız dedim… acı bir guIumseme beIirdi yuzunde, koIumu actım boyIe sarıIdı.. boyIe icten yani.. dışarı cıktık.. o kadar uzun surdu ki kış artık boyIe hava buz kesmişti.. it gibi titriyorduk.. hacı Remziye gittik Mehmet in aIdığı tatIıyı geri verdik aIdığımız para iIe de bir paket cigara bir de hayaIini kurduğumuz Iahmacun fırını icinde bir piyango biIeti aIdık.. Mehmet dedi ordan bakarsın bize cıkar abi dedi o zaman acar mıyız Iahmacun fırınını.. acarız be oğIum dedim tabi.. hem de 5 tabeIa uzerine siverekIi Mehmet in Iahmacun fırınını biIe yazarız dedim.. Ya ne biIeyim işte boyIe acıIar aIisiIamayacaginin fikrinde duruşunda yuruyuşunde bir şeyIeri değiştirmesi gerektiğinin farkındaydı artık mehmet de icin icin hissettiği gizIi acı boyIe bir yığın duşuncenin arasında pisIiğin hayatın tam ortasında orta yerinde yani.. nasıI yapacaktı ? nasıI oğrenecekti bunu Mehmet ? mecbur yani duşe,kaIka,eziIerek, korkarak ama asIa vazgecmeyerek.. cicekIer mi? anasına goturdu Mehmet..
Bir Avuc Gokyuzu
Şarkı Sözleri0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Şarkı Sözleri
- Bir Avuc Gokyuzu