can ozgen hande subaşı nişanlısı hande subaşı ve nişanlısı can ozgen
HANDE SUBAŞI DA EVLENİYOR!
Guzel manken Hande Subaşı, nişanlısı Can Ozgen'le evlilik planlarını anlattı...

Guzel manken Hande Subaşı, nişanlısı Can Ozgen'le evlilik planlarını anlattı: Dort yıldır birlikteyiz, 2.5 yıldır da nişanlıyız. Evlilik icin bu yılı duşunmedik; ikimize de cok yakın geldi. 2009'da evleniriz diye planladık...

Gunaydın'ın roportajı:

Model Hande Subaşı, guzelliğiyle olduğu kadar hanımefendiliğiyle de herkesin beğenisini topluyor. Hem işinde hem de ozel hayatında duzgun bir cizgiye sahip olan Subaşı, 'Şarkı Soylemek Lazım' programının birincisinde guzel sesiyle de dikkatleri cekmişti. Hatta kendisinden hemen bir album beklenmeye başlandı. Biz de kendisiyle album calışmalarının ne durumda olduğu hakkında konuşmak icin bir araya geldik. Neden Turkiye guzeli secildiğini yakından anlama şansına da sahip olduk. İşte gercek bir guzelle yapılan sohbetten teybimize yansıyanlar...

* Yaz nasıl geciyor?
Tatille gecirmeye calışıyoruz aslında ama tabii yeni sezonla ilgili goruşmeler de oluyor. O yuzden cok rahat tatile cıkamıyorum, yarım yamalak oluyor tatillerim...

GELEN TEKLİFLER UYGUN DEĞİL

* Bir album projeniz olduğunu duydum, doğru mu?
Bunu hep yazıyorlar ama oyle bir girişimim henuz yok. Sadece muzikle ilgileniyorum ama şu ana kadar benim yapabileceğim tarzda teklifler almadım. Daha cok piyasaya yonelik teklifler geliyor. Oysa bana ozel, farklı bir şey olması ve bu konuda doğru kişilerle muhatap olabilmem lazım.

* Yani pop muzik mi yapmak istemiyorsunuz?
Bu muzik tarzıyla alakalı bir şey değil, muzikle ilgili bir şey yaparken nerede durduğumla alakalı. Bir yıldır album teklifleri alıyorum ama yapılan teklifleri kendime uygun gormediğim ve o tarz bir calışma yapmak istemediğim icin kabul etmedim. Yani demek istediğim; piyasaya yonelik bir album yapmak istemiyorum, bu nedenle de henuz album konusunda bir girişimim olmadı.

* Sizin zaten 'Olacaksam Candan Ercetin ve Zuhal Olcay gibi bir şarkıcı olmak istiyorum' tarzında bir acıklamanız olmuştu...
Evet, durmak istediğim konumdan bahsederken ornek olarak Candan Ercetin ve Zuhal Olcay'ın isimlerini vermiştim. Cunku her ikisi de benim cok takdir ettiğim, bence doğru dinleyici kitlesine sahip kişiler...

* Siz bunu acıkca soylediğiniz halde gelen album teklifleri bu yonde olmuyor mu?
Olmuyor demek ki. Ben de zaten buna vakit ayırıp; aman birileriyle mutlaka goruşeyim, bunu ilerleteyim, hızlandırayım gibi bir durumda değilim. Cunku oyunculuk uzerine, oyunculukla ilgili projelere yoğunlaşıyorum.

* Bu sezonki 'Şarkı Soylemek Lazım'da da yine sizin gibi unlu bir model olan Tuğce Guder sesiyle on plana cıktı... Modellerin sesleri hep mi guzeldir?
Once şunu soylemek lazım; Turkiye'de modellik kavramı ve maalesef halkın modellere bakış acısı cok başka bir yerde duruyor. Turkiye'de model denen bircok ismi, bu işi gercekten profesyonel yapan bizler, model olarak kabul etmiyoruz. Yani halkın model olarak tanıdığı kişiler, aslında bu meslekle alakası olmayan insanlar. Gercekten bu mesleği doğru durust, profesyonelce yapan az kişiyiz. Ve bu bahsettiğim modeller de herhalde gercekten yetenekli kişiler diye duşunuyorum.

BAŞARI TESADUF DEĞİL

* 'Biz modeller yetenekliyizdir' mi diyorsunuz yani?
Ben kendime baktığımda, sanatla ilgili kendimde bircok yetenek gorebiliyorum. Diğer arkadaşlarım da gayet başarılılar. Mesleğimizi sonradan seciyoruz ama yetenekler bizde doğuştan var olan şeyler. O yuzden Tuğce de beğeniliyorsa bu bir tesaduf değildir. Zaten onun icinde var olan yeteneği gosterme şansı yakalamıştır sadece...

* Meslektaşınız Tulin Şahin'in gecen gun; 'Meslektaşlarıma bakıyorum, biri cok guzel şarkı soyluyor, biri cok guzel resim yapıyor, biri oyunculuk yapıyor; verseniz devleti bile yonetirler' tarzında bir soylemi oldu. Anladığım kadarıyla siz de aynı fikirdesiniz...
Tulin'in acıklamasını duymadım ama bir yerde doğru soylemiş. Ben ona ek olarak şunu soyleyebilirim; sadece modelleri katmıyorum bu işin icine... Sanatın her dalıyla ilgilenen kişiler genelde yetenekli oluyor. Dunyaya da baktığımızda; bir oyuncunun aynı zamanda muzikle de ilgilenebildiğini goruyoruz. Dunyada da modellerden iyi oyuncular cıkıyor.

* Modelden oyuncu, şarkıcı olmaz gibi eleştirileri kabul etmediğinizi de soylemiş oluyorsunuz...
Tabii, bunlar klişeleşmiş ve gereksiz eleştiriler ve tartışmalar diye duşunuyorum. Cunku bunun olumlu ornekleri Turkiye'de de dunyada da cok var. Yeteneği olan herkes, her işte kendini gosterebilir bence; bunun mankeni, oyuncusu, şarkıcısı olmaz. Oyuncuların da bircoğu bircok işle uğraşıyor; sunuculuk yapıyor, muzikle ilgileniyor.