P

İtalyan yonetmen Marco Tullio Giordana'nın cektiği 'Sanguepazzo' adlı filmde, Mussolini doneminde yaşamış Luisa Ferida adlı bir oyuncunun gercek hayat oykusunu beyazperdeye taşıyan unlu aktris Monica Bellucci, Fransız Paris Match dergisine carpıcı acıklamalar yaptı. Kendisinin de tıpkı Ferida gibi etkileyici bir guzelliğe sahip olduğunu kabul eden İtalyan oyuncu, acıklamalarını şoyle surdurdu:

HERKES PEŞİMDEYDİ!
* Eşim Vincent'la (Cassel), 'L'Appartement' filminin setinde tanıştık. Ben onu tanımıyordum bile. Kendisi de filmde benim rol alacağımı duyunca, "O kadar yetenekli Fransız aktris varken, bu İtalyan modeli neden sectiniz?" demiş. Ama cekimler başlar başlamaz, birbirimize aşık olduk. Onunla tanışmamla birlikte sinema ve ozel hayatım ic ice gecti ve bu durum beni cok memnun etti. Eşimin, hayatıma giren bir mucize olduğunu duşunuyorum ve her gun, omrumun sonuna kadar onunla olabilmek icin dua ediyorum.

* Adım surekli sinemanın en guzel kadınları arasında anılıyor. Acıkcası bu tip soylemlere alışkınım. Henuz 12 yaşındayken bile erkeklerin akıllarını başlarından alırdım. Okul yıllarında, cevremdeki butun erkeklerin bakışları ve ilgisi uzerimdeydi. Bu durum, cok hoşuma giderdi. Ortaokulda da, lisede de okulun en guzel kızı bendim. Babam bu durumdan cok rahatsız olurdu. Onun tepkisini cekmemek icin giydiklerime cok dikkat ederdim. Vucut hatlarımı on plana cıkaracak şeyler giymezdim. Ama yine de erkekler beni tavlamaya calışmak icin uğraşmadan duramazlardı.

* Guzelliğim zaman zaman başıma dert de oldu. Ozellikle oyunculuğa başladığım ilk yıllarda, başarılarımı yeteneğimden başka şeylere bağlamaya kalktılar. Birilerinin inanışına gore; guzel kadınların oyuncu olabilmeleri icin yonetmenleriyle yatmaları şart. Bu iddialar maalesef benim icin de one atıldı. Boyle şeyler filmde canlandırdığım Luisa'nın yaşadığı 1930'lu yıllarda belki yaşanmıştır ama gunumuzde yaşanması imkan dışı. Bugun artık kadınlar cok guclu ve bağımsız. Sırf guzel diye, bir kadına birileriyle yatarak bir yerlere geldiğine dair bir sıfat yapıştırılması cok cirkin. Hele ki bu kadın benim gibi bir anneyse! Guzel bir kadın kimseyle yatmadan, sadece yeteneğiyle de bir yere gelebilir. Ben bunun orneğiyim!