Kadınlar, bir araya geldiği zaman genelde eşlerinden beklentilerini dile getirirler. Aşırı isteklerde bulunanlar olsa da huzur ve aile mutluluğunu esas alan kadınlar coğunlukla eşlerinden oyle abartılı şeyler beklemez.

Peki kadınlar, erkeklerden aile hayatında neler bekliyor? Erkekler acaba bu beklentileri karşılayabiliyorlar mı?
Kadın kocasından evi silip supurmesini beklemez; ama "hicbir şey yapmıyormuş" muamelesi gormeyi de hazmedemez. Hic olmazsa samimi bir şekilde "Hayatım butun gun koşturup yoruluyorsun, Allah razı olsun." cumlelerini duymak, "sevgi" ve "şefkat" bekler.
Kadınlar, eşlerinin kapıdan girer girmez, "Yorgunluktan oluyorum" sozleriyle selamsız sabahsız direkt TV'nin karşısına gecmelerini istemez.
Yapılan yemek ya da işlerle ilgili "takdir"lerini belirtmesini, bir eksiklik varsa "iğnelemeden" ve usulunce soylemesini bekler.
Bir kadın eşinden, "Sustur şu cocuğu be kadın! Zaten akşama kadar kafam şişiyor. Bir de senin cocuğunun zırıltılarını mı dinleyeceğim? Gormuyor musun haberleri dinliyorum!" demesini beklemez. (Cocuk sanki sadece kadınındır!)
Hanımlar eşlerinden evi toparlamasını beklemez. Ama en azından "Nerde benim coraplarım! Şu kenarda duran coraplarımın sana ne zararı var?" demek yerine coraplarını belirli bir yere koyması oğrenmesini, kirliyse kirli sepetine bırakmasını bekler.
Kadınlar işten gelen eşlerinin, "Aaa! Bu cocuk ağlıyor, yemek de hazır değil zaten arkadaşlar da beni bekliyor. Haydi eyvallah!" deyip cekip gitmesini değil, "Ben cocukla ilgileneyim sen bir şeyler hazırla yiyelim. İstersen yemekten sonra uzanıver. Ben cocuğa bakarım." gibi tepkiler, "hoşgoru", "yumuşaklık", "merhamet", "destek", "guven", "himaye" bekler.
Kadınlar, eşlerinden tercihlerini, akrabalarını hor gormemesini bekler.
Gullerin Efendisi, "hayırlı erkeğin, annenin cocuğuna lutuf ve merhameti gibi hanımını şefkatle karşılayan, acıyan, lutfeden, tatlılık ve yumuşaklıkla muamele eden erkek olduğunu bu davranışlarının yuz şehitlik makamıyla eşitlendiğini" soyluyor.
Acaba sevgi, ilgi, şefkat, merhamet, hoşgoru vb. kadının erkekten beklediği şeyler başka gezegenlerden ithal mi ediliyor?
Kilo ile mi satılıyor?
Milyon dolarla mı alınıyor?
Ne dersiniz bu akşam evinize en yakın bakkaldan 100 gram tebessum, ilgi, sevgi, hoşgoru almaya?
İnanın ki, bakkal amca sizden tek kuruş istemez.