Alo, hayatım neredesin?"
"Arabayı servise goturdum de."
"Yine mi? Daha gecen gun goturmedin mi? Senin de bir ayağın serviste. Varsa yoksa araban."
"Senin de bir ayağın alışveriş merkezinde varsa yoksa evin."

Evet, erkekler arabalarına, kadınlar evlerine itina gosterir.

Oyle erkekler var ki, arabasının sesini dinler. "Acaba bu ses nereden geliyor? Egzoz mu patladı? Frenler mi boşaldı? Motorun yağı mı bitti? Lastikler mi eskidi? Bu arabanın burası neden cizilmiş?" der dururlar.

Kadınlar, "Ay bu halının burasına ne dokulmuş? Bu masa neden eskimiş? Bu perdeler niye yıpranmış? Eve iyi bir bakım yapmak gerek. Mutfak masraflarını kısarak evin eşyalarını değiştireyim." diye hesap yaparlar...

Peki ama kac erkek ve kac kadın eşini gozbebeği gibi koruyor? 'Evliliğim nasıl gidiyor?' diye duşunuyor? Arabasının aksi sesini dinleyen erkek, eşinin cıkardığı ufak tefek seslere kulak verip "Hanımdan bu ses neden cıkıyor? Bir yanlış mı yapıyorum? Evi mi ihmal ediyorum? Sevgimi mi belli etmiyorum? İlgim mi azaldı? Ondaki, bu memnuniyetsizliği gidereyim" diye duşunuyor mu?

Arabasını bakıma aldığı gibi evliliğini bakıma alıyor mu? Ulfet denilen, sevgiyi yutan canavarı olduruyor mu? Eşinin mutluluğu icin davranışlarında değişiklik yapıyor mu? Yoksa hep eşinden gelen cızırtılara "Şu cızırtıyı kes" demekle mi yetiniyor?

Tek gorevinin para kazanmak olduğunu duşunup sonra da eve gelip TV'nin karşısında cayını, kahvesini yudumlayarak eşinin ve cocuklarının butun sıkıntılarına kulağını mı tıkıyor?

Eşiyle iki cift laf etmeden koltukta uyuya mı kalıyor? Calışma odasına cekilip "beni rahatsız etmeyin" diye hobileriyle mi ilgileniyor?

Peki ya hanımlar?

Evini temiz tutmak icin gosterdiği ozeni eşinin gonlunu hoş tutmak icin gosteriyor mu? Yerdeki bir kırıntıyı hemen alıp cope attığı gibi eşinin kalbine attığı kucuk bir sıkıntı tohumunu nisyan toprağına atıp curutuyor mu? Yoksa onu gunlerce kalbinde saklayıp sık sık eşinin onune serip "filan zaman sen benim kalbime boyle bir kin tohumu atmıştın" diyerek kendini tamamen koyverip:

"Boş ver, nasıl olsa alan aldı satan sattı" veya "beni beğenen beğendi" "beğenilmeye gerek yok" mu diyor?

Tek gorevini ev temizleyip yemek yapıp cocuklarla ilgilenmek olarak mı goruyor? Akşam yorgun olarak eve gelen eşiyle ilgilenmek yerine takip ettiği dizilerin karşısında taş mı kesiliyor?

Sanırım her erkek, arabasına, her kadın da evine gosterdiği itinayı eşine gosterse butun evlilikler ilk gunku gibi mutluluğunu surdurerek canlılığını korur